Voiko jauhelihakastiketta pakastaa??
Tulipa sellainenkin eteen, en ole ikinä ennen sitä pakastanut. Vähärasvainen paistijauheliha kyseessä.
Kommentit (30)
Voi. Ei tule äkkiä mieleen mitään kypsää ruokaa mitä ei voisi pakastaa. Kananmuna ei kuulemma sovi pakastettavaksi keitettynäkään, mutta melkein kaikki muu kypsä käy.
[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 15:27"]Voi. Ei tule äkkiä mieleen mitään kypsää ruokaa mitä ei voisi pakastaa. Kananmuna ei kuulemma sovi pakastettavaksi keitettynäkään, mutta melkein kaikki muu kypsä käy.
[/quote]
Kasvikset eivät mielestäni maistu hyviltä pakastamisen jälkeen.
[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 15:36"]
[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 15:27"]Voi. Ei tule äkkiä mieleen mitään kypsää ruokaa mitä ei voisi pakastaa. Kananmuna ei kuulemma sovi pakastettavaksi keitettynäkään, mutta melkein kaikki muu kypsä käy.
[/quote]
Kasvikset eivät mielestäni maistu hyviltä pakastamisen jälkeen.
[/quote]
Pitää paikkansa, että maku muuttuu, mutta ei keitetyt kasvikset silti pakastamisesta pilaannu. Onhan niitä myytävänänkin.
Voi.
Itse ostan isoja jauhelihamääriä kerralla, pienennän ne pusseihin ja pakastan.
Myöhemmin kun teen ruokaa niin pakastan sooseja jos mahdollista.
Ja sitten jos jää vielä ruokaa jälkelle niin muussaan perunaan, teen lihaperunasoselaatikon (lisää nestettä, munia) ja paistan. Osan voi pakastaa. :)
Pakastaa voi lihaa, ainoa vaan että älä uudelleenpakasta sellaisenaan vaan tee siitä aina joku uusi muoto jossa pakastat.
Mites jos se on ruskea kastike? Mulla on ainakin joku karmea muistikuva pakastetusta, oliko vain oma moka sitten joskus 20 vuotta sitten...
Totta kai voi pakastaa mellkein kaikkea ruokaa - paitsi perunaa tai perunasosetta.
Pakastaa voi, jäädyttämisestä en tiedä. Peruna- ja pastaruuat ainakin menevät pilalle jos ne jäädyttää pakastamisen sijaan, minkä huomaa rakenteessa ja/tai maussa. Perunoiden paleltumisen jäädyttämisen seiurauksena huomaa makeudessa.
[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 16:28"]
Totta kai voi pakastaa mellkein kaikkea ruokaa - paitsi perunaa tai perunasosetta.
[/quote]No, niitä taitaa kaupastakin saada pakastettuna, ja moni pakastaa uusia pottujakin kai. Toki esikeitettynä. Joku vois tässä nyt kertoa onko ne joulupöydän uudet perunat pelkkää paskaa.
Raakan kananmunan voi pakastaa ilman kuorta kun rikkoo rakenteen ensin. Kannattaa pakastaa yhden tai kahden munan annoksissa, että tiedät paljonko sulla sitä on. Passaa hyvin leivontaan, räiskäleisiin yms. Sulatus jääkaapissa.
Ruskean kastikkeen voi pakastaa aivan hyvin.
Voi pakastaa, mutta muista pestä ensin. Pesu on välttämätöntä bakteerien takia.
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voi pakastaa mellkein kaikkea ruokaa - paitsi perunaa tai perunasosetta.
Miksei perunasosetta voi muka pakastaa?
Jos on kyse tavallisesta ruskeasta kastikkeesta, niin voihan sen pakastaa, mutta ei se ainakaan paremmaksi muutu pakastamisen jälkeen. Tomaattipohjainen kastike toimii paremmin.
Voipa. Kaikki ruuat voi pakastaa, mutta se on eriasia voiko niitä syödä sen jälkeen. T. Järjen Jättiläinen
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voi pakastaa mellkein kaikkea ruokaa - paitsi perunaa tai perunasosetta.
Miksei perunasosetta voi muka pakastaa?
Hyvällä menestyksellä on tullut pakastettua muusia. Raakoja perunoita ei kannata pakastaa.
Sulattamisen/uudelleen lämmittämisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Pakastaminen onnistuu hyvin, mutta hätäinen lämmitys mikrossa voi tehdä kastikkeesta vetisen. Mieluummin hitasti pannulla.
Tietenkin voi, miksikäs se siitä menisi