Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lihapullista tulee nesteet pihalle uunissa?

Vierailija
24.10.2020 |

Yrittäny tässä päivittäin valmistaa "ketopullia" uunissa. Maku on ihan tyydyttävä mut ärsyttää kun ne levähtää siellä aika paljon ja niistä tulee sitä löysää massaa aina ulos. Mitäköhän noihin pitäs lisätä ettei näin kävis? Haluisin pitää viljat ja maidot (mitäny vähän juustoa) näistä pullista erossa.

Nyt ollu siis raaka-aineina:

400g naudan jauhelihaa
50g juustoraastetta
25g tomaattimurskaa
1 kananmuna
jonkin verran pakastesipulia

ja sekalaisesti eri mausteita mustapippurista oreganoon.

Kommentit (40)

Vierailija
1/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda tomaattimurska pyreeksi ja sipuli tuoreena, tulee vähemmän nestettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihda tomaattimurska pyreeksi ja sipuli tuoreena, tulee vähemmän nestettä.

Täytyy seuraavalla kauppareissulla hankkia sitten näitä. Nuo pakastesipulit vaan niin kätsyjä.

Vierailija
4/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit paistaa pinnat kiinni pannulla ja sitten uuniin.

Vierailija
5/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000991458.html

Pidän nyt ainakin toistaseks korppujauhot ja muut viljat poissa kuvioista. Haluan nähdä toimisko elimistö paremmin ilman viljoja.

Vierailija
6/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voit paistaa pinnat kiinni pannulla ja sitten uuniin.

Tätä vois kokeilla. Vähän työläämpään mut mitäpä ei tekis hyvien pullien eteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun uunissa on kiertoilmatoiminto ja viimeksi paistoin sillä. Pysyi nesteet hyvin sisällä. Joskus teen myös lihamurekkeen ja paistan sen pitkulaisessa leipävuoassa. Pysyy ainekset mukana.

Vierailija
8/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000991458.html

Pidän nyt ainakin toistaseks korppujauhot ja muut viljat poissa kuvioista. Haluan nähdä toimisko elimistö paremmin ilman viljoja.

Täsmennys: uunin kuumuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korppujauho ( ranskanleipä) on se mikä pitää " mehut" sisällä. Itse ehkä kokeilisin mantelijauhoa. Toimisikohan parmesaanijuusto? En ole kokannut itse.

Vierailija
10/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita folio pullien päälle uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen aina lihapullat ilman korppujauhoja. Vaihda jauhelihasi vähärasvaisempaan? On siinä eroa tekeekö sikanauta 23% vai vähärasvaisemmalla.

Vierailija
12/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kyllä jättäisin tomaattimurskan ja juuston kokonaan pois. Millähän korppujauhot voisi korvata? Eiköhän joku korvaava elementti löydy, ja niitä sitten kermaviiliin/veteen turpoamaan. Ei kai se massa nyt pelkän munan varassa voi kiinteänä pysyäkään? Voithan sitten syödä tomaattimurskan lihapullien kanssa kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä pullista kaikki ylimääräinen pois, vain liha ja mausteet. Myös uunin lämpötila vähintään 225-250, jolloin pullat ei keity.

Vierailija
14/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse teen aina lihapullat ilman korppujauhoja. Vaihda jauhelihasi vähärasvaisempaan? On siinä eroa tekeekö sikanauta 23% vai vähärasvaisemmalla.

Ap käyttää nautaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No kyllä jättäisin tomaattimurskan ja juuston kokonaan pois. Millähän korppujauhot voisi korvata? Eiköhän joku korvaava elementti löydy, ja niitä sitten kermaviiliin/veteen turpoamaan. Ei kai se massa nyt pelkän munan varassa voi kiinteänä pysyäkään? Voithan sitten syödä tomaattimurskan lihapullien kanssa kastikkeena.

Toimiskohan joku kuiva porkkanaraaste nesteen sitojana. Tomaattimurka tosiaan toimis hyvin ihan kastikkeena.

Vierailija
16/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itse teen aina lihapullat ilman korppujauhoja. Vaihda jauhelihasi vähärasvaisempaan? On siinä eroa tekeekö sikanauta 23% vai vähärasvaisemmalla.

Ap käyttää nautaa

15% nautaa, kun ketoilen ni pitää saada riittävästi rasvaa ja mä haluun nimenomaan näitä eläinrasvoja paljon.

AP

Vierailija
17/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jätä pullista kaikki ylimääräinen pois, vain liha ja mausteet. Myös uunin lämpötila vähintään 225-250, jolloin pullat ei keity.

Tätä vois kokeilla. Oisko heittää mitää sopivaa maustesettiä esimerkiksi 400g naudan jauhiksen sekaan?

Vierailija
18/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai nesteet vuotaa pois, kun mukana ei ole mitään sidontaa. Pitäisi olla mukana jotain, joka imee nestettä, eli kuivaa raaka-ainetta.

Koska viljat on pois laskuista, vaihtoehdoksi jää kuivatut kasvikset tai sienet. Hanki kuivattua sipulia ja vaihda pakastesipuli siihen. Etsi sienirouhetta, esim. herkkusienirouhetta. Maustehyllyssä voi olla kaikkia kuivattuja juttuja, jotka ovat imukykyisiä.

Tai sitten vaan hyväksyt sen nesteen prosessihävikkinä.

Vierailija
19/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Psylliumilla voi hyvin korvata korppujauhot. Tuttu tuote keliaakikoille ja nykyään myös ketoruokavaliota noudattaville. Hyviä ohjeita löytyy googlaamalla vaikka kuinka paljon.

Vierailija
20/40 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille vinkeistä. Moni näistä lähtee kokeiluun jossain vaiheessa. Tein tossa vielä 800g:n jauhissetin vanhoilla metodeilla "taikinan" suhteen. Mut pyörittelin tosiaan puolet pullista pannulla ennen uuniiin laittamista ja niistä tuli ihan hyviä, nesteitä ei juuri lähteny ja pinnasta tuli mukavan tumma. Maku oli kans parempi kuin noissa pelkästään uunissa olleissa.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi yksi