Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hyrian kokkipuolen opet

Vierailija
02.05.2014 |

Onko Hyrian kokki puolella ammatti taitoisia opettajia. Esim entisiä huippu keittiöissä töissä olleita tms

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toivotaan, että edes ne kokit osaisivat yhdyssanat.

Vierailija
2/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toivottavasti parempia kuin sinä äidinkielessä.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvinkäällä on tosi tasottomat maikat.

Riksussa ainut pätevä on se mies maikka.

Vierailija
4/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka olisi ollut työssä miten hienossa ravintolassa kokkina tai keittiömestarina, niin ei se pätevöitä hyväksi opettajaksi. Opettajalta vaaditaan myös muita kvaliteetteja kuin pelkkää kauhan heiluttelua.

Vierailija
5/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.05.2014 klo 12:02"]Vaikka olisi ollut työssä miten hienossa ravintolassa kokkina tai keittiömestarina, niin ei se pätevöitä hyväksi opettajaksi. Opettajalta vaaditaan myös muita kvaliteetteja kuin pelkkää kauhan heiluttelua.

[/quote]

Näin juuri. Minullakin oli opettajana mies, joka on arvostettu kokki ja ollut hienoissa ravintoloissa töissä, mutta opettajana yksi surkeimmista.

Vierailija
6/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä Hyriasta, mutta ammatillisissa oppilaitoksissa saa perusopetusta ei siellä mitään huippugourmetia opeteta. Perustutkintoja suoritetaan.

 

Pyritään opettamaan perustyöt ja opiskelijan omalla vastuulla on oma oppiminen. Tahtotila ratkaisee. Tyvestä on latvaan noustava.

 

Tämän päivän nuorista suurimmalla osalla ei ole juurikaan minkäänlaisia taitoja kun tulevat amikseen. Kodeissa ei opita enää ruoanlaittoa ja se on surullista. Mikrokotikokkien (lämmittävät mikrossa eineksiä) lapset ovat nyt amiksessa.

 

 

Suuri merkitys on sillä minkälaisiin työssäoppimispaikkoihin opiskelija hakeutuu/pääsee opintojensa aikana. Jos tahtoa riittää omaan opiskeluun kouluajan ulkopuolella niin voi kehittyä hyväksi kokiksi jo opiskeluaikana.

 

Jyvät erottuvat akanoista ja me opettajat huomataan kenellä on lahjakkuutta ja tahtoa ja oikea asennoituminen oppimiseen.

 

Osalla meistä amisopeista on ravintolatausta kuten itselläni ja kokemusta hienoistakin ravintoloista mutta harvinaista se on. Suuremmalla osalla tietämykseni mukaan on suurkeittiötausta.

 

amisope muttei Hyriasta

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vieläkö jorma p. on opettajana Hyvinkäällä? On kyllä nykyään yli 60v

Vierailija
8/10 |
02.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka olisi ollut työssä miten hienossa ravintolassa kokkina tai keittiömestarina, niin ei se pätevöitä hyväksi opettajaksi. Opettajalta vaaditaan myös muita kvaliteetteja kuin pelkkää kauhan heiluttelua.

[quote author="Vierailija" time="02.05.2014 klo 12:02"]

Vaikka olisi ollut työssä miten hienossa ravintolassa kokkina tai keittiömestarina, niin ei se pätevöitä hyväksi opettajaksi. Opettajalta vaaditaan myös muita kvaliteetteja kuin pelkkää kauhan heiluttelua.

[/quote]
 
 
Oisko juuri tämä Hyrian ainut mies opettaja Mika

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
04.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paska koulu

Vierailija
10/10 |
29.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tämä Mika ei ole opettaja vaan ammatillinen ohjaaja (ja on hyvä ihminen- mutta ei opettajan pedagogista pätevyyttä omaava- kyllä pedagogisella osaamisellakin on merkitystä ->vaikuttaa koko paljon erilaisten oppijoiden kohtaamiseen ja opetuksessa huomioimiseen).

Opiskelijoillahan EI  tietenkään ole vastuuta omasta oppimisesta - vaan se ON  opettajan vastuulla koko oppiminen - NIINHÄN :)

Gourmet opinnot kuuluvat jatko-opintoihin, koska perusammatillinen osaaminen on tärkein asia, mitä ammatillisen opetuksen nuorisopuolelta saa.  Siitä on tosiaan glamour kaukana, mutta 80% keittiötyöstä on muuta kuin hifistelyä tai annosten kokoamista. Repikää siitä. 

Ja kun nämä tytöt ja pojat, jotka täällä valittavat, muistavat, että yli 20 hengen ryhmien opettaminen on haasteellista ja vaatii sitä motivoituneisuutta - niin opiskelijoilta kuin opettajilta.