Laihdutuksesta, oon ymmälläni näistä uusista neuvoista,
syöt liian vähän ja lisää rasvaa ruokavalioon? Mihin ne oikein perustuu?
Kommentit (22)
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:41"]
aineenvaihduntaan
[/quote]
Perustele tarkemmin!
Lisää hyviä rasvoja ravintoon, ei mitä tahansa
Terveellisyyteen ja syömisen sekä nälän hallittavuuteen.
Ei ne mihnkään perustukaan. Karppaajien kotkotuksia. VLCD/ENE-dieetillä ei syödä lainkaan rasvaa ja kalorit ovat 600kcal/vrk. Kovasti laihdutaan. Kaloreita laskemalla syödään esim. 1000-1400kcal vuorokaudessa 3-6 aterialla ja laihdutaan.
Heh, ja kun noita noudattaa, paino nousee kohisten :) Kokeiltu on...
Sama täällä, nutrikuurilla nyt toista viikkoa, kaloreita 500 per päivä, hyvin tippuu kilot.
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:40"]
syöt liian vähän ja lisää rasvaa ruokavalioon? Mihin ne oikein perustuu?
[/quote]
Ei ne mitään yleisiä laihdutussuosituksia olekaan vaan tarkoitettu niille, jotka ovat vetäneet kitukaloreilla pitkän aikaa ja laihtuminen on pysähtynyt. Syntyy ns. säästöliekki-ilmiö, kun elimistö pyrkii pitämään kiloista kiinni, mikä joskus muinoin oli ainoa keino selvitä hengissä talvien yli. Säästöliekkiä voi purkaa lisäämällä energiamäärää mutta sitä ei tehdä millään pitsanpuputuksella vaan hyvillä rasvoilla jne.
Ilmiö koskettaa yleensä laihdutusvaiheen loppupuolella olevia, niitä jo normaalipainon sisällä olevia jotka haluavat tiristää vielä muutaman kilon. Reilusti ylipainoinen laihtuu kyllä kitukaloreilla, mihin nuo VLCD:t ja muut perustuvatkin.
Ja mitä alapeukutettavaa siinä on, että laihdutettaessa kilot tippuu?
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:55"]Sama täällä, nutrikuurilla nyt toista viikkoa, kaloreita 500 per päivä, hyvin tippuu kilot.
[/quote]
Entäs tän kuurin jälkeen? Hyvin tulee kilot takas, kun et ole oppinut syömään terveellisesti
Väärin laihdutettu, jollei juo kermaa ja öljyä suoraan purkista?
Mä laihdutan normaalia ruokaa syömällä, nutrikuurit ja keinotekoiset pussikeitot ja ateriapatukat saa mut voimaan pahoin. Ja normiruoan osalta kyllä pätee tuo, että paremmin laihtuu, kun syö riittävästi. Jos alkaa syödä liian vähän, elimistö pelästyy, että aijaa, onkin nälänhätä ja se menee säästöliekille.
Tietysti, jos syö joku 600 kcal päivässä, niin elimistön säästöliekki ei auta vaan paino putoaa vääjäämättä, koska jo lepotilassa mulla ainakin aineenvaihdunta kuluttaa nyt 1400 kcal/päivä. Mutta mulle ei tuo nälkädieetti sovi.
Ja elimistö, aivot, nivelet, kaikki tarvii niitä hyviä rasvoja. Kuten kalarasvaa, oliiviöljyä, siemenöljyjä, rypsiöljyä, pähkinöiden rasvoja.
En ole vielä mitannut kaloreita. Olen vaan kaks kuukautta syönyt järkeä käyttäen terveellisesti. Ihan kaikkea olen syönyt, väliin jopa herkkuja ja kerrran pitsaa. Paino pudonnut 2 kk 10 kg. Mutta joka päivä en vedä esim. riisiä/perunaa/pastaa.
Kyllä sen huomaa, että liian vähän kaloreita tällä menetelmällä, niin paino ei putoa. Parina viikkona en syönyt yhtään herkkua ja paino putosi vaan 400 g. Muina viikkoina olen syönyt samoin + yhden pullan tai kakkupalan tai muutaman suklaakonvehdin tai jäätelön/viikko ja paino pudonnut 1-1,5 kg.
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 13:02"]
Väärin laihdutettu, jollei juo kermaa ja öljyä suoraan purkista?
[/quote]
Väärin laihdutettu, jos niin tekee?
Minä syön jutan ohjeiden mukaan. Rasvaa ruokavalio sisältää 10g oliiviöljyä. Rasvaa siis pitää syödä, mutta haloo määrä ja laatu!
Ei se 10g mikään Jutan keksintö ole.
Energiamäärä ratkaisee. Yksi amerikkalainen lääkäri kokeili sitä, että eli kuukauden pääasiassa pitsalla ja hampurilaisilla, mutta niin, että sai ruoasta vaan 1200 kcal. Hän laihtui ja kuukauden päästä veriarvot oli paremmat kuin ennen laihtumista. Aika sama siis, mitä sitä syö, kunhan ei syö liikaa.
Kuka on Jutta?
quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 13:09"]
Minä syön jutan ohjeiden mukaan. Rasvaa ruokavalio sisältää 10g oliiviöljyä. Rasvaa siis pitää syödä, mutta haloo määrä ja laatu!
[/quote]
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 13:12"]Energiamäärä ratkaisee. Yksi amerikkalainen lääkäri kokeili sitä, että eli kuukauden pääasiassa pitsalla ja hampurilaisilla, mutta niin, että sai ruoasta vaan 1200 kcal. Hän laihtui ja kuukauden päästä veriarvot oli paremmat kuin ennen laihtumista. Aika sama siis, mitä sitä syö, kunhan ei syö liikaa.
[/quote]
Eipä nuo haitat yhden kuukauden jälkeen näy
Rasva on myrkkyä, sillä se tukkii verisuonet. Ainoa rasva, jota käytän, on rypsiöljy ruuanlaitossa. Leivonnassa kyllä käytän voita, mutta leivon vain 2-3 x/kk.
Pidän painoni kurissa syömällä kaikkea, en halua jättää karkkeja ja herkkujakaan pois. BMI 20.
aineenvaihduntaan