Auttakaa kakun teossa! Jauhopeukku puuttuu...
Lapsi haluaa synttäreille neliönmuotoisen kakun ja ajattelin tehdä pari uunipellillistä kakkupohjaa ja leikata niistä nelikerroksisen kakun. Kannattaako pelillä tehdä ns. kääretorttupohja vai ihan sellainen tavissokerikakkupohja? Ymmärtääkseni koostumus on erilainen ja kääretortusta tulee pehmeämpi (lössähtääkö täytteen kanssa ihan)? Kuinka paljon sokerikakkupohjataikinaa menee pellilliseen levyyn? Levitänkö saman määrän pellille kuin irtopohjavuokaani (22-24 cm halkaisija muistaakseni)? En halua, että pellillä tehdystä pohjasta tulee liian lössö tai liian tiivis/paksu. Help!
Kommentit (9)
Aina teen kakkupohjat pellillä. Tulee parempia. Ihan 4munan sokerikakkupohjan teen.
Suosittelen ns. levykakkupohjaa, koska siinä on enemmän munaa ja sitä on helpompi käsitellä (ei murene koottaessa). Katsopa ap vaikka tämä:
http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/
Eihän se kääretorttukaan lässähdä jos siihen laittaa esim. kermavaahtotäytteen. Jos epäilyttää kuitenkin, niin täytteen voi hyydyttää liivatteella?
Minä olen aina tehnyt kääretorttupohjan jos olen pellillä tehnyt.
Äläkä ainakaan mitään liivatteita laita täytteeseen. Jos jollakin pitää tönkötyttää, niin sekoita vähän rahkaa ja vanhan ajan vaniljakastikejauhetta tai vanilliinikreemijauhetta.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2014 klo 09:56"]
Eihän se kääretorttukaan lässähdä jos siihen laittaa esim. kermavaahtotäytteen. Jos epäilyttää kuitenkin, niin täytteen voi hyydyttää liivatteella?
[/quote]
Osa vieraista ei syö lihaa (muna on ok), joten en uskalla laittaa liivatetta. Varmuuden vuoksi taidan tehdä kakun vasta edellisenä iltana tai samana päivänä, niin ei kostu liikaa. Toisaalta kuiva kakkukin on kamalaa :-)
ap
[quote author="Vierailija" time="07.05.2014 klo 09:57"]
Äläkä ainakaan mitään liivatteita laita täytteeseen. Jos jollakin pitää tönkötyttää, niin sekoita vähän rahkaa ja vanhan ajan vaniljakastikejauhetta tai vanilliinikreemijauhetta.
[/quote]
Kiitos vinkistä! Rahka-mansikka-täytteen olin ajatellutkin tehdä ainakin yhteen väliin.
ap
Mitä eroa on tavallisella sokerikakkutaikinalla ja kääretorttutaikinalla? Olen tehnyt yleensä samasta perustaikinasta molemmat, useammin onnistunut kuin epäonnistunut.
Eikö kukaan ole tehnyt kakkupohjaa pellillä?