Parhaat uunivihannekset
Mitä vihanneksia ja juureksia käytätte uunivihanneksiin? Mitä mausteita? Nyt hyvät reseptit esille! Tekeekö kukaan uunivihanneksia ilman öljyä? Mitä syötte uunivihannesten kanssa?
Kommentit (17)
Noista valmiista pakasteista paras on ehdottomasti Pirkan uunijuurekset. On porkkanaa, palsternakkaa ja punasipulia. Niin hyviä!
Paloittelen kukkakaalia ja eri värisiä paprikoita kulhoon. Sekoitan niihin öljyä ja suolaa. Paahdan 200-asteisessa kiertoilmassa noin 12 minuuttia. Joskus lisään valmiisiin vihanneksiin hiukan garam masalaa mausteeksi.
Suosikkini on sekoitus johon tulee punaista sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Tuohon sitten päälle oliiviöljyä jossa erilaisia yrttejä ja mausteita mitä sattuu kaapissa olemaan.
Perunaa, bataattia, porkkanaa, ruusukaalia, mitä milloinkin. Hunajalla ja balsamicolla saa vaihtelua. Öljyä en jättäisi ainakaan kokonaan pois.
Peruna, selleri, palsternakka, porkkana, inkivääri (ole varovainen, ettei tule liikaa), nämä meillä peruspohja, lisäksi sekaan, mitä kaapista löytyy. Oliiviöljyä päälle, hieman suolaa ja yrttejä, pyöräytetään ympäri ja uuniin. Kypsymisen loppuvaiheessa purkillinen fetaa sekaan. Jos laittaa fetaa, ei tarvitse suolaa. Juurekset laitan kypsymisjärjestyksessä, etteivät herkimmät muussaannu, vaikkei sekään välttämättä haittaa.
Miksi et halua öljyä sekaan? Nehän ovat hyviä, välttämättömiä rasvoja.
t. suurtalouskokki
...ja kokki vastaa vielä tuohon, mitä syömme uunijuuresten kanssa: ihan mitä vaan. Lihaa, kalaa, kanaa, joskus pelkkää ruokaisaa salaattia.
Bataatti, lanttu, palsternakka, porkkana ja (puna)sipuli (perunaa voi hiukan lisätä jos tykkää), lisäksi hunajaa, öljyä, suolaa ja pippuria.
Toisinaan myös parsa- ja/tai kukkakaali, paprika, kesäkurpitsa, munakoiso ja sipuli.
Saatavuuden mukaan mennään: tänään oli lanttua, porkkanoita, sipulia, valkosipulia, perunoita. Yleensä on punajuurtakin, nyt ei jääkaapista löytynyt.
Päälle öljyä, yrttejä, chiliä, paprikaa, joskus siirappia makeutta tuomaan sinne minne sitä tarvitaan.
Proteiini on aika usein hallumia, tofua tai falafelejä. Tänään oli soijanakkoja ("chorizoja"), kotijuustoa ja keitettyjä kananmunia. Tällainen pyttipannu viikonlopun jäljiltä tällä kertaa.
Minkälaisia mausteita ihmiset käyttää suolan ja pippurin lisäksi?
Oma suosikkini ovat uunijuurekset, johon tulee lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, punasipulia ja pari valkosipulin kynttä. Lisäksi oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja kuivattua timjamia.
Maustan usein uunivihannekset oliiviöljyllä, johon tulee suolaa, cayannepippuria, inkivääriä, korianteria ja juustokuminaa. Meidän perheen lempiseos.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2014 klo 18:51"]
Maustan usein uunivihannekset oliiviöljyllä, johon tulee suolaa, cayannepippuria, inkivääriä, korianteria ja juustokuminaa. Meidän perheen lempiseos.
[/quote]
Oliiviöljyn ja juustokuminan kohtaaminen onkin jo aikamoista cross kitcheniä. Uskaltaisinko kokeilla?
[quote author="Vierailija" time="29.04.2014 klo 18:55"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2014 klo 18:51"]
Maustan usein uunivihannekset oliiviöljyllä, johon tulee suolaa, cayannepippuria, inkivääriä, korianteria ja juustokuminaa. Meidän perheen lempiseos.
[/quote]
Oliiviöljyn ja juustokuminan kohtaaminen onkin jo aikamoista cross kitcheniä. Uskaltaisinko kokeilla?
[/quote] En ole mikään kulinaristi, teen vain sellaista ruokaa, jonka teinikin kelpuuttaa. Enkä aio kokata Mikolle, Sikelle, enkä Tompalle :D
Missä lämpötilassa ja ajassa saisi kovimmatkin juurekset nopeasti pehmeiksi?
Juurekset, ja kaikki käy. Mun mielestä parhaissa uunivihanneksissa on mausteena hieman hunajaa. Ja öljyä pitää olla.
Up