Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paahtopaisti: miten teet?

Vierailija
19.04.2014 |

Eli missä asteissa, maustatko etukäteen, mitä lisukkeita jne jne... kaikki vinkit tänne kiitos!  :)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
19.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sous vide -kypsennys 3 tuntia 57-asteessa, sen jälkeen pinnat paahdetaan kiinni pannulla ja maustetaan suolalla ja pippurilla ja kääritään folioon. Ei siis lainkaan uuniin. Korkeampi sisälämpö on mahdollinen ihan oman maun mukaan.

Vierailija
2/4 |
19.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aamulla öljystä ja mausteista marinadin. Laitan paistin ja marinadin pakastepussiin ja pyörittelen niin, että marinadia on jokapuolella lihaa. Sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi marinoitumaan. Noin tunti ennen paistamista nostan paistin pöydälle lämpiämään. Paistan paistin pinnat kauniin väriseksi erittäin kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Sen jälkeen nostan paistin uunivuokaan ja laitan paistomittarin paikalleen. Paistan uunissa noin 120-150 asteessa kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Sitten paisti uunista ulos ja kääritään folioon vetäytymään noin puoleksi tunniksi. Leikkaus ehdottomasti lihassyitä vastaan, jotta lihasta tulee mureaa. Lempparilisukkeet on perunamuusi tai valkosipulikermaperunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
19.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan pinnan paistinpannussa, ja ripottelen samalla ruskitettuun pintaan pippuria ja suolaa. Sen jälkeen paistovuokaan ja alle sekä päälle rosmariinin oksia. Sitten 130 asteiseen uuniin kunnes sisälämpö on 68 astetta (kypsä) ja sen jälkeen uunista pois ja käärin folioon ehkä noin puoleksi tunniksi.

Vierailija
4/4 |
19.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2014 klo 20:15"]

Sous vide -kypsennys 3 tuntia 57-asteessa, sen jälkeen pinnat paahdetaan kiinni pannulla ja maustetaan suolalla ja pippurilla ja kääritään folioon. Ei siis lainkaan uuniin. Korkeampi sisälämpö on mahdollinen ihan oman maun mukaan.

[/quote]

 

Nyt tuli dejavu... eikös vakuumikypsennys ollut muotia joskus aikoinaan? Oli sellaisia leipäkoneen näköisiä settejä ja pumpulla imaistiin ilmat pois pusseista...  

 

En ole aikoihin muistanut asiaa, taisi jäädä lyhytaikaiseksi iloksi ainakin minun perhepiirissäni. Kiitos muistosta! :)

 

 

 

Googlailin vähän inspiraatioita, Jamie ja muut brittikokit käyttävät hurjan korkean tuntuisia lämpötiloja, tyyliin aluksi 240 asteeseen hetkeksi, sitten lämpö 190 noin tunniksi (laskin oman lehmänpalan koon mukaan, reilu 2kg)

 

Onko kukaan kokeillut noin, vai laitatteko aina perinteiseen tapaan matalaan lämpöön?

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kahdeksan