Mikä majoneesissa tekee siitä epäterveellisen?
Kommentit (11)
Energiapitoisuus. Ei pieninä määrinä haittaa, mutta helposti lorahtaa liikaa.
Se on suurimmaksi osaksi öljyä eli rasvaa.
Jos teet kotona majoneesin oikeasta munasta ja hyvästä öljystä, se on erittäin terveellistä. Siinä on valtava määrä tärkeitä ravinteita.
Majoneesin parjaaminen on osa virallisterveellisiä suosituksia, joissa ihmisiä pelotellaan rasvalla. Jatkuvasti kertyy enemmän tietoa siitä, että suuri hiilareiden määrä, tiheä ruokailurytmi ja ennen kaikkea sokeri on se, mikä ihmiset sairastuttaa, mutta virallisia suosituksia ei kehdata enää millään muuttaa.
Se on hyvää ja lisää ruokahalua.
Aikaisemmin myös varoitettiin kananmunan keltuaisen kolesterolista, mutta ilmeisesti se ei olekaan niin paha kuin luultiin.
Majoneesi on ihan terveellistä, mutta jos on ylipaino-ongelmia, niin joka päivä ei kannata syödä paljoa.
Vierailija kirjoitti:
Se on suurimmaksi osaksi öljyä eli rasvaa.
Niin?
Vierailija kirjoitti:
Energiapitoisuus. Ei pieninä määrinä haittaa, mutta helposti lorahtaa liikaa.
Terveellisyyttä ei mitata energiapitoisuudella.
Jos sitä maailman epäterveellisimmässä ruuassa, eli hampurilaisissa käytetään, niin se ei voi olla muuta kuin epäterveellstä.
Tottakai se on lihottava mutta eikö rasvan laatu ole ihan ok?
Sokeri ja suola.