Liha kuumalle vai kylmälle pannulle? Miksi?
Kommentit (22)
tietenkin kuumalle. Jos laitat kylmälle pannulle, on tuloksena kengänpohjaa, kuivaa ja mautonta.
Pkoni kylmäälle, annetaaan rasvan sulaa. Silllä varmaan pyritäään ehkäisemään sitä etttei lihan oma rasva päääse kuivamaaan jotta mehevyys saadaan säilytettyä.
Lihassyyt menee umpeen kuumassa heti. Kylmällä pannulla pikkuhiljaa lämmittäen nesteet tulee ulos.
Vierailija kirjoitti:
Lihassyyt menee umpeen kuumassa heti. Kylmällä pannulla pikkuhiljaa lämmittäen nesteet tulee ulos.
Just näin. Sarvipään vaivalla punaiseksi värjäämä herrrkullinen lihaneste haihtuu muuten ilmaan.
Vierailija kirjoitti:
Siis mitä nyt taas!!??
Täällä ei ole mitään nähtävää. Hajaantukaa!!
laittaisin kuumalle. Kestää lyhyemmän aikaa ja no mitä paistelet? kai se siitäkin riippuu mut lihat pistäsin kuumalle pannulle.
Vierailija kirjoitti:
Lihassyyt menee umpeen kuumassa heti. Kylmällä pannulla pikkuhiljaa lämmittäen nesteet tulee ulos.
Tämähän on ihan pelkkä myytti, ja ihmettelen jos joku näin vielä tosissaan uskoo.
Yleensähän esim. naudanpihvit pihvit kuitenkin paistetaan kuumalla pannulla pinnasta, ja kypsytetään sitten haluttuun lämpötilaan esim. vesihauteessa. Yleisemmin ottaen riippuu tietysti ihan lihasta ja halutusta lopputuloksesta, miten se valmistetaan.
Jauhen liha pitää pestä ennen paistamista.
Keskilämpimälle, koska pidän mediumista kypsyytenä.
Pihvi kuumalle, paistat pinnat kiinni ja mehevyys ja sisälle. Kun on väri pinnassa, niin loppukypsennys uunissa.
Kuumalle, ja ehdottomasti temperoituna.
No kuumalle tietenkin, maku ja mehevyys jää talteen. Viileällä pannulla lihasta irtiaa nesteet ja liha alkaa kiehumaan omisssa nesteissään ja kuivahtaa, itsellenikin käynyt näin. Eri asia on ankka tai pekoni, silloin viileälle ja pannun kuumentuessa sulaa myös rasvaa pois hiljalleen.
Tietääkseni paistinpannun idea on että sitä käytetään kuumana, joten eiköhän lihakin ala kypsymään kuumalla pannulla. Kuumentamattomalle pistäessä paistossa kestää ikuisuus !!!
liha on hyvää..