Miksi niin moni vihaa ruusukaalia?
Sehän on herkullista. Höyrytin hetken ja paistoin vielä pannulla reilun voin kanssa ja ripottelin suolaa päälle. Herkkua!
Kommentit (37)
Minä syön myös niin että höyrytän ja sivelen voilla ja sekoitan joukkoon vielä parmesaniakin. Yleensä tähän kannattaa ruusukaalit puolittaa niin tulee tasaisemmin makua kuin kokonaisiin.
Olen kaikkiruokainen, mutta ruusukaali on kyllä pahan makuista. Syön korkeintaan kohteliaisuudesta. Tai ehkä en ole koskaan saanut sitä oikein laitettuna.
Koska se on niin maukas ja kuka tahansa haluaisi olla yhtä maukas! Kateutta siis.
Ihmiset maistavat sen eri tavoin:
"Tiedemiehet kertovat että monissa kaaleissa, myös ruusukaalissa, esiintyy kemiallista yhdistettä nimeltä fenyylitiokarbamidi (PTC), jonka monet maistavat karvaana tai peräti erittäin karvaana ja epämiellyttävänä. Toisaalta jotkut eivät kykene maistamaan sitä lainkaan. Jopa joka neljäs ei maista sitä, sillä he ovat perineet kummaltakin vanhemmaltaan väistyvän makusokeusgeenin, joten makuasioista ei todellakaan voi kiistellä. Toisessa ääripäässä ovat ne noin neljännes kaikista ihmisistä, jotka maistavat PTC:n erittäin epämiellyttävänä. Ei siis tarvitse leimautua ennakkoluuloiseksi nirppanokaksi, vaan voi vedota geeniperimään ja kahteen hallitsevaan maistamisgeeniin (”supermaistaja”), jos jättää inhoamansa ruusukaalit syömättä. Fenyylitiokarbamidin lisäksi ruusukaalissa muodostuu kypsennettäessä muitakin voimakkaan tuoksuisia kemiallisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat makukokemuksen miellyttävyyteen. Erityisesti siksi ruusukaalia ei koskaan pitäisikään kypsentää läpikypsäksi. Varsinkin suolattomassa vedessä harmaanvihreäksi, ylikypsäksi tohjoksi keittäminen on vihoviimeisintä, mitä ruusukaalille voi tehdä."
En ymmärrä. Toisalta tykkään myös parsakaalista. Kumpikaan ei ole hyvää lötköksi keitettynä. 5min riittää.
Kaikki muut kaalit kyllä menee, mutta ruusukaali jotenkin vaan tökkii.
Se maku ja se koostumus....
Vierailija kirjoitti:
Koska se on niin maukas ja kuka tahansa haluaisi olla yhtä maukas! Kateutta siis.
:D Kateuskortti kaivettu tähänkin ketjuun.
Tästä muistuu mieleen se yksi lastenohjelma, jossa nalle sanoi monta kertaa ohjelman lopputekstien yhteydessä "Ruusukaalia. Minä vihaan ruusukaalia".
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset maistavat sen eri tavoin:
"Tiedemiehet kertovat että monissa kaaleissa, myös ruusukaalissa, esiintyy kemiallista yhdistettä nimeltä fenyylitiokarbamidi (PTC), jonka monet maistavat karvaana tai peräti erittäin karvaana ja epämiellyttävänä. Toisaalta jotkut eivät kykene maistamaan sitä lainkaan. Jopa joka neljäs ei maista sitä, sillä he ovat perineet kummaltakin vanhemmaltaan väistyvän makusokeusgeenin, joten makuasioista ei todellakaan voi kiistellä. Toisessa ääripäässä ovat ne noin neljännes kaikista ihmisistä, jotka maistavat PTC:n erittäin epämiellyttävänä. Ei siis tarvitse leimautua ennakkoluuloiseksi nirppanokaksi, vaan voi vedota geeniperimään ja kahteen hallitsevaan maistamisgeeniin (”supermaistaja”), jos jättää inhoamansa ruusukaalit syömättä. Fenyylitiokarbamidin lisäksi ruusukaalissa muodostuu kypsennettäessä muitakin voimakkaan tuoksuisia kemiallisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat makukokemuksen miellyttävyyteen. Erityisesti siksi ruusukaalia ei koskaan pitäisikään kypsentää läpikypsäksi. Varsinkin suolattomassa vedessä harmaanvihreäksi, ylikypsäksi tohjoksi keittäminen on vihoviimeisintä, mitä ruusukaalille voi tehdä."
Tämä voisi selittää, en ole ennakkoluuloinen, enkä nirppanokka. Syön kaikkea paitsi ruusukaalia. Se saa minussa aikaiseksi oksennusrefleksin. Siksi en enää yritä, olisi noloa juosta kesken illallisen oksentamaan.
Enpä ole kokeillut koskaan höyryttää. Täytyykin kokeilla, kiitos vinkistä.
Ruusukaalithan on tosi hyviä. Niillä on niin kaunis nimikin ja ovat söpöjä pieniä palleroita.
Vierailija kirjoitti:
Tulee ylös, jos yritän syödä.
Miksi tätä alapeukutetaan? Teiltä vain puuttuu geeni, joka meillä on, minullakin se tulee ylös. Kokeiltu on. Sille ei voi mitään. Me maistamme kemikaalin jota te ette maista. Lapsellista alapeukutella.
Moni keittää ne liian kypsiksi.