Ruokia, joihin tulee parmesania / pecorinoa?
Teimme avokadopastaa, ja jäljelle jäi vielä hyvät palat parmesaania ja pecorinoa. Mietin, mihin ruokaa juustot voisi käyttää??? Netistä löysin äkkiseltään ohjeen, jossa kana oli leivitetty parmesaani raasteesa, mutta jotain muutakin voisi miettiä. Onko teillä heittää mitään ehdotuksia?!?!?
Kommentit (12)
Parmigiana on ihanaa. Siihen tosin tarvitaan taas lisää juusto, mozzarellaa:)
[quote author="Vierailija" time="03.10.2013 klo 11:07"]
Parmigiana on ihanaa. Siihen tosin tarvitaan taas lisää juusto, mozzarellaa:)
[/quote]
Mitä ihmettä höpiset?
Parmesaanikanaa tein eilen. Maustamattomia broilerinfileepalasia paneroitiin korrpujauho-parmesaani-maustemösössä. Hienoa parmesaaniraastettaja korppujauhoja 50/50. Normipanerointi: ensin vähnäjauhossa sitten munassa ja sitten loppuhärdellissä. Onnistui hyvin uunissakin. Hyvää oli.
Pecorinoa voi vaikka napsia juustotarjottimella.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2013 klo 11:09"]
[quote author="Vierailija" time="03.10.2013 klo 11:07"]
Parmigiana on ihanaa. Siihen tosin tarvitaan taas lisää juusto, mozzarellaa:)
[/quote]
Mitä ihmettä höpiset?
[/quote]
Carbonara voisikin olla! En muistanutkaan tuota :) Parmigianakin kuulostaa hyvältä, risottoon menee ehkä liikaa aikaa.... Vai onko olemassa hyvää nopeaa risottoo????? Tai ei nyt nopeaa tarvitse, mutta ei mitään monen tunnin kypsyttelyjä :)
[quote author="Vierailija" time="03.10.2013 klo 11:09"]
[quote author="Vierailija" time="03.10.2013 klo 11:07"]
Parmigiana on ihanaa. Siihen tosin tarvitaan taas lisää juusto, mozzarellaa:)
[/quote]
Mitä ihmettä höpiset?
[/quote]
Edellinen tarkoittanee ruokaa nimeltä Melanzane alla Parmigiana. Munakoisoa, tomaattia, mozzarellaa ja parmesania. Jumalaisen hyvää!!
Meillä tehdään myös kesäkurpitsa- tai munakoisopihvejä parmesankuorrutuksella esim kanan lisukkeeksi.
Se parmesan keksit (lastut mitä mainittiin) on todella hyviä! Tai jos haluaa pientä suolaista kahvipöytään voi ostaa lehtitaikinaa, leikata nauhoiksi jotka voidellaan munalla ja kieritellään parmesanissa.
Meillä yksi lempiruoka on ravioli/tortellini burro&salvia: sulatetaan voita, siihen salviasilppua ja parmesanraastetta. Ja sekaan melkein kypsät raviolit. NAM
Juustolastuja voi laittaa salaatin päälle.
Tee pestoa ja syö se vaikka pastan kanssa tai tee pestosta bruschettoja.
Minkä tahansa pasta kanssa käy pecorino tai parmesan juustoraaste.
Käytä gratinoituihin kasviksiin.
Laita juustoraastetta lihapullataikinaan.
Leikkaa kananfile niinkuin hotdog-sämpylä, niin että jää kiinni toisesta reunasta. Tee "taikinaa", raasta parmesaania, valkosipulia ja tavallista sipulia, lisää vähän kermaa (tai muuta nestettä) että koostumus on mieleinen, ja täytä kanafileet.
Mihin tahansa pastaan, salaattiin, leivät päälle, risottoon, pelkältään syötäväksi (varsinkin pecorino)... käyttötarkoituksia on lukuisia, meillä parmesan on yksi niistä raaka-aineista joita on aina jääkaapissa koska sitä kuluu niin paljon.
Säilyyhän nuo hyvän ajan. Tee vaikka carbonaraa. Parmesanista voi tehdä ilmeisesti sellaisia lastujakin uunissa, en vaan tiedä reseptiä.