Jauheliha-fajitas - mitä lisään pannuun?
Kommentit (19)
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:31"]
400 g sika-nautaa pannulle + kerro sinä!
[/quote] http://www.simplyrecipes.com/recipes/steak_fajitas/
Fajitas tehdaan kokolihasta, en ole koskaan nahnyt niissa jauhelihaa :).
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:36"]
Papuja, tomaattimurskaa, chilirouhetta ja/tai tuoretta chiliä, savupaprikajauhetta, valkosibalia, sibalia, mustapippuria, paprikaa...
[/quote] Tuo mosso ei ole fajitasia nahnytkaan.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:40"]Tuo mosso ei ole fajitasia nahnytkaan.
[/quote]
Jos tuon mössön takia joku päätyy itsemurhaan tai pyörähtää haudassaan, olen kovin pahoillani. Toivottavasti ap kuitenkin sai jotain ideoita, ellei hänellä nyt ollut ajatuksena tehdä sitä alkuperäistä the oikeaa ruokalajia, johon tosiaan jauheliha ei kuuluisi.
"The term (fajita) originally referred to the cut of beef used in the dish which is known as skirt steak. Popular meats today also include chicken, pork, shrimp, and all cuts of beef. In restaurants, the meat is often cooked with onions and bell peppers." Wikipedia
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:52"]
"The term (fajita) originally referred to the cut of beef used in the dish which is known as skirt steak. Popular meats today also include chicken, pork, shrimp, and all cuts of beef. In restaurants, the meat is often cooked with onions and bell peppers." Wikipedia
[/quote] But NOT ground pork/beef mixture.
Teen erikseen satsin jossa on sipulia ja paprikaa, kuullotettu.
Jauhelihaa voit ihan hyvin käyttää, jos siltä tuntuu, vaikka se sopiikin paremmin tacoihin. Mausteita siihen vaan paljon, oman maun mukaan.
Sitten Fajitaan voi lisätä jotain salaatinlehtiä silputtuna, juustoraastetta ja ranskankermaa.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:54"]But NOT ground pork/beef mixture.[/quote]
Tätä ei wikipedia kerro.
Mina tein juuri karjalanpiirakoita riisi/jauhelihataytteella. Oli hyvaa ketsupin kanssa. Koko perhe tykkaa kun laitan suomalaista ruokaa.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 19:13"]
Mina tein juuri karjalanpiirakoita riisi/jauhelihataytteella. Oli hyvaa ketsupin kanssa. Koko perhe tykkaa kun laitan suomalaista ruokaa.
[/quote]
Kauheaa!
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 19:13"]
Mina tein juuri karjalanpiirakoita riisi/jauhelihataytteella. Oli hyvaa ketsupin kanssa. Koko perhe tykkaa kun laitan suomalaista ruokaa.
[/quote]
Miten tuosta tulee suomalainen ruoka?
Ihan samalla tavalla kuin suomalaisten sepityksista tulee "meksikolaista " ruokaa anything goes-menetelmalla. Haluatko karjalanpaistiohjeeni?
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 19:40"]
Ihan samalla tavalla kuin suomalaisten sepityksista tulee "meksikolaista " ruokaa anything goes-menetelmalla. Haluatko karjalanpaistiohjeeni?
[/quote]
Eihän ap. kysynyt meksikolaista fajitas ohjetta, niinkuin sinä kehuit suomalaisella ruoalla?!
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 19:50"]
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 19:40"]
Ihan samalla tavalla kuin suomalaisten sepityksista tulee "meksikolaista " ruokaa anything goes-menetelmalla. Haluatko karjalanpaistiohjeeni?
[/quote]
Eihän ap. kysynyt meksikolaista fajitas ohjetta, niinkuin sinä kehuit suomalaisella ruoalla?!
[/quote] Eikohan se fajita ole meksikolainen siina kuin curry on intialainen tai karjalanpiirakka suomalainen. En myoskaan ole koskaan kuullut ranskalaisesta fajitasta.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:38"]
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:31"]
400 g sika-nautaa pannulle + kerro sinä!
[/quote] http://www.simplyrecipes.com/recipes/steak_fajitas/
Fajitas tehdaan kokolihasta, en ole koskaan nahnyt niissa jauhelihaa :).
[/quote]
Kiitos tämän vinkin laittajalle! Hyviä jauheliha-fajitaksia tuli. ap
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:31"]400 g sika-nautaa pannulle + kerro sinä!
[/quote]
Tärkein mauste ok juustokumina eli jeera. Sen lisäksi suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chiliä, tomaattia jossain muodossa (pyre, murske tms.) ja ripaus sokeria. Mausteita reilusti. Älä kitsaile niissä. Ja lisäksi sekaan ainakin sipulia. Paprikasilppukin sopii.
[quote author="Vierailija" time="02.03.2014 klo 18:31"]400 g sika-nautaa pannulle + kerro sinä!
[/quote]
Tärkein mauste ok juustokumina eli jeera. Sen lisäksi suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chiliä, tomaattia jossain muodossa (pyre, murske tms.) ja ripaus sokeria. Mausteita reilusti. Älä kitsaile niissä. Ja lisäksi sekaan ainakin sipulia. Paprikasilppukin sopii.
Fajitojen jauhelihaan laitan vaan jauhelihamaustetta, valkosipulisuolaa ja vähän chiliä. Sipulin ja paprikat paistan yhdessä erikseen.
Papuja, tomaattimurskaa, chilirouhetta ja/tai tuoretta chiliä, savupaprikajauhetta, valkosibalia, sibalia, mustapippuria, paprikaa...