Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parhaat uunivihannekset

Vierailija
27.04.2014 |

Mitä vihanneksia ja juureksia käytätte uunivihanneksiin? Mitä mausteita? Nyt hyvät reseptit esille! Tekeekö kukaan uunivihanneksia ilman öljyä? Mitä syötte uunivihannesten kanssa?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noista valmiista pakasteista paras on ehdottomasti Pirkan uunijuurekset. On porkkanaa, palsternakkaa ja punasipulia. Niin hyviä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paloittelen kukkakaalia ja eri värisiä paprikoita kulhoon. Sekoitan niihin öljyä ja suolaa. Paahdan 200-asteisessa kiertoilmassa noin 12 minuuttia. Joskus lisään valmiisiin vihanneksiin hiukan garam masalaa mausteeksi.

Vierailija
4/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosikkini on sekoitus johon tulee punaista sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Tuohon sitten päälle oliiviöljyä jossa erilaisia yrttejä ja mausteita mitä sattuu kaapissa olemaan.

Vierailija
5/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaa, bataattia, porkkanaa, ruusukaalia, mitä milloinkin. Hunajalla ja balsamicolla saa vaihtelua. Öljyä en jättäisi ainakaan kokonaan pois.

 

Vierailija
6/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna, selleri, palsternakka, porkkana, inkivääri (ole varovainen, ettei tule liikaa), nämä meillä peruspohja, lisäksi sekaan, mitä kaapista löytyy. Oliiviöljyä päälle, hieman suolaa ja yrttejä, pyöräytetään ympäri ja uuniin. Kypsymisen loppuvaiheessa purkillinen fetaa sekaan. Jos laittaa fetaa, ei tarvitse suolaa. Juurekset laitan kypsymisjärjestyksessä, etteivät herkimmät muussaannu, vaikkei sekään välttämättä haittaa.

 

Miksi et halua öljyä sekaan? Nehän ovat hyviä, välttämättömiä rasvoja.

 

t. suurtalouskokki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

...ja kokki vastaa vielä tuohon, mitä syömme uunijuuresten kanssa: ihan mitä vaan. Lihaa, kalaa, kanaa, joskus pelkkää ruokaisaa salaattia.

Vierailija
8/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bataatti, lanttu, palsternakka, porkkana ja (puna)sipuli (perunaa voi hiukan lisätä jos tykkää), lisäksi hunajaa, öljyä, suolaa ja pippuria.

 

Toisinaan myös parsa- ja/tai kukkakaali, paprika, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
28.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saatavuuden mukaan mennään: tänään oli lanttua, porkkanoita, sipulia, valkosipulia, perunoita. Yleensä on punajuurtakin, nyt ei jääkaapista löytynyt.

Päälle öljyä, yrttejä, chiliä, paprikaa, joskus siirappia makeutta tuomaan sinne minne sitä tarvitaan.

Proteiini on aika usein hallumia, tofua tai falafelejä. Tänään oli soijanakkoja ("chorizoja"), kotijuustoa ja keitettyjä kananmunia. Tällainen pyttipannu viikonlopun jäljiltä tällä kertaa.

Vierailija
10/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkälaisia mausteita ihmiset käyttää suolan ja pippurin lisäksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oma suosikkini ovat uunijuurekset, johon tulee lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, punasipulia ja pari valkosipulin kynttä. Lisäksi oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja kuivattua timjamia.

Vierailija
12/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pirkka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustan usein uunivihannekset oliiviöljyllä, johon tulee suolaa, cayannepippuria, inkivääriä, korianteria ja juustokuminaa. Meidän perheen lempiseos.

Vierailija
14/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2014 klo 18:51"]

Maustan usein uunivihannekset oliiviöljyllä, johon tulee suolaa, cayannepippuria, inkivääriä, korianteria ja juustokuminaa. Meidän perheen lempiseos.

[/quote]

 

Oliiviöljyn ja juustokuminan kohtaaminen onkin jo aikamoista cross kitcheniä. Uskaltaisinko kokeilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2014 klo 18:55"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2014 klo 18:51"]

Maustan usein uunivihannekset oliiviöljyllä, johon tulee suolaa, cayannepippuria, inkivääriä, korianteria ja juustokuminaa. Meidän perheen lempiseos.

[/quote]

 

Oliiviöljyn ja juustokuminan kohtaaminen onkin jo aikamoista cross kitcheniä. Uskaltaisinko kokeilla?

[/quote] En ole mikään kulinaristi, teen vain sellaista ruokaa, jonka teinikin kelpuuttaa. Enkä aio kokata Mikolle, Sikelle, enkä Tompalle :D

Vierailija
16/17 |
29.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä lämpötilassa ja ajassa saisi kovimmatkin juurekset nopeasti pehmeiksi?

Vierailija
17/17 |
27.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juurekset, ja kaikki käy. Mun mielestä parhaissa uunivihanneksissa on mausteena hieman hunajaa. Ja öljyä pitää olla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän yksi