"Varmasti hyvää" lihapyörykkäreseptisi vapuksi?
Näppituntumalla ja tuurillakin on syntynyt varsin hyvää, vaikka harvoin lihapyöryköitä teenkin. Sukua tulossa viettämään vappua, joten on aikomus tehdä monta uunipellillistä pyöryköitä nakkien lisäksi. Resepti? Saisi olla muokattavissa aikuisille tulisemmaksi ja lapsille tavalliseksi. Ja jos sinulla on hyvä ja tähän tarjoiluun yhdistettävä vihersalaattireseptikin, niin antaa tulla!
Kommentit (6)
Mä tekisin varmaan sipulikeittopussin ohjeella, paitsi lihaa 600g per resepti. Ettei tuu liian suolasta. Aikuisille tulista salsaa pulliin mukaan.
Näin pääsee ainakin todella helpolla ja porukka tykkää.
Surullinen tosiasia on, että mä olen kokeillut varmaan kymmeniä lihapulla reseptejä. Kaikki alusta itse tehdyt olleet vähän niin ja näin. Mutta noi lisäainepullat kerää aina kehuja.
[quote author="Vierailija" time="25.04.2014 klo 12:00"]Mä tekisin varmaan sipulikeittopussin ohjeella, paitsi lihaa 600g per resepti. Ettei tuu liian suolasta. Aikuisille tulista salsaa pulliin mukaan.
Näin pääsee ainakin todella helpolla ja porukka tykkää.
Surullinen tosiasia on, että mä olen kokeillut varmaan kymmeniä lihapulla reseptejä. Kaikki alusta itse tehdyt olleet vähän niin ja näin. Mutta noi lisäainepullat kerää aina kehuja.
[/quote]
Sama. Asun Espanjassa ja paikalliset ystäväni ovat ihan hulluina lihapulliini. Teen ne kermaviilillä ja sipulikeittojauheella. Itse tosin tykkään kun on enempi makua, niin laitan yhden pussin per 400g.
Mä tekisin chilillä maustettuja pyöryköitä ja sitten hirvilihapullia joihin tulee myös pekonisilppua.
[quote author="Vierailija" time="25.04.2014 klo 12:17"]
[quote author="Vierailija" time="25.04.2014 klo 12:00"]Mä tekisin varmaan sipulikeittopussin ohjeella, paitsi lihaa 600g per resepti. Ettei tuu liian suolasta. Aikuisille tulista salsaa pulliin mukaan.
Näin pääsee ainakin todella helpolla ja porukka tykkää.
Surullinen tosiasia on, että mä olen kokeillut varmaan kymmeniä lihapulla reseptejä. Kaikki alusta itse tehdyt olleet vähän niin ja näin. Mutta noi lisäainepullat kerää aina kehuja.
[/quote]
Sama. Asun Espanjassa ja paikalliset ystäväni ovat ihan hulluina lihapulliini. Teen ne kermaviilillä ja sipulikeittojauheella. Itse tosin tykkään kun on enempi makua, niin laitan yhden pussin per 400g.
[/quote]
Kerrotko tarkemmin määristä, mitä siis laitat ja minkäverran?
ohis
Lihapulla vinkit:
Älä ota pelkästää vähärasvaista jauhelihaa koska siitä tulee kuivi pullia. Nauta-sika yhdistelmä on paras.
Turkkilainen jugurtti on parempi kuin kermaviili
Valkosipulia
Mausteeksi kannattaa käyttää persiljaa (voi olla tuorettakin)
Suolaa, pippuria, paprikajauhetta
Sipulikeittopussi on ok.
Potkua saa chilijauheesta tai tuoreesta chilistä
Vaihtoehtoisesti voit tehdä tacomaustepussista tulisempia pullia. n. 400 g jauhelihaa/ pussi.
Salaattiin suosittelen esim.
Rucolaa, cashewpähkinöitä ja pehmeitä viikunoita ja vuohenjuustoa
Tee karitsanlihapullia. Ja laita mausteeksi intialaisia mausteita (jeera, paprika, viismauste, korianteri) ja minttua.