Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko mitään järkevää tapaa hyödyntää karviaisia?

Vierailija
15.08.2020 |

Syön puskasta, ovat hyviä, mutta näitä on paljon... Joskus olen tehnyt mehua ja hilloa, mutta ne eivät oikein mene meillä. Lihalle teen karviaissalsaa, se on hyvää mutta ei siihenkään kilokaupalla uppoa.

Mitä voisi tehdä karviaisista?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vispipuuroa

Vierailija
2/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vispipuuroa

Hmm joo, hyvä idea. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan niitä pakastaa tai tehdä hilloa tai piiraita.

Vierailija
4/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hilloke toimii hyvin esimerkiksi juustojen kanssa. Koko vuoden tarpeisiin kuluu muutama kilo karviaista. Itse olen myös pakastanut ja laittanut talven mittaan piirakoihin muiden marjojen sekaan (soseutan). Sekamehuihin, jos on mehumaija.

Vierailija
5/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karviainen on vähän tylsä marja muuten kuin tuoreena. Itse tuuppaan herukoiden kanssa mehumaijaan.

Vierailija
6/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voihan niitä pakastaa tai tehdä hilloa tai piiraita.

Meillä tosiaan aika vähän menee makeaa muutenkaan, niin kaikki hillot ja makeat piiraat on vähän turhia. Pakkaseen laitan kokonaisena jokusen rasian kyllä. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soseuta ja kokeile jätskin kanssa, me ainakin tykkäämme. Pieni määrä siihen menee, isompaan ei ole mitään erityistä neuvoa.

Vierailija
8/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hilloke toimii hyvin esimerkiksi juustojen kanssa. Koko vuoden tarpeisiin kuluu muutama kilo karviaista. Itse olen myös pakastanut ja laittanut talven mittaan piirakoihin muiden marjojen sekaan (soseutan). Sekamehuihin, jos on mehumaija.

Joo, juustojen kaveriksi olen muutamia purkillisia hilloa tehnyt. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärtääkseni tosi paljon toffeeta päälle tekee niistä oikein hyviä.

Vierailija
10/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saisiko sen karviasisalsan reseptin? Kuulostaa herkulliselta. Millaisen lihan kanssa syöt sitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen Survosta laitteella, joka survoo ja suurin osa kuorista jää jätteeksi.

Sitten keitän puuroa, jossa on mannaa tai riisiä. Ei tietenkään maitoa, vaan syödään maidon kanssa. Nam.

Vierailija
12/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monet laittavat kiisseliin, jonkinlaista mehukeittoakin varmaan voisi tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karviainen on ihan samanlainen marja kun kaikki muutkin. Smoothien, mehumaijaan, piirakkaan, kiisseliin, hilloksi, hillokseeksi, kakun väliin, kakun päälle, juustokakkuun, syö sellaisenaan, soseuta, puuron päälle, kerroskiisseliin, vispipuuroon, tuoremehuksi, marmeladiksi.....  

Vierailija
14/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myy mulle!!!!! 

Mutta siis joo, mehuihin, hilloihin, pakastettuna sellaisenaan. Itse asiassa puolijäinen karviainen on erinomainen makea herkku, jos ei halua saada turhia kaloreita. Lisäksi karviaisista voi tehdä chutneytä, jota käyttää intialaisten ruokien kanssa. Yksi mun suosikeistani on karviaisjäätelö. Eli karviaisia keitetään sokerin kanssa hillomaiseksi. Sitten tehdään kermasta, vaniljasokerista ja kananmunan keltuaisista seos, joka jäähdytetään. Tarvitaanko kermaseokseen sokeria riippuu ihan siitä, paljonko käytti sokeria karviaisiin.  Kun sekä karviaissose että kermaseos on jäähtynyt, sekoitetaan kermaseokseen karviaissosetta. Jäätelö valmistetaan joko jäätelökoneessa tai laittamalla kulhoon pakastimeen ja käydään useamman kerran jäätymisen aikana vatkaamassa seosta joko vispilällä tai sähkövatkaimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saisiko sen karviasisalsan reseptin? Kuulostaa herkulliselta. Millaisen lihan kanssa syöt sitä?

Ulkomuistista

Sipuli

Pari valkosipulinkynttä

Chili

Litra karviaisia

Inkivääriä noin 2 cm

Pari rkl omenaviinietikkaa

Pari rkl sokeria

1 rkl suolaa

Muussaa karviaiset, raastaa inkiväärin ja pilkkoo sipuli, valkosipuli ja chili pieniksi, keittelee koko sotkua miedolla lämmöllä noin vartin.

Voi olla että unohdin jotain, kun ei ole resepti vieressä.

Ap

Vierailija
16/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Saisiko sen karviasisalsan reseptin? Kuulostaa herkulliselta. Millaisen lihan kanssa syöt sitä?

Ulkomuistista

Sipuli

Pari valkosipulinkynttä

Chili

Litra karviaisia

Inkivääriä noin 2 cm

Pari rkl omenaviinietikkaa

Pari rkl sokeria

1 rkl suolaa

Muussaa karviaiset, raastaa inkiväärin ja pilkkoo sipuli, valkosipuli ja chili pieniksi, keittelee koko sotkua miedolla lämmöllä noin vartin.

Voi olla että unohdin jotain, kun ei ole resepti vieressä.

Ap

Ja sori, käytän erityisesti possun kanssa, mutta myös esim tortillatäytteenä menee.

Vierailija
17/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niillä voi heitellä naapurin kissaa.

Vierailija
18/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karviais-tosca -paistos ja vispipuuro on meillä herkkuja.

Vierailija
19/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän ne marjapiirakkaankin sopii! Laita sekoitus eri marjoja, tai googleta karviaspiirakkaohjeita

Vierailija
20/23 |
15.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihana, ap sanonut muutamaan otteeseen, ettei välitä makeasta ja täällä tarjotaan marjapiirakoita, hilloa, jäätelön lisuketta jne. Itsellä vähän sama ongelma marjojen kanssa. Pidän tuoreista ja pakkasestakin käytän vaikka puuron sekaan tai smoothieen, mutta kaikki hillot, mehut, piirakat jne on kyllä ihan nounou.