Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi säästökeinona neuvotaan leipomaan itse leipää?

Vierailija
04.05.2014 |

Joo, onhan se toki halvempaa, mutta mulla käy aina niin, että kun se lämmin leipä on niin hyvää, niin sitten syön (kuten myös muut perheessä) sitä älyttömästi ja se onkin heti loppu. Sitten leipomaan lisää. Lopputulos on, että leipää meneekin 2-3 kertaisesti normaaliin verrattuna, joten säästö on kyseenalainen.

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamen.

Vierailija
2/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se neuvo on tarkoitettu normaaleille ihmisille jotka syövät normaalisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee pahempaa leipää

Vierailija
4/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöt varmaan sitten jotain muuta vähän vähemmän?

Vierailija
5/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöt varmaan sitten jotain muuta vähän vähemmän?

Vierailija
6/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän paikkakunnalla toimii yksi elintarvikkeiden ilmaisjakelija, jolla on aina paljon leipää, enkä siksi ymmärrä minäkään kuinka sen leivän leipominen voi enää halvemmaksi tulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipä on myös yksi niistä tuotteista, joita löytyy dyykatessa melkein aina, tai kauppojen punaisen lapun tuotteista...

Toisekseen, ei se ravintoainekoostumukseltaan useimpien itse leipomaan leipää vastaava ranskanpulla ole kaulassaan kallista. Terveelliset täysjyväjauhot, siemenet jne. taas ovat kalliita, terveellinen leipä maksaa paljon itse leivottunakin.

Vierailija
8/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säästövinkit ovat joskus hiukan outoja. Kun joku kyselee halpoja ruokia, hän saa heti vinkin että keitot ovat halpoja. Miten niin? Millä  tavalla juurekset, vihannekset, lihat jne. ovat halvempia, jos ne tarjoilee niin että ne uivat  liemessä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska on kiva antaa työläitä säästövinkkejä, kuten leivän leipomista tai marjojen poimimista. Noilla säästää melko mitättömästi vaivaan nähden. Oikeasti rahapulassa olevan kannattaisi selvittää mahdollisuus muuttaa halvempaan asuntoon, kilpailuttaa sähkö ja vakuutukset, säästää sähköä ja vettä ja miettiä uusia tulonlähteitä. Noilla on jo vaikutustakin talouteen. 

Vierailija
10/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitot todellakin on halpoja ! Nakkikeitto, kaalikeitto, jauhelihakeitto, sosekeitot ym. Pakastetut vihannespussit  ja perunat ei paljoa maksa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on idioottimainen säästövinkki, tai ei siis sovi kuin työttömille. Kenellä meistä muka ei ole suurempi liksa ja tuottavuus palkkatöissä, että kannattaisi käyttää omaa aikaa noiden säästösenttien takia.

 

Itse leivon omat leipäni, mutta ei sitä säästöillä voi mitenkään perustella.

Vierailija
12/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä leivoin puoli vuotta leipää ja säästin siis työttömänä ja oli hyvää

jos teet jatkuvasti leipää itse siitä katoaa uutuuden viehätysy

ja vilja on halpaa joten kyllä mielestäni säästätte koska syötte muuta sitten vähemmän

ja itse tehty lämmin leipä johon sulaa voita päälle  o n  hyvää

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 17:41"]

Keitot todellakin on halpoja ! Nakkikeitto, kaalikeitto, jauhelihakeitto, sosekeitot ym. Pakastetut vihannespussit  ja perunat ei paljoa maksa.

[/quote]

 

No juu, mutta millä tavalla nuo luettelemasi ainekset ovat keitoksi valmistettuina halvempia kuin muilla tavoilla valmistettuina?  Saako kaupasta nakkipaketin halvemmalla, kun kertoo että se menee keittoon?

Vierailija
14/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu mihin vertaa. Jos mikatahansa 'leipa' kelpaa eika osaa itse hyvaa leipaa leipoa ymmarran ettei siina isoa saastoa tule, mutta toisaalta jos haluaa syoda laadukasta, hyvista raaka-aineista hapanjuureen hitaasti leivottua leipaa ja homman osaa kertyy siina vuoden mittaan ihan kivasti saastoa. sama kuin sanoisi etta valmisruuat tulee halvemmaksi, ehka niin jos ostaa aina halvinta mutta ravintoarvot myos on tuolloin lahes olemattomat. Kyse on jalleen kerran valinnoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 17:25"]

 

Toisekseen, ei se ravintoainekoostumukseltaan useimpien itse leipomaan leipää vastaava ranskanpulla ole kaulassaan kallista. Terveelliset täysjyväjauhot, siemenet jne. taas ovat kalliita, terveellinen leipä maksaa paljon itse leivottunakin.

[/quote]

 

Ei pidä paikkaansa.

 

http://www.kaspaikka.fi/lasketaanlangasta/ratkaisut/llr1-19leipa.html

 

Vierailija
16/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupassa valmiin luomusekaleivän hinta on 4,75 €/kg. Valmistetaan kotona leipää pussin kyljessä luetelluista luomuraaka-aineista. 

 

Valmiina ostettu leipä on huomattavan kallista verrattuna itse tehtyyn. Valmiin leivän hinta on (4,75 €/kg : 1,38 €/kg = 3,44) lähes kolme ja puolikertainen itse tehtyyn verrattuna.

Vierailija
17/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Törmäsin eilen vahingossa kodin kuvalehden juttuun -kuinka säästän ruokamenoissa. Siinä oli mielenkiintoisin vertailukohta itseleivotun ja kaupasta ostetun leivän hinnassa. Kaupasta ostettuna hinta on 433€/vuosi kun kotona leivottuna tulee muistaakseni 70e/vuosi.

 

 

http://blogit.mtv.fi/sivumaku/2012/12/31/ruokalupauksia-vuodelle-2013/

Vierailija
18/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta asia ei ole noin yksioikoinen, koska teollinen leipä säilyy kauemmin kuin kotona tehty. Plus uunissa olisi hyvä valmistaa muutakin samalla kertaa..

Vierailija
19/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

joskus luin Päätalon Iijoki-sarjaa ja siellä kunnanmiehet kysyi Kallelta, että pitääkö äiti teidät pehmeässä leivässä. Kalle vastasi, että aina ruisleivät varressa kuivumassa. Ymmärsin sen niin, että pehmeä leipä tarkoitti isompaa kulutusta ja tässä tapauksessa hakivat siis jauhoja kunnalta.

 

Vähän tämä asian sivusta, mutta näin se on jo silloin käsitetty, että pehmeää menee enemmän.

Vierailija
20/48 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 18:15"]Kaupassa valmiin luomusekaleivän hinta on 4,75 €/kg. Valmistetaan kotona leipää pussin kyljessä luetelluista luomuraaka-aineista. 

 

Valmiina ostettu leipä on huomattavan kallista verrattuna itse tehtyyn. Valmiin leivän hinta on (4,75 €/kg : 1,38 €/kg = 3,44) lähes kolme ja puolikertainen itse tehtyyn verrattuna.

[/quote]

Toi esimerkkileipähän on ihan vehnäpullaa, en mä ainakaan tuollaisia osta kaupastakaan. Etsipä sama laskelma 100 % täysjyväjauhoista leivotulle leivälle, jossa mukana erilaisia siemeniä (ja kerro mulle, miten tuollaista ylipäänsä pystyy leipomaan kotona niin että tulos vastaa kaupan leipää, ei sahajauhokakkua).

Jos ruisleipää tykkää syödä, sitä varmasti leipookin leivinuunissa taitava vähän halvemmalla, kuin millä kaupasta saisi. Tosin oikeasti rahansäästön tarpeessa olevalla ihmisellä ei ole varaa leivinuunilliseen isoon omakotitaloon (minkä nämä kasvata itse vihannekset - säästövinkkaajat aina unohtavat) , joten tällekin parempi säästö vinkki olisi muuttaa kerrostaloyksiöön ja mieluiten vielä sellaiseen paikkaan jossa voi luopua kokonaan autosta ja elellä siellä kaupan antimilla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme neljä