Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on näppärin tapa pilkkoa tummasuklaalevyä leivontaan?

Vierailija
08.03.2014 |

Eli tarvitse puoli litraa isoja karkeita suklaapaloja. Kiitos!

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veitsellä ei saa hakata suklaata, silloin se lentelee pitkin poikin; pitää rauhallisesti ja napakasti ja tasaisesti painaa pitkällä veitsellä. Ensin toisin päin, sitten poikittain. Riippuu tietenkin, miten isoja/pieniä paloja haluaa.

Vierailija
2/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan pakastepussiin ja paukuttelen lihanuijalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vasaralla.

Vierailija
4/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terävällä kokinveitsellä.

Vierailija
5/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terävällä veitsellä. Ei milllään Fiskarseilla kannata lähteä edes yrittämään, vaan pitää olla oikeasti terävä veitsi.

Vierailija
6/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suklaa pakkaseen hetkeksi ja sitten terävällä veitsellä paloiksi

Vierailija
8/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi pakkaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei pakkaseen. Jäistä suklaata on todella hankala pilkkoa. Johan sen järkikin sanoo!

Kokkiveitsellä tietysti helpoin.

Vierailija
10/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et avaa pakkausta, vaan palastelet sen käärepapereissaan palasiksi. Sitten vaan avaat pakkauksen ja tyhjennät palaset taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raastimella, sillä millä raastetaan porkkanaa.

Vierailija
12/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kääreessään on hyvä idea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä luin että RÄPPÄRIN ja alkoi heti mielikuvitus laukkaamaan.

Vierailija
14/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hakkaat avaamatonta levyä pöydänkulmaa vasten

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaamaton paketti muovipussiin (varmuuden vuoksi) ja vasaralla hakkaa.

 

Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.

Vierailija
16/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:58"]

Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.

[/quote]

Veitsesi ei ole teävä, joten se ei leikkaa paloja vaan murtaa niitä. Terävällä veitsellä suklaapalat eivät lentele sen enempää kuin kurkun siivutkaan.

 

Vierailija
17/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:58"]

Avaamaton paketti muovipussiin (varmuuden vuoksi) ja vasaralla hakkaa.

 

Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.

[/quote]

Hyvänkokoiseen muovipussiin ensin pieni leikkuulauta, sen päälle suklaalevy ja sitten vaan kokkiveitsellä paloiksi. Pysyvät muovipussin sisällä eikä tule pakkauksesta ylimääräisiä mausteita.

Vierailija
18/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 16:00"]

[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:58"]

Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.

[/quote]

Veitsesi ei ole teävä, joten se ei leikkaa paloja vaan murtaa niitä. Terävällä veitsellä suklaapalat eivät lentele sen enempää kuin kurkun siivutkaan.

 

[/quote]

Tämä on totta! Itse koin muutama vuosi sitten valaistumisen nimenomaan suklaan pilkkomisen yhteydessä. Aikaisemmin käyttämäni perus-Fiskars lähinnä mursi suklaalevystä paloja ja murtuneiden palojen lisäksi tuli paljon semmosta suklaahiutaletta. Lentelivät kuin kirppupelissä. Nykyiset hyvälaatuiset veitset leikkaavat oikeasti levystä siistejä paloja juuri siitä kohtaa mistä haluan ilman, että tulee murtuneita paloja. Esimerkiksi suklaalevyn saumakohta pysyy oikeasti ehjänä niin kauan aikaan kunnes leikkaan siitä veitsellä. Ja pysyvät ehjänä jos päätän leikata jostain muusta kohtaa. Huonolla veitsellä tuo saumakohdat murtuu kun levyyn kohdistuu veitsestä painetta.

Ostakaa kunnon veitsiä! Ruoanlaitto on paljon miellyttävämpää kunnon veitsillä. Jos haluaa aloittaa edullisemmalla, niin esim Victorinox on hyvä alku kohtuu edulliseen hintaan. Siitä sen jälkeen pikkuhiljaa vaan panostamaan vielä hieman parempiin veitsiin. Kunnon kokkiveitsi on hyvä ensimmäinen hankinta ja sillä pilkkoo niin suklaan, lihan, perunan ja vaikka sipulinkin (sipulin ja pienemmät kasvikset pilkon yleensä mielummin hieman pienemmällä veitsellä, mutta kyllä kokkiveitsikin käy). Ja ostakaa teroituspuikko samalla!

 

Vierailija
19/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sen perus fiskarsinkin saa teräväksi. Opetelkaa terottamaan veitsenne!

Vierailija
20/21 |
08.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

D̨̤̩͚͍̫̞̪̞̦̣̜̹̳̮͎̻͑ͣ͂ͭ̉̅̑ͪ̊̄́ͭͦ̚͘͟I̲͎̝̼̣̗̎ͥ̿̾ͥ̈́̀ͭ́ͬͮ̋ͦͨ͐ͥͩ͗́̚͜͞ͅG̶̣̗̙̙̣͈͉̰̬͈̪̞̩̫̪͔ͨ͆͗͌̎ͬͩ̆̃͐͋̌̽͊̌̆ͩ̌͒͜͡G̺͙̝̮̜̯̯̰̟͖ͬͮͫ̌̑ͩ̆̚͡O̍ͦ̓̔͐̃ͩ̊͌̉ͥ̎̊͂̾̚͘͏͖̟̼͚͇̘̩̻͈̣͔͝O̢͙̭̫͚̗͓̺̱͍͒͊̇̑̏̊̾͒͋ͪ͊̉̂̐͛̎͠Ǫ̵̟͈͔̻̪̳̼̰͙̙̲̲͖̓ͭ̄ͣͥ̃͗̊̈́͌̓̉Ö̭̜̦̫͔̫̩̩̝̥̺̩̦́͂̑̇͂̀̕ͅǪ̨̱̭͈̼̔̈́́̿̓͐̀̀́̓̊͗͑́̚Ôͦ̆ͫ̔̅͊͊ͦ̓̑̿͆̚

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yhdeksän kaksi