Mitä hauesta?? Perattu on, ruodot tallella...
Eli, sain eilen hauen, putsattu on, ei fileinä, vaan kokonaisena. Ajattelint ehdä haukipullia, mutta nyt googlettamalla huomaan, että pitäisi olla fileinä... ajattelin, että menee ruotoineen kaikkineen koneeseen :)
Eli kuinka valmistaisin tämän (n. kilon ) yksillön helposti hyväksi ruuaksi? KIITÄN!!!!
Kommentit (15)
No mulla on kaksi haukifilettä sulamassa, meinasin paistaa pannulla oikealla voilla, suolaa ja pippuria pintaan. Kyllä meillä maistuu paistettuna kala kuin kala.
Olen tehnyt juurikin niitä pullia tai paistanut ja hauduttanut kuohukermassa uunissa tai pannulla.
Minun äiti tekee mahtavia haukimurekepihvejä.
Vedetään fileiksi, pieniä ruotoja ei tarvitse poistaa
Kalat monitoimikoneeseen jossa jauhetaan sileäksi, lisätään sipulia joka sekin jauhetaan joukkoon, lisätään turvotettua korppujauhoa (vesi tai kerma) kananmunaa, tillisilppua, suolaa, pippuria
Massasta nostellaan lusikalla pannulle kökkäreitä ja painetaan pihviksi. Paistetaan kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
Todella hyvää ja maistuu erityisesti perunamuusin ja porkkanaraasteen/salaatin kanssa.
Nyt kuivatat sen ja käytät sitten talvella saunan lämmitykseen.
Kyllä se menee pullataikinaan ruotoineen päivineen. Nylje vain nahka pois ja nypi isoimmat ruodot niin tulee oikein hyviä pullia tai mureketta. Meillä haukipullat ovat myös nirsoilijalasten herkkua - siis sellaisten, joille kala yleensä maistuu vain kalapuikkoina.
Hauki on hyvänmakuinen kala jos se on pieni (alle 3kg)
Suomalaiset on tyhmiä kun eivät käytä omia kaloja enemmän!
Kyllä me käytetään "omia" kaloja parikin kertaa viikossa, haukea ei meillä silti syö kukaan.
[quote author="Vierailija" time="03.09.2013 klo 15:30"]
Kyllä me käytetään "omia" kaloja parikin kertaa viikossa, haukea ei meillä silti syö kukaan.
[/quote]
No mitä kalaa te syötte?
Siikaa ja merilohta enimmäkseen. Ahventa vain savustettuna, ei oole lasten suosikki paljon pieniä piikkejä.
Keitä ruodoista ja juureksista hyvä liemi ja pakasta. Käytä myöhermmin kalasoppaan.
Fileoi hauki nahattomaksi, hoyrytä tai hauduta ja tee liemestä kastike: Sekoita siihen silputtua, kovaksikeitettyä kananmunaa ja silputtua ruohosipulia. Tarjoa perunoiden tai pottumuusin kanssa.
[quote author="Vierailija" time="03.09.2013 klo 15:52"]
Siikaa ja merilohta enimmäkseen. Ahventa vain savustettuna, ei oole lasten suosikki paljon pieniä piikkejä.
[/quote]
Eli just noita tyhmiä kapeakatseisia ihmisiä Suomessa on kymmeniä hyviä kaloja!
Niin mutta me syödään sitä mitä saadaan(eli juurikin siikaa ja lohta), paitsi haukea.
Hauki on hyvää myös uunissa paistettuna.
Kokonaisen peratun hauen sisään suolaa ja sitruunapippuria, laita uunipannulle ja päälle korppujauhoja ja voinokareita.
Laita uuniin ja paista sen verran että korppujauho hiukan ruskistuu ja lisää kermaa päälle runsaasti ja paista vielä niin että kerma rupeaa kiehumaan ja ruskistuu hiukan.
Mielestäni tämä on helpoin tapa tehdä haukea ja on hyvää.
[quote author="Vierailija" time="03.09.2013 klo 13:07"]
No mulla on kaksi haukifilettä sulamassa, meinasin paistaa pannulla oikealla voilla, suolaa ja pippuria pintaan. Kyllä meillä maistuu paistettuna kala kuin kala.
[/quote]
Ja nyt kun on syöty, niin täytyy sanoa, että olipa herkullista! 12-v tyttö sanoi ykskantaan NAM ja hetken päästä, että voi kun olisikin joka päivä paistettua haukea..
t. 3
No fileeraat sen ja teet niitä pullia(oikeesti hauesta ei saa mitenkään hyvää).