Miksi restonomeja pilkataan ja väheksytään?
Restonomi on ammattikorkeakoulututkinto, joka wikipedian mukaan antaa valmiudet toimia muun muassa ravitsemispalvelujen esimiestehtävissä, elintarvikkeiden markkinointi- ja myyntitehtävissä, matkailualan asiantuntijatehtävissä, yrittäjänä ja palveluiden kehitystehtävissä. Mielenkiintoista ja monipuolista työtä siis. Kuitenkin usein näkee restonomeja kommentoitavan väheksyvästi, esimerkiksi "hotellin vastaanottoon ei tarvita korkeakoulututkintoa". Onko kukaan näistä kommentoijista edes perillä mihin restonomit työllistyvät...
Kommentit (8)
Kuka pilkkaa? Yliopiston käyneet? Samapa se.
Kaverini on restonomi. Kilpailemme siitä kumpia pilkataan enemmän, restonomeja vai meitä tradenomeja. Todellisuudessahan tällä ei ole mitään merkitystä, työelämän näytöt puhuvat ja pääasia, että on itse tyytyväinen.
Suurin osa restonomeista on tarjoilijoita ja vastaanottovirkailijoita, kaikille ei riitä enää päällikkövakansseja.
Jos kaikki restonomit ja tradenomit laitettais päiväntasaajalle riviin, niin hyvä olis.
Vierailija kirjoitti:
Amish
Omalla vuosikurssilla oli 1/3 ammatillisen koulutuksen saaneita, enemmistö lukiosta tulleita
Ap
Vierailija kirjoitti:
Suurin osa restonomeista on tarjoilijoita ja vastaanottovirkailijoita, kaikille ei riitä enää päällikkövakansseja.
Meistä 50 aloittaneesta yksi on vastaanottovirkailija yksityisessä hotellissa ja toinen toimitilahenkilö kansainvälisen suomalaisen yrityksen aulassa. Tarjoilija ei ole kukaan.
Ap
Nyt kun tutkin, niin omalta vuosikurssilta löytyy (uudelleen kouluttautuneiden lisäksi) pari lentoemäntää, pari oman ravintolan perustanutta, kiinteistömanageri, muutama kahvilapäällikkö, pari kokkia, useampi ravintola- ja vuoropäällikkö, myyntiedustaja panimolla, pankin palvelumyyjä, markkinointiassistentteja, pari myyntipäällikköä, kiinteistövälittäjä...
Amish