Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millä numerolla pastan pitää kiehua?

Vierailija
31.01.2014 |

keitettäessä ja onko pakko laitta öljyä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

4, ei

Vierailija
2/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pääasia, että kiehuu kunnolla koko ajan. Suola laitetaan vasta kun vesi kiehuu, ettei jämähdä pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli 4 riittää?

Vierailija
4/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.01.2014 klo 18:07"]eli 4 riittää?

[/quote]

kyllä

Vierailija
5/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihana :) Ihan kuin mun teinipojat olisivat tekemässä ruokaa! Vastaus on: annat kiehua niin että kuplii koko ajan ihan kunnolla. Ensin numeroksi 12 ja lasket siitä sitten sen verran, ettei lakkaa kuitenkaan kiehumasta. Laita munakello soimaan, ettei mene yli. Ja ajan mittaat siitä kohtaa, kun vesi rupeaa uudelleen kiehumaan makaronien lisäämisen jälkeen.

Vierailija
6/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.01.2014 klo 18:14"]

Ihana :) Ihan kuin mun teinipojat olisivat tekemässä ruokaa! Vastaus on: annat kiehua niin että kuplii koko ajan ihan kunnolla. Ensin numeroksi 12 ja lasket siitä sitten sen verran, ettei lakkaa kuitenkaan kiehumasta. Laita munakello soimaan, ettei mene yli. Ja ajan mittaat siitä kohtaa, kun vesi rupeaa uudelleen kiehumaan makaronien lisäämisen jälkeen.

[/quote]

 

Mitäs jos levyn numerot ovat 1-6?

t. Uusavuton

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa kahdella.

Vierailija
8/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi Luoja sentään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="31.01.2014 klo 18:21"]

Jaa kahdella.

[/quote]

 

You don't say :D

T. Uusavuton

Vierailija
10/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskomattoman typerä kysymys. Jokainen hella on erilainen, ihan sama mikä numero siinä kun kunhan kiehuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kyllä mikään 4 riitä - veden kiehuminen tyssää kun lyöt sinne pastat joukkoon. Meillä aina hella kuumimmalla mahdollisella.

Vierailija
12/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä onko kansi päällä vai ei!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienin, jolla kiehunta jatkuu. ei se kypsyminen nopeudu yhtään, vaan ylimääräinen energia menee hukkaan.

Vierailija
14/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei pastaa keitetä kannen alla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyse ei ole kypsennysajasta, vaan siitä että pastan pitää kunnolla liikkua vedessä ettei se klimppiinny ja jos vesi vain nippa nappa kiehuu, se ei sitä tee.

Vierailija
16/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastike ei tartu pastaan jos veteen lisaa oljya. Kiehumisen alussa pitaa hammennella niin eivat tartu toisiinsa. Myos jos kayttaa jotain halpalaatua niin varmasti klimppiintyy. De Cecco on hyvaa.

Vierailija
17/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väännetään rautalangasta: Laita reilusti vettä kattilaan. Laita hellan levy täysille ja kansi päälle. Kun vesi kiehuu eli kuplii, lisää suola ja pasta. Sekoita, niin ettei pastat tartu toisiinsa. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, vähennä levyn tehoa, kuitenkin niin, että vesi kiehuu koko ajan. Asteikolla 1-6 yleensä 4 riittää. Kun pasta on kiehunut pakkauksessa neuvotun ajan (noin 10 minuuttia), kaada vesi pois tai valuta pasta lävikössä.

Vierailija
18/18 |
31.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei öljy vaikuta asiaan mitenkään. Mitenkähän öljyn käy kun sitä laitetaan veteen? Sehän jää pinnalle kelluun! Kiehumisen alkuvaiheessa kun muistaa välillä sekottaa, niin ei jää kiinni pasta toisiinsa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi viisi