Miten teet karjalanpaistin?
Kommentit (61)
Vierailija kirjoitti:
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.
Jos laitat mukaan porkkanaa, niin kyseessä on "lohko".
Paistan nopeasti pinnat kiinni naudan, sian ja lampaan lihapalasista ja sitten uuniin 3 tunniksi miedolla lämpöllä sipulien, porkkanoiden ja mausteiden kera.
Ruskistan lihat nopeasti kuumalla pannulla, kaadan vuokaan. Lisään lohkottuja porkkanoita ja yhden sipulin lohkottuna. 2 tl suolaa, hieman mustapippurirouhetta. Vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Uuniin 175-200 C. 2-2,5 tunnin kuluttua laitan päälle folion ja pidän vielä uunissa noin tunnin. Tarvittaessa lisään nestettä.
Vierailija kirjoitti:
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.
Paista ehdottomasti ensin pinta kiinni joko kuumalla pannulla tai kuumassa uunissa, eihän siinä muuten ole mitään makua.
Vierailija kirjoitti:
Paistan nopeasti pinnat kiinni naudan, sian ja lampaan lihapalasista ja sitten uuniin 3 tunniksi miedolla lämpöllä sipulien, porkkanoiden ja mausteiden kera.
Kuten sanottu:
Jos laitat mukaan porkkanaa, niin kyseessä on "lohko".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.
Jos laitat mukaan porkkanaa, niin kyseessä on "lohko".
Hienoa, ymmärsit. Varmaan hoksasit myös ettei sipulit ole kokonaisia vaan lohkoja myös. Eikä pataan mahdu kokonaista lehmää ja sikaa, niistäkin on ihan vaan palasia.
Liotan herneitä yön yli ja aamulla keitän ne savulihan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.
Jos laitat mukaan porkkanaa, niin kyseessä on "lohko".
Hienoa, ymmärsit. Varmaan hoksasit myös ettei sipulit ole kokonaisia vaan lohkoja myös. Eikä pataan mahdu kokonaista lehmää ja sikaa, niistäkin on ihan vaan palasia.
Lohko ei ole paisti!
Vain possun lapaa luineen, maustepippuria, suolaa, sipulia ja vettä. Tarvittaessa lisätään kiehuvaa vettä.
Uuniin 200 astetta, tunnin jälkeen 150 astetta ja siihen asti kun on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.
Paista ehdottomasti ensin pinta kiinni joko kuumalla pannulla tai kuumassa uunissa, eihän siinä muuten ole mitään makua.
Joskus paistan, joskus en. Makua on molemmilla tavoilla.
Minä tykkään paistaa ensin pannulla lihojen pinnat kiinni. Siinä rasvassa paistan sitten myös sipulit ja muut mahdolliset juurekset. Pari lihaliemikuutiota puolentoista kilon lihasatsiin ja valkopippuria, suolaa ei välttämättä ollenkaan. Vettä lähes aineiden yläpintaan ja sitten uuniin vähintään kahdeksi tunniksi. Leivinuuniin silloin, jos se sattuu olemaan lämmin. Siellähän se saa sitten olla jopa yli yön.
Tästä tulee sanomista mutta mun karjalanpaistiin tulee myös lanttua ja käytän mieluummin pelkästään nautaa.
Eli ruskistan lihat, lisään uunivuokaan jonne olen pilkkonut myös porkkanaa, lanttua ja sipulia. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla + laakerinlehtiä.
Haudutellaan kypsäsi tuntitolkulla :D
Rasia karjalanpaistilihoja kattilaan. Sitten pussi keittojuureksia ja pussi pakastesipulia. Lusikallinen grillimaustetta ja saman verran valkosipulijauhetta. Desi ketsuppia. Litra vettä ja kolme lihaliemikuutiota. Keitetään kolmisen tuntia - avot ja ta daa, ääntä kohden!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.
Jos laitat mukaan porkkanaa, niin kyseessä on "lohko".
Hienoa, ymmärsit. Varmaan hoksasit myös ettei sipulit ole kokonaisia vaan lohkoja myös. Eikä pataan mahdu kokonaista lehmää ja sikaa, niistäkin on ihan vaan palasia.
Lohko ei ole paisti!
Mummoni teki usein lanttulohkoa, eikä siihen käytetty lihaa ollenkaan. Erittäin yleistä karjalaista kotiruokaa.
En syö punaista lihaa, en ole syönyt varmaan 15 vuoteen.
Ai, tätäkö ei kysytty, noh kerronpa kuitenkin.
Vierailija kirjoitti:
Paistan nopeasti pinnat kiinni naudan, sian ja lampaan lihapalasista ja sitten uuniin 3 tunniksi miedolla lämpöllä sipulien, porkkanoiden ja mausteiden kera.
Unohdin ydinluun! Eli laitan myös pari ydinluuta mukaan uuniin.
Jos sattuu huvittamaan niin ensin paistan lihojen pinnat ruskeiksi kuumalla pannulla. Aina ei huvita. Sitten laitan vuokaan lihat, isoiksi lohkotut sipulit ja porkkanat, veden, kokonaisia pippureita, suolaa, pari laakerinlehteä. Uuniin ekaksi 225 asteeseen 30-45 min ja sitten jokunen tunti 150 asteessa. Välillä lisään vettä jos tarvitsee.
N 31, äidin opeilla.
Vierailija kirjoitti:
En syö punaista lihaa, en ole syönyt varmaan 15 vuoteen.
Ai, tätäkö ei kysytty, noh kerronpa kuitenkin.
Syökää toki! Pysytte terveinä!
Lihat, sipulit, porkkanat, vesi ja mausteet pataan ja pata uuniin muutamaksi tunniksi.