Miksi Tuplan koostumusta on muutettu?:(
Oli ennen mun suosikki, nykyään ihan kuraa. Sellaista sitkeää ja mautonta.
Kommentit (16)
Oi muistaako kukaan Tuplaa 70-luvulta? Se oli ihanan kova ja herkullinen. Kääre oli paperia ja sen sai avattua taittamalla.
Tupla on muuttunut ennenkin :)
[quote author="Vierailija" time="03.11.2013 klo 21:34"]
Oi muistaako kukaan Tuplaa 70-luvulta? Se oli ihanan kova ja herkullinen. Kääre oli paperia ja sen sai avattua taittamalla.
Tupla on muuttunut ennenkin :)
[/quote]
Jostain syystä tuli mieleen mainos "Taitaa tyttö tietää että olis seinän takana patukkaa tarjolla".
Samaa mieltä, ylimakeaa kuraa. Ihme juttu, miksi pitää kaikista tuotteista tehdä ällömakeita, jäätelöistäkin suurin osa on nykyään ihan oksettavia imelyyksiä.
[quote author="Vierailija" time="03.11.2013 klo 21:48"]
Samaa mieltä, ylimakeaa kuraa. Ihme juttu, miksi pitää kaikista tuotteista tehdä ällömakeita, jäätelöistäkin suurin osa on nykyään ihan oksettavia imelyyksiä.
[/quote]
Niinpä, ja kun lisäksi ennen oli ihanan pehmeää, nyt sitkeää. Lisäksi mantelirouhetta ei ole enää juuri nimeksikään.
Se kuori oli ennen sellainen tosi mantelinen ja rouheinen. Nykyään muutama mantelirouhe suklaaliejun seassa. Pötköt ovat pienentyneet ja sellaisia valuvan ja litteän näköisiä. Surkeita.
En enää osta tuplaa. Sillä siitä selviää. Harmittaa ja jään ikävöimään vanhaa versiota :)
Syynä se, että Tuplan kehittäjä ja alkuperäinen valmistaja turkulainen makeisyhtiö Hellas ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. Joutuivat myymään firman ja erinäisten yrityskauppojen jälkeen se päätyi kansainväliseen omistukseen.
Kansainväliset omistajat pitkälti lakkauttivat makeistuotannon Suomesta, siirsivät sen muihin (osin halpatuotannon) maihin ja ilmeisesti muuttivat reseptejä niin, että makeisten tuotantokustannukset tulivat edullisemmiksi. Eipä ole esim. Budapest-konvehti enää aikoihin maistunut tai ollut koostumukseltaan samankaltainen kuin joskus vuosia sitten...
Aiheesta voi luke Turun Sanomien artikkelin tästä: http://www.ts.fi/teemat/sunnuntai/1074114066/Hellas++menestyksen+menetetty+maku
Minä tuossa kerran jo ihmettelin, että onko makuaistini tai -mieltymykseni muuttunut, kun Tupla ei maistunut niin hyvältä kuin ennen. En ollut sitä vähään aikaan ostanut ja tuntui nyt niin makealta ja oudolta. No, AV:lta aina löytyy selitys :).
Harmi juttu, jos resepti on muutettu. Siitä Tupla Darkista kyllä pidän.
Me kanssa ihmeteltiin tätä kaverini kanssa, kun kesällä tuli ostettua Tuplia golfkierrosten tauoilla. Varsinkin koleammassa säässä Tuplasta tuli aivan todella kova ja purressa meinas hampaat lähteä.
Harmi, että on käynyt näin. Pitää vissiin alkaa ostella muita patukoita ensi kesänä.
Nykyinen Tuplahan on ihan paras! Ja oikeastaan ainoa suklaapatukka mitä pystyy syömään. Ei todellakaan samanlainen ällömakea oksennus kuin joku Mars tai Snickers. Enkä kyllä ole huomannut eroa maussa tai koostumuksessa vaikka 10v takaiseen...
Tuplan maku muuttui jo yli 10 vuotta sitten. Ei siis ihmekään ettet ole mitään eroa huomannut.
[quote author="Vierailija" time="04.11.2013 klo 02:33"]
Tuplan maku muuttui jo yli 10 vuotta sitten. Ei siis ihmekään ettet ole mitään eroa huomannut.
[/quote] Ilmeisesti tämä valittajakööri (=yksi ihminen?) ei sitten ole syönyt Tuplia yli vuosikymmeneen, kun nyt vasta havahtui sen muuttuneeseen makuun... Eipä tuo boikotti siis ole muutos puoleen eikä toiseen, sillä käytännössä olette harjoittaneet sitä jo vuosia.
Samat ajatukset kuin 10:llä. Mietin, että missä vika kun entinen herkku ei maistu enää. Kiitos av! :)
Mun mielestä Tuplat oli ennen vanhaan kovempia ja sitkeempiä koostumukseltaan, kun nämä uudet höttötäytteelliset versiot. Tupla Dark on kyllä syömäkelpoista, melkein voisi sanoa hyvää.
Ei tehdä enää Suomessa.