Ruokamyrkytys vai oksennustauti?
Moikka! Auttakkees asiasta jotain tietävät. Eli söin eilen vahingossa puolet pienestä leivoksesta, jossa oli yön yli lämpimässä seissyttä tuorejuustoa. Tajusin liian myöhään että tuorejuustohan pilaantuu helposti. Pari kolme h sen jälkeen alkoi erittäin raju oksentelu ja ripuli, jotka kestivät koko yön. Nyt olo etova ja heikko. Voiko noin pienikin määrä aiheuttaa ruokamyrkytyksen vai onkohan tavallista laattatautia?
Kommentit (8)
Lähinnä just mietin et voiks näin raju tauti tulla parista ruokalusikallisesta pilaantunutta elintarviketta?
Kukaan ei varmaan voi tietää, mutta itse veikkaisin juuri tuon määrän vähyyden vuoksi vatsatautia, joka nyt sattui samaan saumaan.
Ei se ruuan määrä, vaan bakteerien määrä siinä ruuassa.
Ja netissä luki , ap:lle tiedoksi, että tuorejuustot ovat erittäin herkkiä pilaantumaan!
Koska et voi tietää, niin oleta varalta, että se on tarttuvaa.
Ruokamyrkytys ei ilmene noin nopeasti, joten sitä se ei ole. Toisekseen ruokamyrkytyksessä oireet on niin rajuja että et olisi täällä kirjoittelemassa vaan toivoisit kuolevasi :)
olen asunut 3ssa eri kehitysmaassa joten kokemusta on kaikenlaisista ruokamyrkytyksestä. Ja sanoisin että siltä tuo todellakin kuulostaa. Pienikin määrä ruokaa jossa on bakteereja voi laukaista pahankin tapauksen, varsinkin jos on vähänkään herkkävatsainen (mitä suurin osa Suomen superhygieenisissä olosuhteissa kasvaneista on)
Vaikee sanoa.Mies söi vanhaa makkaraa ja sai samat oireet,kesti vuorokauden yrjötauti ja ripuli.Sit meni ohitse.