Miksi kaalilaatikko on niin hyvää?!
Kommentit (50)
Vierailija kirjoitti:
Siinä on niin paljon sokeria.
Siirappia laitoin kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Siinä on niin paljon sokeria.
Eikkai siinä ny paljon sokeria ole :D Tuleeko siihen nyt jopa puoli desiä siirappia? Aika vähän jos vertaa siihen kuinka paljon jotkut mussuttavat kaiken maailman karkkia ja viinereitä ja juovat limpparia.
Se vaan on. Esim jos yritän tehdä yhtä maistuvaa makaroonilaatikkoa, ei vaan onnistu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä on niin paljon sokeria.
Siirappia laitoin kyllä.
Mitä se siirappi on mielestäsi, jollei sokeria?
Joo, ei ole helppoa tehdä täydellistä kaalilaatikkoa, hakusessa vielä.
Onko vinkkejä?
Kaali on kyllä hyvää ja muutenkin kypsennetyt kasvikset vaan ovat aivan sairaan hyvän makuisia. Tällaiset perusasiat helposti unohtuvat ruoanlaitosta. En ymmärrä miksi esimerkiksi toitotetaan tuoreen salaatin tärkeyttä niin paljon.
Minä teen kaalilaatikon pekoniin. Paljon parempaa kuin jauheliha.
Se kaali karamellisoituu pitkän kypsennyksen aikana. Kaalilaatikko on kyllä taivaallista, täydellistä lohturuokaa.
Minunkin mielestäni kaalilaatikko on ihanaa. Minun reseptiini kuuluu kaali, jauheliha ja suola. Ei sokeri, ei lihaliemi eikä edes puolukkahillo.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä on niin paljon sokeria.
Siirappia laitoin kyllä.
Mitä se siirappi on mielestäsi, jollei sokeria?
Taisin ymmärtää väärin, sorry.
Kaalin rakenne moninkertaistaa rasvan ja sokerien tuottamaa mielihyvää. Suomalainen kaali on itsessään pahaa, joten sen kyky tehdä moinen temppu on suorastaan taikaa.
Kaalilaatikon ystävät, kokeilkaapa joskus niin että osa kaalista on hapankaalia. Muuten siis sama resepti, mutta hapankaalia sekaan maun mukaan. Kaalilaatikko on tällä tavalla maukkaampaa ja vatsaystävällisempää. Mieheni inhosi aiemmin kaalilaatikkoa, nyt hän vetää sitä naamaansa ähkyyn asti.
Vierailija kirjoitti:
Joo, ei ole helppoa tehdä täydellistä kaalilaatikkoa, hakusessa vielä.
Onko vinkkejä?
Piiiiiiitkä haudutus, maustaminen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, ei ole helppoa tehdä täydellistä kaalilaatikkoa, hakusessa vielä.
Onko vinkkejä?Piiiiiiitkä haudutus, maustaminen.
Pitkä, pitkä mutta riittääkö kaksi tuntia? Kai tässä joku optimiaika on, vaikka ohjeissa tyrkyttävät vain tuntia. Tuo hapankaalin lisääminen voisi olla mielenkiintoinen juttu.
Vierailija kirjoitti:
Se kaali karamellisoituu pitkän kypsennyksen aikana. Kaalilaatikko on kyllä taivaallista, täydellistä lohturuokaa.
Kaali tosiaan karamellisoituu ja maku pehmenee uunissa, siirappi toki tuo makeutta myös. Se yhdistyy lihan ja lihaliemen suolaisuuteen. Makea ja suolainen on hyvä yhdistelmä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, ei ole helppoa tehdä täydellistä kaalilaatikkoa, hakusessa vielä.
Onko vinkkejä?Piiiiiiitkä haudutus, maustaminen.
Pitkä, pitkä mutta riittääkö kaksi tuntia? Kai tässä joku optimiaika on, vaikka ohjeissa tyrkyttävät vain tuntia. Tuo hapankaalin lisääminen voisi olla mielenkiintoinen juttu.
No itse pehmentelen kaalin ensin kasarissa sipulin kanssa, siinä menee sellainen puolitoista tuntia kun höyryttelee. Sitten lisäilen mausteita, riisiä ja ruskistettua jauhelihaa ja annan muhia kasarissa puolisen tuntia lisää. Lopuksi siirrän uunivuokaan ja tyrkkään kolmeksi vartiksi, ainakin, uuniin.
Ei ole hätästen ruoka tämä.
Vierailija kirjoitti:
Se vaan on. Esim jos yritän tehdä yhtä maistuvaa makaroonilaatikkoa, ei vaan onnistu.
Kokeile laittaa siihenkin siirappia.
Siinä on niin paljon sokeria.