Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi niin moni vihaa ruusukaalia?

Vierailija
16.09.2020 |

Sehän on herkullista. Höyrytin hetken ja paistoin vielä pannulla reilun voin kanssa ja ripottelin suolaa päälle. Herkkua!

Kommentit (37)

Vierailija
1/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni keittää ne liian kypsiksi.

Vierailija
2/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä syön myös niin että höyrytän ja sivelen voilla ja sekoitan joukkoon vielä parmesaniakin. Yleensä tähän kannattaa ruusukaalit puolittaa niin tulee tasaisemmin makua kuin kokonaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kaikkiruokainen, mutta ruusukaali on kyllä pahan makuista. Syön korkeintaan kohteliaisuudesta. Tai ehkä en ole koskaan saanut sitä oikein laitettuna.

Vierailija
4/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivasti pierettää

Vierailija
5/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaaleissa on runsaasti ravintoaineita

vaikka keittoon tuputtaa

Vierailija
6/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska se on niin maukas ja kuka tahansa haluaisi olla yhtä maukas! Kateutta siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmiset maistavat sen eri tavoin:

"Tiedemiehet kertovat että monissa kaaleissa, myös ruusukaalissa, esiintyy kemiallista yhdistettä nimeltä fenyylitiokarbamidi (PTC), jonka monet maistavat karvaana tai peräti erittäin karvaana ja epämiellyttävänä. Toisaalta jotkut eivät kykene maistamaan sitä lainkaan. Jopa joka neljäs ei maista sitä, sillä he ovat perineet kummaltakin vanhemmaltaan väistyvän makusokeusgeenin, joten makuasioista ei todellakaan voi kiistellä. Toisessa ääripäässä ovat ne noin neljännes kaikista ihmisistä, jotka maistavat PTC:n erittäin epämiellyttävänä. Ei siis tarvitse leimautua ennakkoluuloiseksi nirppanokaksi, vaan voi vedota geeniperimään ja kahteen hallitsevaan maistamisgeeniin (”supermaistaja”), jos jättää inhoamansa ruusukaalit syömättä. Fenyylitiokarbamidin lisäksi ruusukaalissa muodostuu kypsennettäessä muitakin voimakkaan tuoksuisia kemiallisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat makukokemuksen miellyttävyyteen. Erityisesti siksi ruusukaalia ei koskaan pitäisikään kypsentää läpikypsäksi. Varsinkin suolattomassa vedessä harmaanvihreäksi, ylikypsäksi tohjoksi keittäminen on vihoviimeisintä, mitä ruusukaalille voi tehdä."

Vierailija
8/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärrä. Toisalta tykkään myös parsakaalista. Kumpikaan ei ole hyvää lötköksi keitettynä. 5min riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska se nyt on ihan ***** pahaa.

Vierailija
10/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki muut kaalit kyllä menee, mutta ruusukaali jotenkin vaan tökkii.

Se maku ja se koostumus....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska se on niin maukas ja kuka tahansa haluaisi olla yhtä maukas! Kateutta siis.

:D Kateuskortti kaivettu tähänkin ketjuun.

Vierailija
12/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kadehdittavan ihanat ruusukaalit odottaa jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee ylös, jos yritän syödä.

Vierailija
14/37 |
16.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tästä muistuu mieleen se yksi lastenohjelma, jossa nalle sanoi monta kertaa ohjelman lopputekstien yhteydessä "Ruusukaalia. Minä vihaan ruusukaalia".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/37 |
17.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset maistavat sen eri tavoin:

"Tiedemiehet kertovat että monissa kaaleissa, myös ruusukaalissa, esiintyy kemiallista yhdistettä nimeltä fenyylitiokarbamidi (PTC), jonka monet maistavat karvaana tai peräti erittäin karvaana ja epämiellyttävänä. Toisaalta jotkut eivät kykene maistamaan sitä lainkaan. Jopa joka neljäs ei maista sitä, sillä he ovat perineet kummaltakin vanhemmaltaan väistyvän makusokeusgeenin, joten makuasioista ei todellakaan voi kiistellä. Toisessa ääripäässä ovat ne noin neljännes kaikista ihmisistä, jotka maistavat PTC:n erittäin epämiellyttävänä. Ei siis tarvitse leimautua ennakkoluuloiseksi nirppanokaksi, vaan voi vedota geeniperimään ja kahteen hallitsevaan maistamisgeeniin (”supermaistaja”), jos jättää inhoamansa ruusukaalit syömättä. Fenyylitiokarbamidin lisäksi ruusukaalissa muodostuu kypsennettäessä muitakin voimakkaan tuoksuisia kemiallisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat makukokemuksen miellyttävyyteen. Erityisesti siksi ruusukaalia ei koskaan pitäisikään kypsentää läpikypsäksi. Varsinkin suolattomassa vedessä harmaanvihreäksi, ylikypsäksi tohjoksi keittäminen on vihoviimeisintä, mitä ruusukaalille voi tehdä."

Tämä voisi selittää, en ole ennakkoluuloinen, enkä nirppanokka. Syön kaikkea paitsi ruusukaalia. Se saa minussa aikaiseksi oksennusrefleksin. Siksi en enää yritä, olisi noloa juosta kesken illallisen oksentamaan.

Vierailija
16/37 |
17.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä ole kokeillut koskaan höyryttää. Täytyykin kokeilla, kiitos vinkistä.

Vierailija
17/37 |
17.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruusukaalithan on tosi hyviä. Niillä on niin kaunis nimikin ja ovat söpöjä pieniä palleroita.

Vierailija
18/37 |
17.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tulee ylös, jos yritän syödä.

Miksi tätä alapeukutetaan? Teiltä vain puuttuu geeni, joka meillä on, minullakin se tulee ylös. Kokeiltu on. Sille ei voi mitään. Me maistamme kemikaalin jota te ette maista. Lapsellista alapeukutella.

Vierailija
19/37 |
17.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukaa käyttää energiaansa jonkun kasviksen vihaamiseen??

Vierailija
20/37 |
20.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

herkkujen herkku