Suomessa hyväksytään mahavaivat maidosta, mutta kun ruis aiheuttaa ihan saman,
se on jopa valhetta. Muualla maailmassa ei ole noita ongelmia maidon kanssa, niinkuin Suomessa. ei tarvita kaikenmaailman Hyla tuotteita. Ihme ja kumma, muualla ei syödä myöskään niin paljoa ruista. # Mikä yhteensattuma, hmmm...
Kommentit (11)
Niin menee moni leipomokin, kaupassa on mielettömät valikoimat erilaisia ruisleipiä.
Laktoosi-intoleranssi on käaittääkseni ihan todennettavissa ja yleinen myös muissa kansoissa. Esim intialaisista lähes kukaan ei siedä maitosokeria. Suomalaiset syövät paitsi ruisleipää, myös paljon sokeria ja juovat paljon kahvia. Näistäkin voisi etsiä syyllisiä mahavaivoihin. Samoin liikkumattomuudesta ja alkoholismista.
Laktoosi-intoleranssi on käaittääkseni ihan todennettavissa ja yleinen myös muissa kansoissa. Esim intialaisista lähes kukaan ei siedä maitosokeria. Suomalaiset syövät paitsi ruisleipää, myös paljon sokeria ja juovat paljon kahvia. Näistäkin voisi etsiä syyllisiä mahavaivoihin. Samoin liikkumattomuudesta ja alkoholismista.
[quote author="Vierailija" time="06.10.2013 klo 21:08"]
Laktoosi-intoleranssi on käaittääkseni ihan todennettavissa ja yleinen myös muissa kansoissa. Esim intialaisista lähes kukaan ei siedä maitosokeria. Suomalaiset syövät paitsi ruisleipää, myös paljon sokeria ja juovat paljon kahvia. Näistäkin voisi etsiä syyllisiä mahavaivoihin. Samoin liikkumattomuudesta ja alkoholismista.
[/quote]
Miten se sama suomalainen ei sairasta ulkomailla?
Tottakai joku on oikeasti sairas. Miten se on vaikeaa saada oireita rukiista, mutta ei maidosta?
Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista kärsii herkästä vatsasta.
Herkkä vatsa voi tarkoittaa erilaisia vatsakipuja, vatsan seudun epämukavaa oloa, iltaa kohti pahenevaa turvotusta tai häiriintynyttä suolentoimintaa.
- Vaivat eivät ole itsessään vaarallisia, mutta ne vaikeuttavat arkea. Oireet laskevat tutkitusti elämänlaatua yhtä paljon kuin vaikkapa tulehduksellinen suolistosairaus, toteaa Hyksin gastroenterologian klinikan erikoislääkäri
Markku Hillilä.
Ruisleipä on suomalaisen ruokavalion kulmakivi ja tunnettu lukuisista terveysvaikutuksistaan. Rukiissa on runsaasti kuitua, joka joillakin helpottaa vatsaoireita.
- Moni suomalainen ei kuitenkaan tiedä, että terveellisyydestään tunnettu ruisleipä ei sovi kaikille. Asiantuntijoiden mukaan ruis voi jopa pahentaa vatsavaivaisen oireita.
Silti kolme neljäsosaa herkkävatsaisista syö ruisleipää.
- Ruisleipä on terveellistä, mutta kolikon kääntöpuolena on, että se pahentaa oireita turvotukseen ja ilmavaivoihin taipuvaisilla ihmisillä. Heidän pitäisi välttää ruista ja suosia kauraa, Hillilä kertoo.
Hillilän mukaan ruis ja monet muut viljat aiheuttavat osalle meistä vatsavaivoja, koska niissä on hiilihydraatteja, jotka eivät kunnolla imeydy ohutsuolessa ja siirtyvät paksusuoleen. Siellä bakteerit aiheuttavat käymisprosessin, josta syntyy kaasuja. Hillilä suosittelee, että herkkävatsainen sisällyttäisi ruokavalioonsa ruisleivän sijaan ns. liukenevia kuituja, joita saa esimerkiksi suomalaisista marjoista, sitrushedelmistä ja kaurasta.
Syitä vatsavaivojen yleisyyteen on useita: konttorityöläisen liikkumattomuus ja epäsäännölliset ruoka-ajat altistavat oireille. Myös stressi pahentaa vaivoja. Tutkimusten mukaan noin joka kymmenes suomalainen kärsii astetta vakavammista vatsavaivoista, joita kutsutaan ärtyvän suolen oireyhtymäksi.
Ärtyvä suoli on tavallisempi vaiva naisilla, kun taas herkästä vatsasta kärsivät yhtä usein naiset kuin miehetkin.
- On huono yhdistelmä, jos kärsii ilmavaivoista ja istuu koko ajan. Niitä kaasuja pitäisi päästä paukuttelemaan pois esimerkiksi kävelemällä. Yksi potilastyyppi, jota nähdään vastaanotolla, ovat konttorityötä tekevät naiset, jotka yrittävät syödä terveellisesti, paljon kasviksia ja hedelmiä, sanoo Hillilä.
Heini Särkkä
Ei mikään nisäkäs tarvitse toisen nisäkkään maitoa, sehän on tarkoitettu lajin jälkeläisille! Ei mikään ihme ettei ihmisen vatsa kestä lehmänmaitoa.
Sompin Tarjako se täällä asiakkaita kalastelee.
[quote author="Vierailija" time="06.10.2013 klo 21:14"]
Sompin Tarjako se täällä asiakkaita kalastelee.
[/quote]
Kukas tää on?
Millasia asiakkaita joku saa siitä, ettei ihmiset syö ruisleipää?
Tarja Somppi on tutkinut lukemattomia peräsuolia, jotka ovat ruvella ruisleivän syönnistä. Hän kannattaa karppausta sekä voin syömistä. Ja hänellä on tietenkin oma bisnes miehensä kera, jossa otetaan paremmat verikokeet kuin keskussairaalan laboratoriossa ja osataan neuvoa, mikä ihmisiä vaivaa. Useimmiten ruisleivän syönti.
Asun ulkomailla, mutta saan tuliaisiksi tänne silloin tällöin ruisleipää. Joka ikinen kerta vatsa turpoaa palloksi ja menee sekaisin. Valtavat vatsakivut ja ilmavaivat. Silti syön ruisleipää, koska pidän siitä, mutta ei tuota kipua kestäisi ihan joka viikko.
Minulla ei siis ruisleipä sovi.
Menee Valio konkaan, jos ihmiset tajuaa ton rukiin aiheuttamat ongelmat. Ei enää tarvita Hylatuotteita!?