Millä numerolla pastan pitää kiehua?
Kommentit (18)
Pääasia, että kiehuu kunnolla koko ajan. Suola laitetaan vasta kun vesi kiehuu, ettei jämähdä pohjaan.
[quote author="Vierailija" time="31.01.2014 klo 18:07"]eli 4 riittää?
[/quote]
kyllä
Ihana :) Ihan kuin mun teinipojat olisivat tekemässä ruokaa! Vastaus on: annat kiehua niin että kuplii koko ajan ihan kunnolla. Ensin numeroksi 12 ja lasket siitä sitten sen verran, ettei lakkaa kuitenkaan kiehumasta. Laita munakello soimaan, ettei mene yli. Ja ajan mittaat siitä kohtaa, kun vesi rupeaa uudelleen kiehumaan makaronien lisäämisen jälkeen.
[quote author="Vierailija" time="31.01.2014 klo 18:14"]
Ihana :) Ihan kuin mun teinipojat olisivat tekemässä ruokaa! Vastaus on: annat kiehua niin että kuplii koko ajan ihan kunnolla. Ensin numeroksi 12 ja lasket siitä sitten sen verran, ettei lakkaa kuitenkaan kiehumasta. Laita munakello soimaan, ettei mene yli. Ja ajan mittaat siitä kohtaa, kun vesi rupeaa uudelleen kiehumaan makaronien lisäämisen jälkeen.
[/quote]
Mitäs jos levyn numerot ovat 1-6?
t. Uusavuton
[quote author="Vierailija" time="31.01.2014 klo 18:21"]
Jaa kahdella.
[/quote]
You don't say :D
T. Uusavuton
Uskomattoman typerä kysymys. Jokainen hella on erilainen, ihan sama mikä numero siinä kun kunhan kiehuu.
Ei kyllä mikään 4 riitä - veden kiehuminen tyssää kun lyöt sinne pastat joukkoon. Meillä aina hella kuumimmalla mahdollisella.
Riippuu siitä onko kansi päällä vai ei!
Pienin, jolla kiehunta jatkuu. ei se kypsyminen nopeudu yhtään, vaan ylimääräinen energia menee hukkaan.
Kyse ei ole kypsennysajasta, vaan siitä että pastan pitää kunnolla liikkua vedessä ettei se klimppiinny ja jos vesi vain nippa nappa kiehuu, se ei sitä tee.
Kastike ei tartu pastaan jos veteen lisaa oljya. Kiehumisen alussa pitaa hammennella niin eivat tartu toisiinsa. Myos jos kayttaa jotain halpalaatua niin varmasti klimppiintyy. De Cecco on hyvaa.
Väännetään rautalangasta: Laita reilusti vettä kattilaan. Laita hellan levy täysille ja kansi päälle. Kun vesi kiehuu eli kuplii, lisää suola ja pasta. Sekoita, niin ettei pastat tartu toisiinsa. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, vähennä levyn tehoa, kuitenkin niin, että vesi kiehuu koko ajan. Asteikolla 1-6 yleensä 4 riittää. Kun pasta on kiehunut pakkauksessa neuvotun ajan (noin 10 minuuttia), kaada vesi pois tai valuta pasta lävikössä.
Ei öljy vaikuta asiaan mitenkään. Mitenkähän öljyn käy kun sitä laitetaan veteen? Sehän jää pinnalle kelluun! Kiehumisen alkuvaiheessa kun muistaa välillä sekottaa, niin ei jää kiinni pasta toisiinsa.
4, ei