Kotitekoiset hampurilaiset. Mitä kastikkeeksi?
Teetkö itse hampurilaisia? Ostatko valmista kastiketta vai teetkö sitä itse? Kerrotko hyviä vinkkejä. Pidän ainakin esimerkiksi BigMac hampurilaisen kastikkeesta.
Kommentit (19)
2, Onko tuo kastike kovin tuju, siis tuleeko chili voimakkaasti läpi? Väkevä vai mieto? ap
Me laitetaan väliin taffelin valkosipulidippiä ( eli se maustesekoitus sekoitetaan kermaviiliin) ja sit vielä kun laittaa väliin raakaa sipulia ja tuoretta basilikaa, niin voiko parempaa ollakaan! Minusta ne kaupan valmiit hampurilaiskastikkeet on tosi pahan makuisia.
4, Liekö noita kaikkia aineksia saatavilla kaupasta ja aika vaikea sitten valita sopivia ehkä. Mäkistä ei varmaankaan saa ostettua kastiketta valmiina?
5, tuo dippi-idea voisi olla kokeilemisen arvoinen, cheers. ap
Voi yök! Voiko olla hirveämpää. Onneksi ette ole meillä hönkäilemässä...
Me laitetaan väliin taffelin valkosipulidippiä ( eli se maustesekoitus sekoitetaan kermaviiliin) ja sit vielä kun laittaa väliin raakaa sipulia ja tuoretta basilikaa, niin voiko parempaa ollakaan! Minusta ne kaupan valmiit hampurilaiskastikkeet on tosi pahan makuisia.
[/quote]
Olive-lehdestä muokattu:
6 rkl majoneesia (kevytmajoneesi ok)
2 rkl ketsuppia
2 rkl Dijon-sinappia
2-3 rkl Felixin kurkkusalaattia
0,5 tl valkosipulisuolaa
[quote author="Vierailija" time="11.09.2013 klo 16:20"]
2, Onko tuo kastike kovin tuju, siis tuleeko chili voimakkaasti läpi? Väkevä vai mieto? ap
[/quote]
Se on aika mieto kuitenkin, sellainen joka kutkuttaa vaan vähän kieltä :)
Toinen vaihtoehto on laittaa majoneesin tai ranskankerman sekaan chipotle-salsaa tai -kastiketta, jossa ihanan aromaattinen savustetun chilin vivahde. Teen tacoille kastikkeen yleensä niin että 18%-Arla-ranskankermapurkkiin pari ruokalusikallista Chipoptlekastiketta, tulee tosi hyvää.
mä ostan ihan vaan kaupasta valmista hampurilaismajoneessiä.
Laitan mausteeksi majoneesia, ketsuppia ja sinappia. Ja tietysti maustekurkkua ja kuullotettua sipulia. Ja cheddarjuustoa.
Unohtu tosiaan laittaa, et laitan ton miracle whipin tilalle ihan majoneesia (aika samaa kamaa) ja nuo kurkkusalaatit on ihan felixin tavallista. Periaatteessa myös ranskalaisen salaatinkastikkeen korvikkeeksiki käy sinappinen tai talon salaatinkastik
Salsa- ja/tai juustokastike maistuu meilä :) Pihvitkin voi maustaa texmex-tyyliin.
[quote author="Vierailija" time="11.09.2013 klo 17:07"]
Unohtu tosiaan laittaa, et laitan ton miracle whipin tilalle ihan majoneesia (aika samaa kamaa) ja nuo kurkkusalaatit on ihan felixin tavallista. Periaatteessa myös ranskalaisen salaatinkastikkeen korvikkeeksiki käy sinappinen tai talon salaatinkastik
[/quote]
*salaatinkastike. Alusta tilttasi. #4
Balkanilainen ajvar sopii hampurilaisiinkin hienosti. Sitä saa sekä mietona että tulisena. Tosin sitä ei ihan joka siwasta löydy, mutta etnisistä kaupoista ja parhaista herkkupuodeista löytyy.
Kaikista yksinkertaisin (ja hyvä) kastike tulee, kun perusmajoneesiin sekoitetaan ketsuppia, sinappia ja kurkkusalaattia. Nam!
Taidan kokeilla tuota itsetehtyä; majoneesi, ketsuppi, sinappi ja kurkkusalaatti.
16, Teetkö itse majoneesin vai käykö valmismajoneesi kaupasta? ap
Majoneesi plus ketsuppia ja chilikastiketta oman maun mukaan. Toimii.
[quote author="Vierailija" time="11.09.2013 klo 17:22"]
Taidan kokeilla tuota itsetehtyä; majoneesi, ketsuppi, sinappi ja kurkkusalaatti.
16, Teetkö itse majoneesin vai käykö valmismajoneesi kaupasta? ap
[/quote]
Ihan kaupan majoneesi, pääsee helpommalla. Useimmiten kevytmajoneesia. Säälittävän helppo ohje, mutta maistuu "oikealta".
[quote author="Vierailija" time="11.09.2013 klo 17:25"]
[quote author="Vierailija" time="11.09.2013 klo 17:22"]
Taidan kokeilla tuota itsetehtyä; majoneesi, ketsuppi, sinappi ja kurkkusalaatti.
16, Teetkö itse majoneesin vai käykö valmismajoneesi kaupasta? ap
[/quote]
Ihan kaupan majoneesi, pääsee helpommalla. Useimmiten kevytmajoneesia. Säälittävän helppo ohje, mutta maistuu "oikealta".
[/quote]Jees, noilla eväillä eteenpäin. :) Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä jatkoa ajatellen, aion kokeilla myös niitä, jos noista hamppareista innostutaan meillä. :) ap
Minä ostan chilimajoneesikastiketta kaupasta, mielestäni oli joku saksalainen merkki ja sellaisessa muovisessa pullossa/tuubissa. Laitan sitä joskus uuniperunan tai uunibataatin sisään myös :D