Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten sitä soijaa käytetään????auttakaa tyhmää!!

Vierailija
22.03.2014 |

Siis mä olen nyt ihan dorka mut soija on mulle ihan outo juttu. ja haluaisin opetella käyttämään sitä. esim tänään kun aion tehdä porsaanlihakastiketta niin ohjeessa lukee että puoli desiä soijaa. Mutta millaista soijaa? sitä pullossa olevaa kastikettako vai rouhetta?(jota en vielä omista) Ja niitä kastikkeitakinhan on kymmeniä mikä on se paras, omistan yhden pullon kiinalaista Aroi soijakastiketta, voinko mä laittaa sitä tuohon kastikkeeseen??

 

Jos joku jaksais antaa yleisen kuvan soijatuotteista ja suunnilleen niiden käytöstä niin olisin onnellinen. Yritin kyllä googlesta etsiä, mutta en oikein löytänyt kuin reseptejä.

 

 

Kiitos!

 

T. mamma maalta:)

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

no vaikka kikkomania, nestemäistä, musta puollo, punainen korkki. Lorautat sinne kastikkeeseen. On voimakassuolainen joten ei liikaa ja muuta suolaa kannattaa välttää.

Vierailija
2/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijakastike on mausteeksi tarkoitettu ei pääraaka-aineeksi missään ruoassa.

 

Soijarouhe - käyttö jauhelihan tapaan kastikkeet, kiusaukset, laatikot

Soijasuikale - käyttö suikalelihan tapaan

 

Nämä on itselleni tuttuja ja eniten meillä menee tummaa soijarouhetta.

 

Kuullotan sipulisilppua ja lisään siihen soijarouhetta ja kuullotan, lisään mausteita käyttötarkoituksen mukaan esim .mustapippuri, paprika, suola, kasvisliemijauhe ja lisään vettä ja keitän jonkin aikaa niin että soijarouhe turpoaa ja vesi haihtuu. Tätä seosta käytän makaronilaatikkoon ja kaalilaatikkoon, tomaattikastikkeeseen jne.

 

Suikaleista teen joskus kasvisten kanssa kastiketta tai käytän kasviskeitossa. Suikaleet vaatii ennen käyttöä keittämisen, ketinvesi kannattaa maustaa hyvin. Sellaisenaan soija ei maistu juuri miltään.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 jatkaa

 

meillä koko perhe syö nykyään soija-makaronilaatikkoa ja kaikki pidetään siitä, samoin kaalilaatikko käy kaikille.

 

Lihan käyttö on vähentynyt kun yksi perheenjäsen ei sitä syö. Onneksi syö broileria ja kalaa niin saadaan monipuolista ruokaa.

 

Jos tulee naudan ja possun himo niin silloin meillä on tarjolla kahta vaihtoehtoa. Just syötiin paahtopaistia ja uunilohta.

Vierailija
4/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos paljon vastauksista. Alkaa jo vähän selkenemään tämä asia. Edelleen mietityttää se että jos ohjeessa lukee vain: soijaa, niin tarkoittaako se nyt sit sitä kastiketta?

 

ap

Vierailija
5/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastiketta tarkoittaa! Soija ei ole soijarouhetta, siihen lämästään se loppuosa perään jos meinaa näitä lihankorvikkeita.

Vierailija
6/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.03.2014 klo 12:49"]

Kiitos paljon vastauksista. Alkaa jo vähän selkenemään tämä asia. Edelleen mietityttää se että jos ohjeessa lukee vain: soijaa, niin tarkoittaako se nyt sit sitä kastiketta?

 

ap

[/quote]

 

Maalaisjärkeä mukaan. Miksi esim. mainitsemaasi porsaanlihakastikkeeseen laitettaisiin vaikkapa soijarouhetta? Toki kyllä reseptienlaatijat voisivat olla tarkempia termeissään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pihvit korvaa soijapihveillä, jauhelihan rouheella, kana/lihasuikaleet suikaleilla. Nakit soijanakeilla (tölkki tai pakasteversioita löytyy, älä koske niihin ananas-vesimeloni-mitälie-nakkeihin jotka löytyy lihanakkien osastolta, kukaan ei ole pystynyt niitä syömään).

 

Rouheitten vierestä löytyy ne kuivaversiot, tölkit missä normaalisti tölkkieineksiä on, pakasteosastolta löytyy maustettuja juttuja ja valmisruokia kuten pyttipannua ja valmiiksi marinoituja paloja.

 

Sitten on vielä tofu joka tuntuu löytyvän hyvin satunnaisista paikoista, kylmäosastolta kuitenkin. Juustohylly on hyvä arvaus lähteä niitä etsimään, ovat valmiiksi maustettuja osa joten pääsee suht helpolla aloittelijana.

 

Jos siinä lihaversion ohjeessa lukee että pitää soijaa laittaa se yleensä tarkoittaa sitä soijakastiketta. 

 

Ja siitä maustamisesta. Laita mausteita reilusti, ilman niitä maistuu lähinnä vedessä liotetulta pahvilta ja pahimmillaan heräät vielä kymmenen vuoden päästä painajaisesta keskellä yötä ja huudat "minä vihaan soijaa!"... Hyvin maustettuna paantuneinkin lihansyöjä mutustaa tyytyväisenä ja ottaa lisääkin. Nämä siis ne ääripäät mitä miespuoliset ystäväni ovat soijaan tutustuneet.

 

Valmistusohjeet löytyy muistaakseni ihan niiden pakkauksien kyljistä.

 

Soijakastikkeista vielä, sillä ei kannata maustaa soijatuotteita, korostaa liikaa sitä pahvimakua. Lihaa jos maustat niin teriyaki on tuttavapiirini suosiossa.

Vierailija
8/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos!! Ja yritän löytää se maalaisjärjenkin:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.03.2014 klo 12:59"]

 

 

Soijakastikkeista vielä, sillä ei kannata maustaa soijatuotteita, korostaa liikaa sitä pahvimakua. Lihaa jos maustat niin teriyaki on tuttavapiirini suosiossa.

[/quote]

 

No voi olla, että joku kokee asian näin vaikka soijarouheen kanssa, mutta tofua todellakin kannattaa maustaa soijakastikkeella.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme viisi