Mielipiteitänne häätarjoilustani tammikuulle
Alkupalat
- Koottava salaatti (tarjolla salaatti, tomaatti, kurkku, feta, oliivi, tuoreananas, punasipuli, vuohenjuusto, paprika, suola, pippuri, öljy sekä balsamico- ja hunajasinappikastike)
- Mätileipä (paahtoleipä, smetana, muikun mäti, tilli)
Pääruoka
- kanttarellikeitto tai bataattikeitto (kumpi parempi?)
- karjalanpaisti ja perunat, keitetty parsakaali
- kasvispaistos (bataatti, lanttu, porkkana, parsakaali ja kesäkurpitsa) ja porsaan leike
- leipälajitelma
Jälkiruoka/kahvittelu
- Omenahyvekakku vaniljakastikkeella
- Suklaakarkkeja
- Keksejä (valkosuklaa-suklaacookie, kaneliS..jne)
- aurinkokuivattu tomaatti-fetapasteija, liha- tai kinkkupasteija
- fetapiirakka
Juomana viini, siideri, olut, cokis, mehu tai vesi. Toastilla shampanjaa ja pommacia. Jälkiruokajuomiksi lisäbksi kahvi, tee ja viski.
Vieraita 60, ruoanjakelupisteitä 2, yksi juomapiste.
Kommentit (27)
Mitäkö mieltä? No sitä että DROOOOL, voisitko kutsua mutkin! =D Kuulostaa ihanalta! (Bataattikeitto varmaan "turvallisempi" vaihtoehto, vaikka itsekin pidän sieniruoista, noista vaihtoehdoista bataattikeitto silti mieluisampi.)
hyvältä kuulostaa :) k
anttarellikeitto nam :)
Kuulostaa oikein hyvältä, varsinkin jos saisi kanttarellikeittoa.
Kuulostaa ihanalta.
Yksi asia vähän ihmetyttää: miksi kahvittelussa on vielä suolaisia vaihtoehtoja? Onko pitkä väli ruokailusta, vai tuleeko osa vain kahville? Eipä tuo minua haittaa, ei sen puoleen.
entäs vaihtoehto tolle mäti leivälle??? allergikot???
ja noista jälkkäreista onko maidottomia/laktoosittomia vaiko ihan tavallisia? Miten muuten olet huomioinut allergia ruokavaliot????
Muuten vaikuttaa hyvältä, mutta tarjoilun kannalta olisi varmaan helpompi jos pääruokana olisi keitto(ja) TAI tuollasta kiinteää matalalta lautaselta syötävää. En myöskään ymmärrä suolaisten tarjottavien funktiota kahvipöydässä, kun ilmeisesti juuri on syöty kunnon ruokaa.
Yksi vuohenmaitojuusto riittänee salaatille, siis joko feta tai chèvre.
Kanttarellikeitto ehdottomasti!
Kasvispaistoksesta jättäisin joko bataatin tai lantun pois, molemmat makeita, muistuttavat toisiaan. Kannatan kotimaista lanttua tuontibataatin tilalle, mutta se on vain mun mielipide.
Hyvät on ruuat ja onneksi olkoon avioliiton johdosta!
:)
Keitto, karjalanpaisti ja parsakaali sekä kakku ei oikein nappaa.
Mutta, jos keitto niin siivilöity kasvissosekeitto hyvin maustettuna ok.
Lihan haluaisin fileenä esim. vasikanfile ja perunakroketit tai gratiini.
Kakku mielellään kunnon kakku, kuten suklaamarmorikakku, marsipaanikakku tai hieno hedelmäkermakakku.
Mutta hyvin arkisiin juhliin tuo kyllä käy. Ja viinien kannattaa olla hyviä eli aitoa shampanjaa, valkoviiniä, roseviiniä ja punaviiniä. Kahvin kanssa voisi olla viskin tilalla konjakkia ja baileyslikööriä tai hyvä, makea jälkiruokaviini. Ja huom. näille sitten omat lasit jokaiselle juoman mukaan.
Kiitoksia vastauksista!
Alkoi huolettaa josko pääruokaa pidettäisiin liian arkisena. Olin ajatellut myös vaihtoehdoksi porsaan leikkeille leivitettyjä porsaan kyljyksiä, olisiko sittenkin parempi idea..
Suolaiset kahvittelun yhteydessä ihan siitä syystä että itse en ainakaan pahemmin pidä makeista tarjottavista, ja tiedän että ainakin miehen sisko on samanlainen. Kahvittelun yhteydessä on puheita, pari hääleikkiä (meille hääparille siis, ei vieraille). Lisäksi suolaiset voidaan jättää tarjolle loppuillaksi.
Olisiko paha jos tarjoaisimme kaksi keittoa? Olisi sitten kasvissyöjillekkin vaihtoehtoja.
Ap
Ammattilainen kommentoi
Ihmettelen miksi pääruoissa kaksi liharuokaa karjalanpaisti ja porsaanelikkeet, vaihtaisin toisen liharuoan kalaruoaksi. Karjalanpaistin lisäkkeenä parsakaali tuntuu oudolta. Perinneruoka joten perinnelisäkkeet.
Ihmettelen myös miksi jälkiruokana on suolaisia tuotteita. Siirrä nuo suolaiset tarjottavat alkuruokapöytään.
Mätitoastiin myös sipuli ja mustapippuri.
Vesi tuli kielelle, mäti ja lisukkeet nam.
[quote author="Vierailija" time="04.12.2013 klo 12:04"]
Alkupalat
- Koottava salaatti (tarjolla salaatti, tomaatti, kurkku, feta, oliivi, tuoreananas, punasipuli, vuohenjuusto, paprika, suola, pippuri, öljy sekä balsamico- ja hunajasinappikastike)
- Mätileipä (paahtoleipä, smetana, muikun mäti, tilli)
Pääruoka
- kanttarellikeitto tai bataattikeitto (kumpi parempi?)
- karjalanpaisti ja perunat, keitetty parsakaali
- kasvispaistos (bataatti, lanttu, porkkana, parsakaali ja kesäkurpitsa) ja porsaan leike
- leipälajitelma
Jälkiruoka/kahvittelu
- Omenahyvekakku vaniljakastikkeella
- Suklaakarkkeja
- Keksejä (valkosuklaa-suklaacookie, kaneliS..jne)
- aurinkokuivattu tomaatti-fetapasteija, liha- tai kinkkupasteija
- fetapiirakka
Juomana viini, siideri, olut, cokis, mehu tai vesi. Toastilla shampanjaa ja pommacia. Jälkiruokajuomiksi lisäbksi kahvi, tee ja viski.
Vieraita 60, ruoanjakelupisteitä 2, yksi juomapiste.
[/quote]
[quote author="Vierailija" time="04.12.2013 klo 12:12"]entäs vaihtoehto tolle mäti leivälle??? allergikot???
ja noista jälkkäreista onko maidottomia/laktoosittomia vaiko ihan tavallisia? Miten muuten olet huomioinut allergia ruokavaliot????
[/quote]
Kutsutuista löytyy erityisruokavaliona tomaattiallergia, laktoosi-intoleranssia ja kasvissyöntiä.
Kaikki käytettävät maitotuotteet ovat laktoosittomia, ja salaatti juuri tän takia koottava että kaikki voivat rakentaa mieleisensä. Jos mätistä ei tykkää, vaihtoehtoa ei ole.
Tiedän että osa vieraista ovat nirsoja chevrèlle. Siksi myös feta.
10:n ehdotukset hyviä, mutta tarjoan mieluusti itselleni ja miehelleni tuttuja makuja. Esimerkiksi vasikkaa syömme hyvin harvoin, eikä se kuulu suosikkeihini.
Konjakki viskin tilalla on hyvä idea.
Toastille on varattu G.H MUMM Rosé. Punaviinit ja jälkiruokaviinit valitaan ruoalle sopiviksi.
Baileys on myös hyvä idea, kiutos siitä.
En oikein tosin ymmärrä miksi omenahyvekakku ei ole kunnon kakku?
Ap
Hyi. Laittaisit edes kunnon kakun. Muutenkin tollasta mukahienoa ruokaa pikkubudjetilla, noloa.
Kaksi keittoa? miksi ihmeessä, ei vaan sovi.
Porsaaneleike mieluummin kuin kyljys, luullinen liha ei kuulosta hyvältä. Porsaankyljys ja leike, eivät kummatkaan ole juhlatarjottavia.
Kokonaisena paistettu porsaanfile on ok. Järkevämpi valmistuksenkin kannalta kuin nakutella kymmeniä leikkeitä. Leike on tarjottava just paistamisen jälkeen sillä leivityksen pitää olla rapea. Isolle määrälle laadukkaat leikkeet eivät onnistu. Valmistuksen ajoitus, lämpösäilytys, haasteellista. Porsaankyljykset ovat 80-lukua.
Tietty jos miettii sitä että teillä on arvokas alkuruoka, muikunmätiä niin enemmän linjassa olisi tarjota häränfilettä. Kokonaisena paistettu häränfile ja unohtaisin karjalanpaistin ja possunleikkeet.
Kantarellikeiton voisi laittaa alkuruoaksi niin mätiä vieroksuvat voisivat syödä sitä. Yllättävän monet eivät pidä mädistä.
Vaniljakastikkeen toivoisin olevan aitoa vaniljakastiketta ei mitään maizeina-suurusteista "kiisseliä". Keltuaisilla saostettu aidosta vaniljasta valmistettu kastike omenahyvekakun kanssa on taivaallista. Ilmeisesti ette halua perinteistä hääkakkua.
ammattilainen
[quote author="Vierailija" time="04.12.2013 klo 12:42"]Kaksi keittoa? miksi ihmeessä, ei vaan sovi.
Porsaaneleike mieluummin kuin kyljys, luullinen liha ei kuulosta hyvältä. Porsaankyljys ja leike, eivät kummatkaan ole juhlatarjottavia.
Kokonaisena paistettu porsaanfile on ok. Järkevämpi valmistuksenkin kannalta kuin nakutella kymmeniä leikkeitä. Leike on tarjottava just paistamisen jälkeen sillä leivityksen pitää olla rapea. Isolle määrälle laadukkaat leikkeet eivät onnistu. Valmistuksen ajoitus, lämpösäilytys, haasteellista. Porsaankyljykset ovat 80-lukua.
Tietty jos miettii sitä että teillä on arvokas alkuruoka, muikunmätiä niin enemmän linjassa olisi tarjota häränfilettä. Kokonaisena paistettu häränfile ja unohtaisin karjalanpaistin ja possunleikkeet.
Kantarellikeiton voisi laittaa alkuruoaksi niin mätiä vieroksuvat voisivat syödä sitä. Yllättävän monet eivät pidä mädistä.
Vaniljakastikkeen toivoisin olevan aitoa vaniljakastiketta ei mitään maizeina-suurusteista "kiisseliä". Keltuaisilla saostettu aidosta vaniljasta valmistettu kastike omenahyvekakun kanssa on taivaallista. Ilmeisesti ette halua perinteistä hääkakkua.
ammattilainen
[/quote]
Olemme tulevan mieheni kanssa miettineet tarjottavia yhdessä. Myös härkää on ollut vaihtoehtona, mutta sen pitäisi sitten olla vähintään ulkofilettä ja pihveinä. Ei osata oikein syödä sellaista. Kanttarellikeitto sopisi myös alkupalalle, mutta sitten toinen alkuruoista pitäisi muuttaa kasvisruoaksi.
Emmekä ole keksineet vaihtoehtoa.
Minua ei oikeastaan kiinnosta josko tarjottavia pidettäisiin vanhanaikaisina, kunhan ruoka on hyvää. Ja kyljykset kyllä ovat..
Juyri tuo pääruoan juhlavuus on ollut ongelmana. Mielellämme tarjoaisimme ravintolatasoisen pihviannoksen, mutta 60 hengelle..
Olisiko antaa jotain käytännön annosvinkkiä pääruokalle, kasvis ja lihavaihtoehtoa?
Vaniljakastike on sitten sitä mitä sattuu olemaan, itse en niin eroja siinä maista.
Ap
Ammattilainen lisää,
olen keittiömestari jos sillä olisi jotain painoarvoa
Tuo kasvispaistos jäi vielä vaivaamaan, reseptiin tarkennusta. Toivottavasti se ei sisällä juustoa sillä alkuruoassa sitä jo on. Valitettavan usein näitä "kasvisruokia" näkee hunnutettavan paksuilla juustokastikkeilla. Toivottavasti kasvisruokailijoille on tarjolla sellainen vaihtoehto että oikeasti voivat sitä syödä (ei maitotuotteita).
Sitten vielä, ettei bataattia kahteen ruokaan, kasvisruokailijat saisivat pahimmilaan bataattikeittoa ja paistosta jossa bataattia.
[quote author="Vierailija" time="04.12.2013 klo 12:54"]Ammattilainen lisää,
olen keittiömestari jos sillä olisi jotain painoarvoa
Tuo kasvispaistos jäi vielä vaivaamaan, reseptiin tarkennusta. Toivottavasti se ei sisällä juustoa sillä alkuruoassa sitä jo on. Valitettavan usein näitä "kasvisruokia" näkee hunnutettavan paksuilla juustokastikkeilla. Toivottavasti kasvisruokailijoille on tarjolla sellainen vaihtoehto että oikeasti voivat sitä syödä (ei maitotuotteita).
Sitten vielä, ettei bataattia kahteen ruokaan, kasvisruokailijat saisivat pahimmilaan bataattikeittoa ja paistosta jossa bataattia.
[/quote]
Paistoksessa ei ole juustoa!
Mausteina suolaa, mustapippuria ja hunajaa.
Eli bataattikeiton voisi unohtaa.
Ap
[quote author="Vierailija" time="04.12.2013 klo 12:19"]
Kiitoksia vastauksista!
Alkoi huolettaa josko pääruokaa pidettäisiin liian arkisena. Olin ajatellut myös vaihtoehdoksi porsaan leikkeille leivitettyjä porsaan kyljyksiä, olisiko sittenkin parempi idea..
Suolaiset kahvittelun yhteydessä ihan siitä syystä että itse en ainakaan pahemmin pidä makeista tarjottavista, ja tiedän että ainakin miehen sisko on samanlainen. Kahvittelun yhteydessä on puheita, pari hääleikkiä (meille hääparille siis, ei vieraille). Lisäksi suolaiset voidaan jättää tarjolle loppuillaksi.
Olisiko paha jos tarjoaisimme kaksi keittoa? Olisi sitten kasvissyöjillekkin vaihtoehtoja.
Ap
[/quote]
Älä hermostu, ap!
Unohda leivitetyt porsaankyljykset, liiian arkista, rasvaista ja täyttävää. Hankalasti tarjottavaakin, koska niiden pitää olla ihan vastapaistettuja ja kuumia, että leivityskerros pysyy rapsakkana. Vierailla on tuskin niin sudennälkä hääjuhlissa, että moinen tuhti ruoka maistuu - ja jos on, niin se on heidän oma syynsä.
10 kommentoi juomia. Et tarvitse joka sortin viinejä. Alkup. menusi kanssa sopii keskitäyteläinen/ kevyt punaviini ja vaihtoehtona keskiolut, maljana joko kuiva shampanja/ cava (joka sopii myös salaatin ja mätileipien kanssa). Alkosta osaavat hyvin neuvoa.
Ette ole ökyilemässä, vaan menossa naimisiin! :)
9
Väitän että fileruoka,( porsaskin käy) tulee edullisemmaksi kuin karjalanpaisti + leikkeet. Leikkeitä/kyljyksiä pitää varata kaikille mahdollisille liharuokailijoille ja noloa olisi jos loppuisivat kesken.
Lisäksi on juhlavampi. Toki karjalanpaisti on myös juhlissa paljon käytetty ruoka ja sopii häihin. Jokainen toki tekee juhlat mieleisikseen. Te olette asiakkaita ja voitte kysellä tarkasti tarjottavista, jopa siitä vaniljakastikkeesta. Jos sanotte että aitoa vaniljakastiketta niin ammattilaiset kyllä tietävät eron.
Kyljyksessä on sama ruhonosa mutta ilman luuta kuin ehdottamassani kokonaisena paistetussa porsaanfileessä.
Hauskat häät joka tapauksessa mihin päädyttekin!
keittiömestari
Nam, kelpais mulle ainakin!