Gluteenittomat ja "ostoleipä"
Hei
Mulla on keliakia ja aiemmin leivoin leivät itse. Nyt teen vuorotyötä ja laiskuus on iskenyt.
Mitä gluteenitonta leipää suosittelet, mieluiten tummaa leipää. Kokeilin Pirkka-tummaa palaleipää ja se oli aika hyvä. Olisiko jotain pikkuleipomon tummaa leipää?
Kommentit (16)
Itse olen tykännyt Vuohelan herkun leivistä sekä Pirkka saaristolaisleivästä.
Just ostin Vuohelan herkun minirevittyjä. Oli oikein hyviä. Glutexon leivät ja karjalanpiirakat ovat myös suosikkejani, mutta hintavia. Joskus sain leivottua hyviä sämpylöitä itse, mutta joka kerta lopputulos on yllätys.
tuo pirkan saaristolaisleipä <3 vuohelan minirevityt ja hapan reikäleipä on kans hyviä ja suloisten gluteenittomien vastaavat. myös pirkan tumma paahtoleipä (virallista nimeä en muista) on hyvää. muuten tykkään provenan eli sunnuntain kaurasämpylöistä.
Vuohelan tattarivuokaleipä ja Pirjon Pakarin limppu on hyviä tummia leipiä. Jos puhdaskaura käy, niin Vuohelan kauraleipä on hyvää.
Pakastealtaasta Fria Grov mini baguette -sämpylät. Ihan törkeen hyviä ja kuohkeita ja niissä on siemeniäkin, joten ovat vähän rouheisempia. Muistuttavat eniten jotain ihan tavallista leipää kaikista testaamistani gluteenittomista tuotteista.
Hapanleivistä hyviä ovat aiemman kirjoittajan suosittelemalta Vuohelalta joku mini revitty tjsp hapanleipä. Se on hyvää erityisesti paahdettuna. Vuohelan karjalanpiirakoita kannattaa myös testata.
Lisäksi Semperillä on hyviä sellaiset "tunturirieskaset". Nimi siis ehkä joku fjäll-jotain. Sellaisia pieniä pyöreitä rieskoja. Nämä myös pakastealtaasta. Semperillä on myös hyviä toasty-paahtoleivät (pakastealtaasta). Etenkin kaurapaahto.
Semperin toasty leivät meidänkin suosikkeja! Lisäksi semperin square-hapanpalaset tumman leivän ykkössuosikki!
Mä leivon tällaista pikaleipää: kaurajauhoja, riisijauhoja ja kaurahiutaleita, pellavansiemeniä, suolaa, hieman psylliumia ja leivinjauhetta, nämä sekoitetaan, lisätään sulatettua voita, kananmunaa ja maitoa tai vettä. Teen vetelän taikinan ja levitän lusikalla pellille, paistan 200 asteessa reilut 20 min. Todella nopea tehdä ja minusta aivan ihanaa, on sellaista teeleivän tyyppistä.
Suosittelen leipäkoneen hankintaa. Tulee tosi helposti ihan parasta leipää. Miehelläni keliakia mutta maistuu koko perheelle. Muistaakseni gluteeniton ruokavalio blogspot sivulta löytyy hyviä reseptejä. Olen kokeillut ja tuunaillut omaan makuun sopivaksi. Onnistuneen leivän salaisuus on minusta psylliumin lisäksi kananmuna ja taikinan löysyys.Vettä voi viskellä koneeseen vaivauksen aikana, jos tarvis.
Parhaimpia ja vähiten "teollisen" makuisia ovat Eilamarin ja Pirjon Pakarin leivät. Eilamarin tuotteet ovat kyllä järkyttävän kalliita.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2014 klo 22:58"]Parhaimpia ja vähiten "teollisen" makuisia ovat Eilamarin ja Pirjon Pakarin leivät. Eilamarin tuotteet ovat kyllä järkyttävän kalliita.
[/quote]
Eilamari ei ole tälle keliaakikolle tuttu. Missä kunnassa on leipomo? Ei ainakaan Pirkanmaalla ole tullut vastaan.
Itse taasen olen aina ollut pettynyt Pirjon Pakarin leipiin. Ne ovat liian tiiviitä ja sahapurumaisia.
Nuo fria pakasteleivät on kuuluneet meidän vakio ostoksiin jo 6v ajan
En syö minkäänlaista leipää ollenkaan. En vaan tykkää niistä gluteenittomista ja äkkiä siihen leivättömyyteen tottui.
Scärh merkin suojakaasun pakattu täysjyväleipä on hinta/laatusuhteeltaan parasta! Noin 3,20€/400g halpa-hallissa:)
Glutexon siemenleipä oli tosi hyvää, oltiin kylässä Savonlinnassa ja käytiin ostamassa leipomolta suoraan. Hintakin oli tosi edullinen 3.50€.
Vuohelan herkku... tai siis ne puna-valkoiset pakkaukset pakastehyllyssä. Ihan ok, todella tyyriitä vaan.
Rainbowin näkkileipää