Meneehän siinä kokkaamisessa aikaa
Eilen tein sienikeiton ja lohiperunalaatikon. Kyllä siinä neljä tuntia aikaan meni, ja pidempäänkin koska sitä ikään kuin ajatukset oli tässä kokkaamisessa koko päivän , plus tiskit päälle.
Oikeastaan näiden kahden ruuan parissa meni koko päivä.
Että on siinä näkökulmansa, että menee kaupan hyllylle ja ostaa valmiin sienikeiton ja jonkun lohilaatikon ja pistää mikroon ja se on siinä.
Kommentit (45)
Mä kutsunkin pikaruuaksi kaikkia mitkä valmistuu alta tunnissa.
Sincc
Esim. äyriäispasta on yksi sellainen. Kun sitä ei yksinkertaisesti voi keitellä kauan, tai äyriäiset on pilalla ..
No okei, jossain mustekaloissa/kalmareissa voi mennä 30-40 min kypsyä ..
Pitäisi kiinnittää huomiota siihen, että mitä ruokia voi pakastaa laadun kärsimättä ja näin tehdä isoja annoksia kerralla, että pääsisi vähemmällä.
Tee nopeammin. Menee siinä paljon aikaa jos käyttää yksinkertaisiin ruokiin neljä tuntia. Noi ruoat on ihan mahdollista valmistaa alle tunnissa jopa.
Luuletko ravintolassa kokilla olevan aikaa pari tuntia jokaista annosta kohti? Opettele tehokkuutta. Muutenkin kannattaa miettiä elämässä miten saada enemmän valmista aikaan.
Vierailija kirjoitti:
Luuletko ravintolassa kokilla olevan aikaa pari tuntia jokaista annosta kohti? Opettele tehokkuutta. Muutenkin kannattaa miettiä elämässä miten saada enemmän valmista aikaan.
Ei ne kokit tee alusta pitäen kaikkea. Niillä on valmiiksi pilkotut raaka-aineet (salaattiainekset, ranskalaiset...).
Vierailija kirjoitti:
Luuletko ravintolassa kokilla olevan aikaa pari tuntia jokaista annosta kohti? Opettele tehokkuutta. Muutenkin kannattaa miettiä elämässä miten saada enemmän valmista aikaan.
Ootkos kuullut koskaan misaamisesta. NE käyttää siihen työvoimaakin.
Ja jotain kastiketta voidaan kypsytellä vaikka pari päiwää keittiöllä ..
Sincc
Tuota noin... ap, älä nyt suutu, mutta mikä tahansa tekeminen, johon ei ole harjaantunut, vie aikaa. Noiden tekemiseen menee minulta alle puoli tuntia plus kypsennys.
Eilen tein kahta eri vokkia: pilkoin ja friteerasin tofun paloja ja tein niistä sekä sienistä ja purjosta, tuoreesta inkivääristä ja mausteista kasvisvokin sekä kanavokin kanasuikaleista, porkkanasta, purjosta, tuoreesta inkivääristä, valkosipulista, chilistä ja paprikasta sekä mausteista - söimme noita nuudelien ja salaatin kera. Ruuanlaittoon meni kolme varttia, koska pilkkomista oli paljon.
Joka tapauksessa en mieti asioita koko päivää ja en laske minkäön tekemiseen sitä etukäteissuunnittelua muutenkaan. Ehdin vallan hyvin käydä tunnin sauvakävelylenkillä, pelailla, lukea dekkaria, katsoa kaksi jaksoa Crownia jnejne. eli viettää leppoisaa sunnuntaita.
Minkä lisäksi söin itsetehtyä ja hyvää ruokaa perheeni kanssa.
Mutta kas, meidän ero lienee juuri siinä, että olen tehnyt päivittäin ruokaa noin 30 vuotta ja olen siinä aika näppärä jo.
N53
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luuletko ravintolassa kokilla olevan aikaa pari tuntia jokaista annosta kohti? Opettele tehokkuutta. Muutenkin kannattaa miettiä elämässä miten saada enemmän valmista aikaan.
Ei ne kokit tee alusta pitäen kaikkea. Niillä on valmiiksi pilkotut raaka-aineet (salaattiainekset, ranskalaiset...).
Silti. Ei ne mitään perus sienikeittoa tuntitolkulla nyperrä. Johan siinä pomo katsoisi ihmeissään sellaista touhua. Nysvätään kuin hidastetussa elokuvassa konsanaan...
Neljä tuntia kun keittää sieniä niin mahtaa koostumus muistuttaa lähinnä tapettiliisteriä.
Sienten ja sipulin pilkkominen 5 min, kuullottaminen 5 min. Kattilaan ja perään vettä ja kermaa, haudutetaan hetki. Valmis. Yht 20 min
Lohilaatikko: perunoiden kuoriminen 5 min, viipalointi 5 min. Lohen paloittelu 5 min. Ainesten yhdistäminen uunivuokaan 5 min. Kerman kaato päälle 1 min. Yht. 21 minuuttia. Uuni hoitaa loput.
Keittiön siivous 5 min, astiat koneeseen 5 min. Kaikki yhteensä n 30 min
Nuokin yläkanttiin nuo ajat, todellisuudessa menee vähemmän aikaa mutta laskin n 6-8 annoksen tekoajan.
Mitä v?? Miten saat kulumaan tuohon 4h??
Vierailija kirjoitti:
Sienten ja sipulin pilkkominen 5 min, kuullottaminen 5 min. Kattilaan ja perään vettä ja kermaa, haudutetaan hetki. Valmis. Yht 20 min
Lohilaatikko: perunoiden kuoriminen 5 min, viipalointi 5 min. Lohen paloittelu 5 min. Ainesten yhdistäminen uunivuokaan 5 min. Kerman kaato päälle 1 min. Yht. 21 minuuttia. Uuni hoitaa loput.
Keittiön siivous 5 min, astiat koneeseen 5 min. Kaikki yhteensä n 30 min
Nuokin yläkanttiin nuo ajat, todellisuudessa menee vähemmän aikaa mutta laskin n 6-8 annoksen tekoajan.
Mitä v?? Miten saat kulumaan tuohon 4h??
Jos ap laski aktiivisen ruuanlaiton sijaan kokonaisajan?
Kyllähän siihen sitten saa menemään aikaa.
Pottuja ei tarvi yleensä kuoria, pilkkoo vain kuutoiksi, kypsyy nopeasti.
Ymmärrän jos ei ole astianpesukonetta, se venyttää aikaa. Mutta mitä tämä tarkoittaa, että se kokkaaminen on koko päivän ajatuksissa? Ei kai tuota ajattelua voi laskea kokkaamisajaksi. Ja miksi sitää pitää niin paljon ajatella?
Ei tuohon mitenkään saa menemään neljää tuntia, paitsi jos tosiaan laskee siihen sen ajattelemis-ajan. 1,5h voisi hitaammalla mennä ja tuohon sisältyy jo se tiskaaminenkin.
Vierailija kirjoitti:
Sienten ja sipulin pilkkominen 5 min, kuullottaminen 5 min. Kattilaan ja perään vettä ja kermaa, haudutetaan hetki. Valmis. Yht 20 min
Lohilaatikko: perunoiden kuoriminen 5 min, viipalointi 5 min. Lohen paloittelu 5 min. Ainesten yhdistäminen uunivuokaan 5 min. Kerman kaato päälle 1 min. Yht. 21 minuuttia. Uuni hoitaa loput.
Keittiön siivous 5 min, astiat koneeseen 5 min. Kaikki yhteensä n 30 min
Nuokin yläkanttiin nuo ajat, todellisuudessa menee vähemmän aikaa mutta laskin n 6-8 annoksen tekoajan.
Mitä v?? Miten saat kulumaan tuohon 4h??
Wauuu!! "Uuni hoitaa loput". No sittenhän sinä voit lähteä tunnin päästä jo kylille ja uuni hoitaa loput. Sienikeitto pomppaa valmiina pöytään lounasaikaan ja päivällinen klo 16.00 ja homma hoidettu, kun sinä tulet kotiin kyliltä klo.18.00 ja vain tunti meni aikaa.
ap
Vierailija kirjoitti:
Tee nopeammin. Menee siinä paljon aikaa jos käyttää yksinkertaisiin ruokiin neljä tuntia. Noi ruoat on ihan mahdollista valmistaa alle tunnissa jopa.
Lohilaatikko oli reseptin mukaan uunissa puolitoista tuntia. Tämä oli teoriassa. Todellisuudessa oli 2 tuntia, että kaikki perunat oli kypsiä. Välissä piti ottaa myös kansi pois, että sai pintaperunat väriä.
Tuo pelkkä paisto sitoutti minut siis kahdeksi tunniksi.
ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sienten ja sipulin pilkkominen 5 min, kuullottaminen 5 min. Kattilaan ja perään vettä ja kermaa, haudutetaan hetki. Valmis. Yht 20 min
Lohilaatikko: perunoiden kuoriminen 5 min, viipalointi 5 min. Lohen paloittelu 5 min. Ainesten yhdistäminen uunivuokaan 5 min. Kerman kaato päälle 1 min. Yht. 21 minuuttia. Uuni hoitaa loput.
Keittiön siivous 5 min, astiat koneeseen 5 min. Kaikki yhteensä n 30 min
Nuokin yläkanttiin nuo ajat, todellisuudessa menee vähemmän aikaa mutta laskin n 6-8 annoksen tekoajan.
Mitä v?? Miten saat kulumaan tuohon 4h??
Wauuu!! "Uuni hoitaa loput". No sittenhän sinä voit lähteä tunnin päästä jo kylille ja uuni hoitaa loput. Sienikeitto pomppaa valmiina pöytään lounasaikaan ja päivällinen klo 16.00 ja homma hoidettu, kun sinä tulet kotiin kyliltä klo.18.00 ja vain tunti meni aikaa.
ap
Sillä välin kun se lohilaatikko on uunissa, voi tehdä sienikeiton ja vielä jää aikaa ajattelemiseenkin.
Vierailija kirjoitti:
Itsetehty ruokavon parasta.
Siis itsetehty ruoka on parasta.
Siinähän se on.