Veikkaan, että Suomessa ravitsemustietämys on pian Amerikan tasolla,
ihmisillä on aivan kummallisia käsityksiä "terveellisestä" ruoasta nykyään?
Kommentit (29)
Ei vaan tarkoitin esim sitä, kun täällä kirjoitat syöväsi ruisleipää, joku tulee huutamaan, että syöt epäterveellistä hiilaria! Kaikki normiruoka luetaan epäterveelliseksi.
[quote author="Vierailija" time="28.01.2014 klo 11:15"]
Ei vaan tarkoitin esim sitä, kun täällä kirjoitat syöväsi ruisleipää, joku tulee huutamaan, että syöt epäterveellistä hiilaria! Kaikki normiruoka luetaan epäterveelliseksi.
[/quote]
Ei pidä välittää liikaa kiihkokarppaajien uhosta. He ovat tehneet ruokavaliostaan uskonnon ja sotivat sen puolesta kuin jihadistit. Keskustelu heidän kanssaan on mahdotonta, koska vain heillä on hallussaan Korkein Totuus.
Onneksi on kotitalous ja terveystieto, niissä saa asiallista tietoa, teoriassa ja käytännössä ( mikäli nyt ei säästöt vie kotitalouden määrärahoja liikaa)
t. niiden opettaja
Voi voi, eiköhän kannata ottaa askel eteenpäin ja miettiä mitä kaameeta vahinkoa on tapahtunut kun luonnollinen rasva muokattiin kevytrasvaksi eli mukamas terveelliseksi. Makua parantamaan tuli näitä eri nimisiä glukoosisiirappeja, jotka aiheuttavat vaikka mitä haittaa terveyden kustannuksella esim. maksaan muuttuessaan rasvaksi jne..... lopputuloksena myös lihavuus!!
Onneksi jo vuosikymmeniä sitten ´vaihtoehtoasiantuntujat´´varoittivat kevyttuotteista!!
niin, mitä tarkoitat tuolla amerikan tasolla?
Kyllä kaikki täällä TIETÄÄ miten syödä terveellisesti, eri asia noudatetaanko sitä. Meneppä italialaisilta tai ranskalaisilta kysymään hiilihydraateista ja karppauksesta, huuli pyöreenä katsovat takaisin. Siellä ruokailuvalistus on keskiajan tasolla ja leipä on terveysruokaa jota pitää syödä jos laihduttaa. T.siellä asunut
Tarkoitan sitä, että amerikkalaisista suuri osa ei oikeasti tiedä mikä on terveellistä.
Näinhän se on. Ranskassa esim ei edes tunneta käsitettä vähä rasvainen ja siellä ihmiset voivat huomattavasti paremmin eikä liika lihavuutta ole läheskään yhtäpaljon kuin Suomessa...
Meidän ja amerikkalaisten ruokasuosituksissa on yllättävän paljon samaa. Niitä ohjaa maatalouspolitiikka. Se että meillä suositellaan syömään perunaa ja juomaan maitoa ei ole mikään niiden erinomaiseen mahtavuuteen liittyvä idea.
Missään muualla maailmassa aikuiset ei juo maitoa näin paljon ja silti meillä on osteoporoosia enemmän kuin missään. Ja perunan nyt voi korvata millä vain.
Ruisleipä ei monille sovi, mutta ihmiset syövät sitä maha kuralla, koska se on tutkitusti terveellistä. Pitäisi osata vähän kuunnella sitäkin mitä oma maha näistä suositelluista ruoista on mieltä. Ei kaikille sovi kaikki.
[quote author="Vierailija" time="28.01.2014 klo 11:41"]Voi voi, eiköhän kannata ottaa askel eteenpäin ja miettiä mitä kaameeta vahinkoa on tapahtunut kun luonnollinen rasva muokattiin kevytrasvaksi eli mukamas terveelliseksi. Makua parantamaan tuli näitä eri nimisiä glukoosisiirappeja, jotka aiheuttavat vaikka mitä haittaa terveyden kustannuksella esim. maksaan muuttuessaan rasvaksi jne..... lopputuloksena myös lihavuus!!
Onneksi jo vuosikymmeniä sitten ´vaihtoehtoasiantuntujat´´varoittivat kevyttuotteista!!
[/quote] olen aika lailla samaa mieltä. kevyttuotteet vaan kiihottavat ruokahalua ja ihminen huijaa itseään. maistuvat pahalle ja ovat täynnä lisäaineita. käytän kyllä rasvatonta laktoositonta maitojuomaa koska pidän maidon mausta.
Ihmiset nykyään luulevat, että kaikki tavallinen ruoka on epäterveellistä. Ruokavaliota muutetaan niin, että syödään jotain rahkaa viisi kertaa päivässä ja välipalaksi goji-marjoja. Sitten ihmetellään kun tulee repsahduksia ja dieetti ei pidä ja paino heittelehtii. Miksiköhän? Tavallinen monipuolinen ruoka on ihan terveellistä ja sopivaa myös laihduttajalle, ne on ne annoskoot missä ihmiset menee metsään.
Menee vähän ohi aiheen, mutta onkohan tutkitu, onko ihmiset vähemmän ylipainoisia tai parempikuntoisia maissa, joissa on vuoristoja?
Tarkoitan, että kun jokapuolella on nousua ja jokapäiväisessä elämässä, jos ei kotiin eristäydy joutuu kiipeämään mäkiä/portaita vaikuttaako se yleisesti kansaan ?
No vielä 70-luvulla varmaan elettiin pääasiassa hiilareilla, ei silloin ollut ylipainoisia kuten nyt.
Ongelma ei ole ruuassa itsessään niin paljon kuin syömätottumuksissa. Ruokaa ja herkkuja ahdetaan kuin viimeistä päivää, vaikka kulutus on todella minimaalinen. Ei lainkaan arkiliikuntaa, pari-kolme kertaa viikossa käydään 45 min jumpassa (jonne tietenkin ajetaan autolla) ja ihmetellään kun paino vaan nousee.
Ei se ruoka "vanhaan hyvään aikaan" mitään ihmeellistä ollut, sitä oli vaan paljon vähemmän tarjolla kuin nykyään.
[quote author="Vierailija" time="28.01.2014 klo 14:39"]
Menee vähän ohi aiheen, mutta onkohan tutkitu, onko ihmiset vähemmän ylipainoisia tai parempikuntoisia maissa, joissa on vuoristoja?
Tarkoitan, että kun jokapuolella on nousua ja jokapäiväisessä elämässä, jos ei kotiin eristäydy joutuu kiipeämään mäkiä/portaita vaikuttaako se yleisesti kansaan ? [/quote]
Itse asiassa on tutkittu, muistan lukeneeni jostain että esim. tietyllä Balkanin alueella monella olisi tosi vahva ja perusterve sydän tämän vuoksi. Ovat kävelleet vuoripolkuja pienestä pitäen päivittäin valtavia määriä.
[quote author="Vierailija" time="28.01.2014 klo 14:58"]
No vielä 70-luvulla varmaan elettiin pääasiassa hiilareilla, ei silloin ollut ylipainoisia kuten nyt.
[/quote]
Silloin ei istuttu koko vuorokautta erilaisten ruutujen äärellä. Ei myöskään naposteltu koko ajan jotain pikkuherkkuja ja karkkia ja sipsejä. Eikä korvattu tavallista kotiruokaa pikaruokaloiden mätöillä ja perhepizzoilla.
Se alkaa jo olla huonompi kuin Jenkeissä, ainakin minun kokemukseni mukaan! (asun osan vuodesta Jenkeissä).
Vai oisko kyse laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä? Kaupat on pullollaan einestä ja mäkkäri löytyy joka nurkalta. Nykyään jokainen saa helposti tietoa terveellisestä ravinnosta.