Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluan jakaa kanssanne hyvän reseptin

Vierailija
29.08.2013 |

Tein tätä tänään lounaalla. Resepti on peräisin Hesarin nettisivuilla ilmestyvästä Eeva Kolun blogista Kauhaa ja rakkautta. Ruoka on maukas, helppo valmistaa ja edullinen.

 

Pasta e fagioli eli italialainen pasta-papupata (4 annosta)

2 porkkanaa

3 sellerinvartta

1 sipulia

3 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

4 isohkoa tomaattia

5 dl kasvislientä

1 tl kuivattua oreganoa

suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl pienikokoista pastaa, esim. makaroni

1 tölkki käyttövalmiita isoja valkoisia papuja (voipapuja)

tarjoiluun parmesania

 

Kuori porkkana, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi porkkana, valkosipuli ja selleri ja kuutioi sipuli. Kuutioi tomaatit (kalttaa, jos haluat).

Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää porkkana, selleri, sipuli ja valkosipuli. Kuullota n. 8-10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon tomaatit ja paistele minuutti tai pari. Kaada sen jälkeen joukkoon kasvisliemi. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna liemen kiehahtaa ja lisää joukkoon pasta. Katso pastapussista pastan keittoaika ja anna porista sen mukaan. Lisää pavut joukkoon pari minuuttia ennen keittoajan päättymistä, jotta ne ehtivät lämmetä kokonaan.

Tarjoile pata mielellään heti, sillä pasta jatkaa kypsymistä lämpimässä liemessä. Tarjoile tuoreeltaan raastetun parmesanin kera.

 

http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/08/13/pimeneviin-iltoihin-pasta-e-fagioli/

 

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
29.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuolla Kauhaa ja rakkautta -blogissa on muutenkin ollut tosi hyviä reseptejä.

Vierailija
2/6 |
29.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nam. Sen verran varioisin, että korvaisin yhden desin kasvisliemestä kuivalla italialaisella valkoviinillä. Lisäksi käyttäisin tuoretta oreganoa, kun se tuossa omalla pihalla rehottaa. Mutta kaiken kaikkiaan erinomainen ruoka tuosta syntyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
29.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mullakin on tuoretta oreganoa pihassa, mutta ajattelin, että laitan kuivaa, kun se kestää keittämistä paremmin. En laittanut valkoviiniä ruokaan, mutta joimme sitä ruuan kanssa (no lapsi ei tietenkään juonut). Onko muuten viinin juominen lounasaikaan isokin synti?

 

Ap

Vierailija
4/6 |
29.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten, jos jollakulla tulee nyt mieleen jotain helppoa ja edullista reseptiä, otan mielelläni vastaan! Mulla on nyt reseptihaku päällä. Kasvis- ja kalareseptit kiinnostaa.

 

Ap

Vierailija
5/6 |
29.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.08.2013 klo 14:56"]

Muuten, jos jollakulla tulee nyt mieleen jotain helppoa ja edullista reseptiä, otan mielelläni vastaan! Mulla on nyt reseptihaku päällä. Kasvis- ja kalareseptit kiinnostaa.

 

Ap

[/quote]

 

Seuraavan pitäisi olla satoja vuosia vanha pastaresepti. Pastaa ja parsakaalin paloja keitetään samassa vedessä. Kun ovat al dente, valutetaan ja lisätään oliiviöljyssä kuullotettuja valkosipuliviipaleita öljyineen sekä sinihomejuustoa. Lautasella vielä mustapippuria, ja tietenkin lasillinen arkista rossoa. On muuten hyvää.

Vierailija
6/6 |
29.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.08.2013 klo 15:01"]

 

Seuraavan pitäisi olla satoja vuosia vanha pastaresepti. Pastaa ja parsakaalin paloja keitetään samassa vedessä. Kun ovat al dente, valutetaan ja lisätään oliiviöljyssä kuullotettuja valkosipuliviipaleita öljyineen sekä sinihomejuustoa. Lautasella vielä mustapippuria, ja tietenkin lasillinen arkista rossoa. On muuten hyvää.

[/quote]

Kiitos! Tätä aion kokeilla mahd. pian!

 

Ap