Maissitärkkelys vai vehnäjauho kastikkeen suurustamiseen?
Kommentit (7)
Käytän maissitärkkelystä, kypsyy nopeasti.
Vehnäjauhoja käytän vain läskisoosiin, perinteiseen jauhelihakastikkeeseen ja nakkikastikkeeseen.
käyttäisin vehnäjauhoja, maissi on yleensä aina geenimanipuloitua, puhumattakaan soijasta, googlettamalla löytyy tietoa geenimanipuloiduista tuotteista ne voi olla aika haitallisia
Voiko valkokastikkeen ja pinaattikeiton siis suurustaa maissijauholla?
Riippuu siitä, onko kiire. Veteen sekoitettu maissitärkkelys kypsyy sekunneissa, eikä sitä pitäisi keittää ollenkaan. Vehnäjauho taas vaatii vähintään 10 minuutin kypsentämisen, ettei lopputulos maistu raa'alta jauholta. Varsinkin kiinalaiset ruuat saostan aina maissitärkkelyksellä, vaikka aito ja alkuperäinen tietenkin olisi arrowjuurijauhe.
[quote author="Vierailija" time="22.01.2014 klo 13:07"]
Voiko valkokastikkeen ja pinaattikeiton siis suurustaa maissijauholla?
[/quote]
Tiedäthän että maissijauho ja maissitärkkelys (kauppanimi Maizeina) on kaksi eri asiaa vertaa
ohrajauho ja ohratärkkelys (kauppanimi Ohrakas)
Peruskastikkeisiin ei kumpaakaan! Keitän kastikkeen kasaan, ihan sama oliko lihaliemi, tomaatti- vai kermakastike.
Bechamel kastike on ainoa minkä teen vehnäjauhoon.
Itse keliaakikkona käytän maissitärkkelystä - on siis minulle terveellisempi. Jos kumpikin käy, en tiedä onko asialla väliä, koska pienistä määristähän siinä on kyse.