mitä tehdä puolukka-, mustikka- ja omenahilloista?
Jääkaapin yksi hylly on täynnä erilaisia hilloja joita anoppi on tehnyt. Meillä ei oikein syödä puuroja joiden kanssa noita saisi käytettyä, eli nyt olisi haussa ideoita mihin saisin hillot käytettyä.
Onko kenelläkään esim hyviä leipomisohjeita tms? Mihin te käytätte omanne?
Kommentit (11)
Meillä menee enimmäkseen juuri puuron ja lettujen/vohvelien kanssa. Leipomiseen saa tietysti myös upotettua hilloja monella tavalla: täytekakun väliin, muffinsin sisään, lusikkaleipiin, hillopiirakkaan... Jos ei mitään muuta keksi, niin hillot voi keittää mehuksi.
Jos tykkäätte maustamattomasta jogurtista ja muroista/myslistä, niin puolukkahillon on taivaallisen hyvä noista aineista kootussa välipalaherkussa (ainakin aikuiseen makuun). Minä käytän hilloja myös piirakoissa tavallisen marjan seassa.
Jos syötte jugurttia tai viiliä, osta maustamatonta ja käytä hillot sen kanssa. Mysli tai leseet täydentävät yhdistelmää.
Voit myös ostaa hiivaa ja yrittää kiljun tekoa, jos siltä tuntuu. Hillossa on ainakin sokeria tarpeeksi tähän tarkoitukseen.
Piirakka. Murumarjapiirakka, netistä löytyy hyviä ohjeita. Hillo siihen sopii hyvin. Voi pakastaakkin mahdollisten yllätysvieraiden varalle.
Tee erilaisia pirtelöitä, rahkoja tms. Laita leivänpäälle. Meillä lasten suosikki on paahdettu ruisleipä omenasoseella.
Helpoin mahdollinen piirakka: kaupan muropohja vuokaan ja täytteeksi anopintekemään hilloa. Ei tarvita edes perunajauhoja, kun syödään kylmänä. Voit sekoittaa omenahilloon muita, niin tulee hienomman väristä.
Puolukkahillo on hyvää vaikka näkkileivällä.
[quote author="Vierailija" time="23.02.2014 klo 10:44"]
Jos syötte jugurttia tai viiliä, osta maustamatonta ja käytä hillot sen kanssa. Mysli tai leseet täydentävät yhdistelmää.
Voit myös ostaa hiivaa ja yrittää kiljun tekoa, jos siltä tuntuu. Hillossa on ainakin sokeria tarpeeksi tähän tarkoitukseen.
[/quote]
Jos meillä olisi liikaa hilloja, niistä ei tehtäisi kiljua vaan tiukkaa viinaa. Kiljuhan on pahaa ja panee mahan sekaisin. Mutta kun mieheni tirauttaisi anopin hillot 36-prosenttiseksi, niin siitä riittäisi anopillekin. Tyyliin: tapaamme taas.
Tee korvapuusteja, joihin väliin tulee sokerin, kanelin ja voin lisäksi omenahilloa. Tulee herkullisia ja ihanan kostean meheviä pullia!
Piirakkaa, juustokakkua, bostonia, täytepullia, korvapuusteja omenahillolla yms
Jugurtteihin ja smoothieen tietty myös mutta liikaa sokeria mulle.
Oi että, kiitos ihanista vinkeistä! Ainakin murumarjapiirakkaa ja korvapuusteja voisi kokeilla. Täytyy alkaa seuraavaksi googlaamaan ohjeita, en uskalla itse alkaa ohjeista soveltamaan kun en ole oikein kokki Kolmonen näissä hommissa :)
Ap
Kannattaa keittää osasta hilloista vaikkapa kiisseliä jos teillä syödään niitä. Yksi klassikko on tehdä pikkupullasta hillopulla. Eli lasilla kohotettuun pullaan koko ja hilloa sinne ja uuniin, mutta huom. Silloin jos laitat hilloa uuniin niin sekoita hieman perunajauhoa hillon joukkoon niin ei kiehu pois.