Paras seitan resepti?
Millä ohjeella olette tehneet seitanin ja tuliko hyvä?
Myös kaupasta ostettuja puolivalmiita/valmiita kinkunkorvikkeita joulupöytään saa suositella :)
Kommentit (5)
Siskoni ostamani seitanin heitin biojäteastiaan. Se oli mokomalle epäruoalle paras resepti.
https://www.ruohonjuuri.fi/products/seitan-gluteiinijauho-gluteenijauho…
aika pitkälti tehty tuon pussin reseptin mukaan. Osan jauhoista korvattu gramjauhoilla, ettei olisi ihan niin tiivistä taikinaa. Myös öljyä massaan, ettei olisi niin kuivaa.
Massaan laittaa jo alussa muutama valkosipulin kynsi, chiliä, suolaa ja mustapippuria. Sitten keittää ne palat lähes rasvattomassa kasvisliemessä.
Myöhemmin sitten voi marinoida erilaisia käyttötarkoituksia varten.
Olen tehnyt omalla reseptillä pari kertaa, mutta haluaisin kehittää sitä vielä. Viimeksi oli jo tosi hyvää, mutta ehkä hieman kuivaa ja suolaa ja jotain muuta maustetta olisi voinut olla enemmän.
Ja ihmettelijöille: joskus sitä kasvissyöjäkin haluaa syödä lapsuudesta tuttuja perinteisiä makuja. Vaikka pidänkin pavuista ja kikherneistä kovasti, ne ovat minulle arkiruokaa ja haluan joululaatikoiden kanssa jotain juhlavaa ja yhteensopivaa.
Kun en muutenkaan lihaa syö, tuntuisi hassulta juhlia syömällä kärsineitä eläimiä.
Ap
Miksi ihmeessä valmistamasi ruoan täytyy näyttää sellaiselta jota et haluaisi syödä? Eli joku tässä kasvisliha-jutussanne ei oikein täsmää...