Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten maustaa jauheliha, kun sipulia ei voi käyttää?

Vierailija
31.03.2014 |

Millä sipulin voisi korvata?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en laita ikinä esim. lihapulliin sipulia. Mausteiksi laitan toisinaan pelkästään suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria. Toisinaan lisään muutakin, esim. parmesanraastetta, aurinkokuivattuja tomaatteja, chiliä.

Vierailija
2/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

paprikaa, pippuria, suolaa, juustoa, tomaattimurskaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käykö varsiselleri syöjälle? Sitä voisi kokeilla.

Vierailija
4/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purjo, ruohosipuli vai meneekö liian sipuliseksi. Mut eohän se sipuli välttämätön oo, mausteita vaan tarpeeksi (jatkaa sellerin ehdottaja)

Vierailija
5/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Intiassa jainilaiset eivät syö sipulia uskonnollisista syistä. Siksi intialaisessa ruoassa sipuli korvataan usein hingillä eli hajupihkalla. Se on jauheena myytävä mauste, jossa on sipulimainen aromi. Sitä saa kaupoista, joissa myydään etnisiä mausteita ja elintarvikkeita.

Vierailija
6/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä ymmärrä tuota suomalaisten jatkuvaa sipulin käristämistä. Onneksi en enää asu kerrostalossa, jossa sitä käryä tunkee harva se päivä rappukäytävästä.

 

Jauhelihan maustan paprikalla ja ehkä pienellä määrällä mauste- tai cayennepippuria. Sipulia ei ole ikinä tarvinnut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sipulille ei ole allerginen vaan ei vaan tykkää niistä möykyistä, niin jauhelihamauste? Siinä on kuivattua sipulia, joten eihän se allergikolle käy.

Broilerimauste/paprika, mustapippuri&chili? Chiliä ei tarvitse laittaa kuin ripaus, jos ei tykkää tulisesta, mutta siitä saa kivan aromin. Rosmariini ja pitkään haudutettavissa ruoissa laakerinlehti toimii myös.

Vierailija
8/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattipyreetä ja mausteita maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perusmausteita vaan, esim. grillausmauste seos. (Joka tosin ei ainakaan minun mielestäni ole varsinainen grillausmauste, mutta on hyvä yhdistelmä, tosin sisältää aika paljon suolaa.)

Itse raastan joskus porkkanaa jauhelihan sekaan.

Vierailija
10/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miettikääs, että meillä ei voi käyttää sipulia, tomaattia eikä paprikaa. Saa olla aika fakiiri, että jauhelihasta tulee hyvää. Noh, laitan mustapippuria, basilikaa ja soijakastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä käytetään jauhelihan maustamiseen soijakastiketta.

Vierailija
12/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ketsuppi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopiiko ruohosipuli? Kuivattuna se on hyvä mauste moneen ruokaan.  Myös kuivattu basilika ja muut ns. yrttimausteet sopivat.

Vierailija
14/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.03.2014 klo 11:58"]

Miettikääs, että meillä ei voi käyttää sipulia, tomaattia eikä paprikaa. Saa olla aika fakiiri, että jauhelihasta tulee hyvää. Noh, laitan mustapippuria, basilikaa ja soijakastiketta

[/quote]

Suolaa ja mustapippuria. Eihän hyvä liha muuta kaipaa. Jos tarkoituksena on peittää huonon lihan makua, erilaisissa kastikkeissa on paljon vaihtoehtoja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kashmirilaisessa versiossa on mausteina inkivääriä, kardemummaa ja kanelia tai neilikkaa. Sekä suolaa ja hillitysti mustaa pippuria. Lihan pitäisi tietysti olla muuta kuin nautaa.

Vierailija
16/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola,jauhelihamauste,paprikamauste,mustapippuri. Myös tomaattipyre käy sekä valkosipuli,ruohosipuli on näitä!!

Vierailija
17/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmeessä pitää kaataa kaikki mahdolliset tökötit ketsupista lähtien lihan sekaan? En ymmärrä. Kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet, suolan ja pippurin pitäisi riittää... Vai onko tämä sitä kuuluisaa wt-kokkausta, jonka tarkoituksena on peittää raaka-aineen omat maut jollain helvetin Kikkomansilla???

Vierailija
18/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmeessä pitää kaataa kaikki mahdolliset tökötit ketsupista lähtien lihan sekaan? En ymmärrä. Kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet, suolan ja pippurin pitäisi riittää... Vai onko tämä sitä kuuluisaa wt-kokkausta, jonka tarkoituksena on peittää raaka-aineen omat maut jollain helvetin Kikkomansilla???

Vierailija
19/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.03.2014 klo 15:17"]

Miksi ihmeessä pitää kaataa kaikki mahdolliset tökötit ketsupista lähtien lihan sekaan? En ymmärrä. Kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet, suolan ja pippurin pitäisi riittää... Vai onko tämä sitä kuuluisaa wt-kokkausta, jonka tarkoituksena on peittää raaka-aineen omat maut jollain helvetin Kikkomansilla???

[/quote]Itse tykkään yksinkertaisista ruuista. Ketuttaa kun muija tukkii ruokiin kaikki mausteet sekaisin ja siitä tulee makujen sekamelka ja aina liian suolaista, kuin niissä kaikissa seoksissa on suolaa. Kärjistäen voisi sanoe että koska hänestä suklaa ja anjovis on tosi hyvää, niin niitä kumpaakin pitää tietenkin laittaa samaan ruokaan.

Vierailija
20/21 |
31.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan aina jotain juustoa, useimmiten kahta eri tai jopa kolmea jos on kannikoita, punaista emmentalia, fetaa, mustaa koskenlaskijaa, parmesania, vuohenjuustoa, mozzarellaa. Juustoja on kuitenkin aina jääkaapissa. Pari kananmunaa. Suolaa, mustapippuria, hiukan vasikanfondia, tuoreita yrttejä tai jotkin kuten salvia tai rosmariini käy kuivattuinakin. Tulee helvetin hyviä.