Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Olen uusavuton - luettele TAVALLISIA kotiruokia

Vierailija
05.08.2013 |

Olen uusavuton tuleva äiti ja opettelen kokkaamaan. Minua ei ole kasvatettu perinteisen kotiruuan äärellä, joten kaipaisin ideoita. 

 

Reseptejä on netti pullollaan, niitä en siis tarvitse, vaan ihan listaa ruuista, jotka miellät tavallisiksi kotiruuiksi. Mitä arkisempaa, sen parempi. 

 

Esimerkkinä vaikka:

makaronilaatikko

perunat ja nakkikastike

spagetti ja jauhelihakastike 

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten niin mautonta mössöä? Ettekö osaa maustaa ruokianne?

 

T: Hoikka kotiruokaa tekevä äiti

Vierailija
2/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä olisi kyllä hauska tietää, että mikä helvetin korrelaatio muka löytyy suomalaisen mauttoman kotiruuan ja lihavuuden välillä?? Jos nyt aletaan vaikka siitä, että mausteiden puute ei liity mitenkään lihomiseen.... ehkä typerin kommentti, mitä olen koskaan palstalta lukenut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etkö tajunnut että täällä on keskuudessamme meitä muita vähän fiksumpi  ihminen, todellinen kulinaristi joka ei koske esimerkiksi uusiin perunoihin, ruisleipään, loheen tai mustikoihin pitkällä tikullakaan ja laittaa ööö...riisikakkunsa ? päälle vain ankanmaksacevicheä tai vähintään 5000 kilometrin päästä tuotuja herkullisen raikkaita vihanneksia.  

Vierailija
4/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.08.2013 klo 17:53"]

Määrittele kotiruoka?

Meillä koti- ja arkiruokaa ovat mm:

 

Tonnikalaceviche

Blinit kylmäsavulohella ja muikunmädillä

Häränfileetournedos gorgonzolakastikkeella

Linguine valkotryffelikastikkeella

Parsarisotto

Valkoviinissä haudutetut sinisimpukat hyvän maalaisleivän kera

Kampasimpukat wasabiperunasoseella tai Calvados-purjohöystön kera

 

Miksi aina pitäisi tehdä jotain suomalaista mautonta mössöä?

[/quote]

 

siis samaa todella ihmettelen. Torstaisin hernekeittoa ja pannaria mansikkahillon kera, melko urpoa.

 Kai nyt jokainen täysipäinen mieluuummin syö linguinea valkotryffelikastikkeella, selvähän se, ja häränfileetournedos on makkaraperunoiden veroista vähintäänkin, etenki muikunmädillä höystettynä.  

Vierailija
5/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kokki loihtii maukasta mistä tahansa. Jos ei saa perinneruuasta maukasta, on huono kokki eikä osaa maustaa. Pienillä höystöillä ja muunteluilla saa mukavasti makua ja vaihtelua. Ruuan hieno nimi ei tee mistään ruuasta hyvää, vaan kokki, mausteet ja raaka-aineet on tärkeämpää. 

 

Makaronilaatikko ja lasagne on aika lihottavaa ruokaa, sekä pizza. Se on valkoinen jauho. sitä kai tuolla joku haki. 

 

Risotot on muuten yksinkertaisia: Herne-maissi paprikaa pussi tai miksei kaksikin 1 dl riisiä raakana (keitä ohjeen mukaan) ja sekaan 400 grammmaa mitä vain. Vaikkapa jauhelihaa tai kanaa tai tonnikalaa. Kanarisoton kansa vain tarkkana, ettei tule kuivaa. Meillä tämä satsi riittää neljälle - jos paikalla ei ole teinejä. 

Vierailija
6/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen minäkin noin kerran viikossa itse sushia, mutta en minä sitä luettele tavalliseksi kotiruuaksi tällaisessa ketjussa johon se ei kuulu. Miksi jonkun pitää aina esittää tyhmää näissä ketjuissa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

PS: ihan mikä tahansa ruoka on lihottavaa jos sitä syö liikaa! Tänään juuri tein lasagnea tuhdilla mozzarellakuorrutteella, ei ollut mautonta. Niin enkä ole lihavakaan vaikka meillä syödään melkein kerran viikossa makaronilaatikkoakin!

Vierailija
8/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En lukenut edellisiä, joten osa näistä kotiruuista on varmasti jo lueteltukin:

Lihapullat ja muussi

Kalapuikot,perunat ja munakastike

Pinaattikeitto ja keitetty muna

Liha-, kala-, jauhelija- tai kanakeitto

Tonnikalalaatikko

Uunilohi ja muusi

Paistetut silakat ja muusi

Hernekeitto

Tonnikala- tai broilerpasta

Lihakastike ja perunat

Jauhelihakastike ja spagetti

Jauhelihamureke

Kaalipata

Nakit ja muusi

Makkarakeitto

Pyttipannu

Maksalaatikko

Maksakastike

Broilerkiusaus

Tortillat

Kanasalaatti

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaronilaatikko on kyllä paljon kevyempää kuin lasagne. Ja kun tekee täysjyvämakaroneista, on parempaa.

Vierailija
10/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.08.2013 klo 22:56"]

Hyvä kokki loihtii maukasta mistä tahansa. Jos ei saa perinneruuasta maukasta, on huono kokki eikä osaa maustaa. Pienillä höystöillä ja muunteluilla saa mukavasti makua ja vaihtelua. Ruuan hieno nimi ei tee mistään ruuasta hyvää, vaan kokki, mausteet ja raaka-aineet on tärkeämpää. 

 

Makaronilaatikko ja lasagne on aika lihottavaa ruokaa, sekä pizza. Se on valkoinen jauho. sitä kai tuolla joku haki. 

 

Risotot on muuten yksinkertaisia: Herne-maissi paprikaa pussi tai miksei kaksikin 1 dl riisiä raakana (keitä ohjeen mukaan) ja sekaan 400 grammmaa mitä vain. Vaikkapa jauhelihaa tai kanaa tai tonnikalaa. Kanarisoton kansa vain tarkkana, ettei tule kuivaa. Meillä tämä satsi riittää neljälle - jos paikalla ei ole teinejä. 

[/quote]

 

komppaan muuten ihan täysin, mutta tollanen hemapa-risotto....luulin/toivoin sen jo kuolleen sukupuuttoon

 

Tein muuten tänään maailman ruminta keittoa. erehdyin dumppaamaan minestroneen cremefraichen jämät jääkaapista. Se näytti....joo.

jouduin keräämään siitä herneet pois, lilluvan vihreän ja samean oranssin väriyhdistelmä oli todellla ällöttävä.

 

Maku oli kumminkin hyvä, meidän huonot sopansyöjät söivät tätä hirviökeittoa kaksi lautasellista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tehdään perinteistä suomimössöä, mutta vhh versiona. Ei olla läskejä ja saadaan syödä massut täyteen hyvää kotiruokaa.

 

Vierailija
12/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokia, joita meillä syödään usein:

 

usean ruuan pohjana on tomaattikastike, johon tulee purkki tomaattimurskaa, pari valkosilpulin kynttä, 1rkl sokeria, basilikaa, oreganoa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

 

täysjyväspagettia ja jauhelihakastiketta (Paistijauhelihaa ja tom.kastiketta)

 

täysjyväriisiä ja kanakastiketta (kananrintafilettä ja tom.kastiketta + timjamia)

 

lihapullia teen usein tuplasatsin, ensin miitä syödään tomaattikastikeessa kera pastan ja toisella kertaa perunamuusin kanssa

 

risottoa, siis ihan oikeaa, ja esim kanaa

 

lohipastaa( kuutioitua lohta, kesäkurpitsaa, sipulia, kermaa, valkosipulia, sitruunaa ja tagliatellea)

 

tortilloja

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

hanki Penninvenyttäjän keittokirja.

Vierailija
14/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tuota. Itse näen "kotiruoan" sellaisena, jota tehdään arkena, johon on varaa ja että jääkaapin sisältä voi hyödyntää kaiken taloudellisesti. Itse en pystyisi arkena tekemään noita hienolta kuulostavia ruokia ihan siitä syystä, että tarvittavat ainesosat menisivät varmasti minun käytössäni suurilta osin hukkaan. AINA kun ostan jonkin trendikkään ja harvoin käytetyn ainesosan, en yksinkertaisesti arkena keksi sille mitään käyttöä - ja jos keksin, niin tod. näk. pitää hakea jokin taas uusi ainesosa kaupasta. Joku mestari taatusti keksii, itse olen lähinnä semmoinen joka astuu vain harvoin mukavuusalueen ulkopuolelle. 

Lisäksi ihan kaikki noista ruoista ei ole sellaisia, joilla peruskokkailijalla edes on varaa syödä edes viikoittain. Jos lompakkoon vilkaisee, niin usein voiton vie se, mikä on kätevää, edullista ja jonka saa hyödynnettyä mahdollisimman pitkään ja monipuolisesti. Sori: suomessa aika usein voiton vie nimenomaan se makaronilaatikko tai puuro.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihakeitto tai nakkikeitto

broilerilaatikko

Vierailija
16/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaiset kiusaukset, eli perunoita ja jotain proteiinipitoista (jauhelihaa, kanaa, kalaa...) uuniin. 

Pastat, eli erilaisia makaroneja ja taas kanaa, lihaa tai kalaa mukaan. 

Lihapullat

Keitot (keittopohjaksi on helppo perunoita, porkkanoita, ehkä sipuleita, ja sitten taas se proteiiniosuus.)

Ja arkiruokaankin kuuluu aina kasvislisäke/salaatti! 

 

Tsemppiä kokeiluihin! Tee pieniä annoksia kun opettelet, välillä ei kaikki onnistu! Ja muista mausteet. Minäkin opettelin tekemään ruokaa vasta lapsen kanssa. En juurikaan ostanut purkkiruokia, vaan aluksi söin aika lailla samoja ruokia kuin lapsi, mutta en muussannut. 

 

Vierailija
17/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muussi ja lihapullat, porkkanaraaste tai puolukkahillo

Perunat ja kananmunakastike

Kasvissosekeitto, päälle raejuustoa

Janssoninkiusaus

 

Vierailija
18/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viikonloppuruoka: karjalanpaisti (ja muut pataruoat).

Vierailija
19/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallinen kotiruoka on aivan ihanaa! Mun suosikit:

 

- siskonmakkarakeitto

-kainuulainen lohikeitto

- maksapihvit puolikkasurvoksen kanssa ja muusi

- kaalikääryleet

- karjalanpaisti

- silakkapihvit

- hernekeitto (ei purkista)

- janssonin kiusaus

- poronkäristys

Vierailija
20/44 |
05.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisi ja broileri. Lasten ykkösherkku.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kuusi