Miksi suomessa ei oel kaasuhelloja
kuten näkyisi olevan monissa muissa maissa (ruokaohjelmien mukaan)
Kommentit (19)
Suomessa on totuttu puun käyttöön ja sittemmin sähkön.
Mulla on ollut kahdessakin asunnossa, Roihuvuoressa ja Kalliossa
Onhan niitä Helsingissä vielä vaikka kuinka paljon.
Onhan niitä paljonkin tietyillä alueilla ja tietyn ikäisissä taloissa.
Helsingissä jossain on, vanhoissa taloissa. Sähkö on helpompi vetää.
Taitaa olla vaan Helsingissä?
On meillä kyllä mökillä, kun ei ole sähköjä...
...ja kuinka kätsä se olisikaan sähkökatkon kestäessä tuntikausia...
Meillä on. Helsingin kantakaupungissa, 1900-luvun alun talossa. Monella lähellä asuvalla tutullakin on. Mieheni tykkää laittaa ruokaa ja hänelle se oli ehdoton vaatimus.Kuulema jotenkin parempi? Minulle on aivan sama. Käytän mikroa.
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:31"]
...ja kuinka kätsä se olisikaan sähkökatkon kestäessä tuntikausia...
[/quote]Kyllä, mutta jos ei ole niin myrskyisillä alueilla ainakin sellainen trangia-keitin (en tiedä onko kirjoitusasu oikein) on hyvä olla, jos ei puuhellaa tai takkaa käytössä.
Minullakin oli Roihuvuoressa, uuni paistoi epätasaisesti mutta hella oli hyvä.
Kyllä niitä on, meilläkin on. Talo rakennettu 2007, ja uuteen rakenteilla olevaankin tulee.
Maaseudulla on helpompi tehdä puuliesi ja sähköt vetämällä sai telkkarinkin toimimaan. Kaasussa ei ole sitä etua.
Etelänmaissa on lisäksi kaupunkitaloissa kiertäviä kaasuntoimittajia.
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:33"]
Meillä on. Helsingin kantakaupungissa, 1900-luvun alun talossa. Monella lähellä asuvalla tutullakin on. Mieheni tykkää laittaa ruokaa ja hänelle se oli ehdoton vaatimus.Kuulema jotenkin parempi? Minulle on aivan sama. Käytän mikroa.
[/quote] Pannu kuumenee nopeasti ja saa wokkiruokiin tarvittavan lampotilan. Vahemman energian kulutusta kun ei tarvitse esilammittaa levya. Paljon tarkempi lampotilojen saato.
Suomessa ei ole kaasua saatavilla, mutta kuin tuontitavarana. Pitkien etäisyyksien maassa kaasuverkot eivät ole olleet kustannustehokkaita. Suomessa on perinteisesti poltettu puuta, sitä on ollut hyvin saatavavilla. Kun puusta siirryttiin helpompaan lämmittämiseen, niin sähköhella oli luonteva valinta, koska Suomeen on rakennettu paperi ja metallisteollisuuden tarpeiden vuoksi kattava ja hyvälaatuinen sähköverkko.
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:41"]
[/quote] Pannu kuumenee nopeasti ja saa wokkiruokiin tarvittavan lampotilan. Vahemman energian kulutusta kun ei tarvitse esilammittaa levya. Paljon tarkempi lampotilojen saato.
[/quote]Kyllä, esimerkiksi kahvia laittaessa mainio.
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:41"]
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:33"]
Meillä on. Helsingin kantakaupungissa, 1900-luvun alun talossa. Monella lähellä asuvalla tutullakin on. Mieheni tykkää laittaa ruokaa ja hänelle se oli ehdoton vaatimus.Kuulema jotenkin parempi? Minulle on aivan sama. Käytän mikroa.
[/quote] Pannu kuumenee nopeasti ja saa wokkiruokiin tarvittavan lampotilan. Vahemman energian kulutusta kun ei tarvitse esilammittaa levya. Paljon tarkempi lampotilojen saato.
[/quote] Nykyisin nuo edut saa myös sähkölieteen induktiolevyllä... Kyllähän kaasu on kätevä perinteiseen sähköhellaan verrattuna, mutta sähkö on pullokaasua halvempaa, eikä kaasuverkkoa taida olla muualla koin osissa Helsinkiä.
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:31"]
...ja kuinka kätsä se olisikaan sähkökatkon kestäessä tuntikausia...
[/quote] Terassilla on kaasugrilli keitinlevyineen, sillä voi tehdä ruokaa jos sähkö olsi pitkään poikki, tai sitten takkaan tulet ja pata kuumaan uuniin porisemaan.
Täällä on! Herttoniemessä. Paras.
On niitä saatavilla, mutta ovat kuitenkin melko vaarallisia(kin), joten varmasti moni valitsee mieluummin muun vaihtoehdon.
Tuttavapiirissä yhdellä perheellä on kaasuhella, mutta heillä on lisäksi myös keraaminen liesi.