Miten teet paistetut muikut
ja laitatko jotain maustetta tms puhkottujen muikkujen sisään.
Itsestä se tuntuisi ihanteelliselle kun niistä tulee sellaiset pussit, mutta en ole missään nähnyt.
Siis mitä muikkujen sisään?
Pyöritätkö ensin kananmunassa ja sitten ruisjauhoissa/korppujauhoissa vai kuinka?
Kommentit (17)
siivotut muikut ruisjauhotan ja paistan voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lopuksi suolaa päälle.
Pyöritän pelkissä ruisjauhoissa, joihin lisään ripauksen suolaa. Siis jauhot ja suola pakastepussiin ja muikkuja sinne sopivina "annoksina" kerrallaan, sitten pyörittelen ja ravistelen pussia niin, että jauhot tarttuvat kalojen pintaan. Sitten seuraava satsi pussiin jne. Sitten pannulle, jossa oivariinia (tai voita). Siistiä ja nopeaa. Kuulin muovipussiniksin aikoinaan joltain tutulta.
[quote author="Vierailija" time="22.09.2013 klo 10:52"]
ja laitatko jotain maustetta tms puhkottujen muikkujen sisään.
Itsestä se tuntuisi ihanteelliselle kun niistä tulee sellaiset pussit, mutta en ole missään nähnyt.
Siis mitä muikkujen sisään?
Pyöritätkö ensin kananmunassa ja sitten ruisjauhoissa/korppujauhoissa vai kuinka?
[/quote]
Muikun sisään ei laitata mitään! kalan pitää maistua myös kalalta!
Pyörittele muikut ruisjauho, suola, pippuri seoksessa ja paista voissa kuumalla pannulla! nauti!
Ei oliiviöljyä muikuille! mieluiten voita, hätätilassa oivariini käy
Kerran ei ollut ruisjauhoja ja käytin vehnäjauhoja, kun ajattelin että ei kai se niin tarkkaa ole...mutta on se, vehnäjauhot ei paistaessa pysyneet kalojen pinnassa, vaan liukenivat sinne paistorasvan sekaan. Tuli ne muikut silti syödyksi, mutta en suosittele koikeilemaan.
Et ole tainnut koskaan itse muikkuja paistaa? Olisi peräti vaivalloista tunkea maustetta sinne "pussiin", mutta täytetyt muikut voisi olla mielenkiintoinen ruokalaji.
Itse paistan voissa, laitan pussiin ruisjauhoja + hienoa merisuolaa, sekoitan ensin ne, ja laitan muikut pussiin, ravistelen että jauhottuvat tasaisesti ja paistan vähän ruskistuneessa voissa.
Ajattelin käyttää kakkupursotinta ja jotain tilli-juusto-ranskankermasekoitusta.
Ja en todellakaan ole koskaan paistanut muikkuja, syönyt olen ja pitänyt sellaisenaan tylsinä.
Muikkuja paistaessa käytän aina voin lisäksi rypsiöljyä. Tämä siksi, että voi palaa kuumassa lämpötilassa ja muikut pitää paistaa kuumalla pannulla, jotta niistä tulee rapeita ja hyviä. Öljy-voiseoksella onnistuu. Ja karkea ruisjauho-suola -seoksessa pyörittelen ennen paistamista.
Riippuu tietysti muikun koosta mutta pienet muikut pyöritellään suomalla maistetussa ruisajauhossa ja paistetaan voissa. jos on kovin iskokoisia yksilöitä niin niihin voi suolaa laittaa sisäänkin.
Ihania muikkuja saan kun laitan kermaan likoamaan ja sitten kierittelen korppujauhoissa jossa mausteena aromisuola ja valkopippuri,, Ja paistan runsaassa voissa miedolla lämmöllä...
Pistän purkkiin kalanjauhoitusjauhoa ja rouhaisen vähän merisuolaa mukaan, muikut perään, kansi kiinni, ravistan, ja paistan rautapannussa voin kanssa.
Ei pippuria muikkuihin ja käytä suolatonta voita paistamiseen.
[quote author="Vierailija" time="22.09.2013 klo 20:16"]
Arvatkaas, mitä tein niistä.
No avasin koko muikun ja revin selkäruodon pois, laitoin maito-suola-pippuriin likoamaan tunniksi ja kananmunan ja vehnäjauho-ohrajauho (+sitruunapippuria ja suolaa) kautta pannuun voi-rypsiöljyseokseen. (ruista meillä ei käytetä allergian takia)
Hyviä oli!
[/quote]
No herranjestas. Jäikö siitä muikusta mitään jäljelle?
Jos ostat valmiiksi perattuja niin helpointa on kaataa kalapussiin ruisjauhot ja suola, käännellä ja pussista suoraan pannulle. Kaikki kerralla, kädetkin pysyvät puhtaina :) Ainakin kunnes laittaa muikkuja pannulle sormin.
Muikut avataan, selkäruoto poistetaan, levitetään muilut työlaudalle nahkapuoli alaspäin, ripaus suolaa ja aina kaksi muikkua vastakkain, pyöritellään ruisjauho-suola-seuksessa, voita pannuun ja muikut paistumaan sen verran alhaisella lämmöllä, ettei voi pala. Käytössä tietenkin valurautapannu. Lisäksi pottumuusia ja juuresraastetta, ruisleipää ja sopivaa juomaa. Nam! Pinaatti- tai kermaviilikastikekaan ei ole pois poikkeen.
Arvatkaas, mitä tein niistä.
No avasin koko muikun ja revin selkäruodon pois, laitoin maito-suola-pippuriin likoamaan tunniksi ja kananmunan ja vehnäjauho-ohrajauho (+sitruunapippuria ja suolaa) kautta pannuun voi-rypsiöljyseokseen. (ruista meillä ei käytetä allergian takia)
Hyviä oli!
Ei sun munassa tarvii pyöritellä niitä eikä sisäänkään mitään. Suolaa ja ruisjauhoo vaan .