Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Nuotiolla grillaamiseen neuvoja

Vierailija
02.08.2020 |

Nyt tulee niitä tyhmiä kysymyksiä. Älkää ihan täysin tyrmätkö. Osaan ihan ruokaa laittaa mutta en ole koskaan nuotiolla (ritilällä) grillannut.

Ajatuksissa kanan valmiiksi maustettuja fileitä ja kasviksia (luumutomaatteja ja kesäkurpitsaa).

Laitanko ne siis folion sisään? Eihän kana jää folioon kiinni?
Vihanneksista tulee varmaan parempia jos tekee jonkun öljymausteseoksen valmiiksi, pyörittää sitten vihannekset siinä ja laittaa folion sisään?

Kuinka iso/lähellä ruokia tulen tulisi olla ja kauan tarvitaan aikaa? Luin jostain että 5-10 minuuttia per kananfileen puoli?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä idea on grillata nuotiolla ja pilata koko nautinto foliolla?

Vierailija
2/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

moi jos se ritilä on valurautaa ja siinä on rasvapoltto kunnossa (siis se on sellainen musta ja kiiltävä) niin ei pitäisi tarttua kiinni. Jos siinä pinnassa on karstaa tai ruostetta, niin tarttuu niihin kohtiin kiinni.

Minä laittaisin kanafileet halsteriin, niin on helppo käännellä ja eivät ainakaan tartu sinne liekkeihin kiinni vaan saat ne pois.

Kasvikset voi laittaa grillausalustalle (sellainen foliovuoka jossa on reikiä pohjassa) jos ne on niin pieniä palasia että voisivat tippua ritilän läpi. Mutta isot palat voi grillata sellaisenaan.

Kypsyminen kestää minkä kestää, näet kyllä. Leikkaa yksi file halki kun näyttävät kypsiltä, niin näet onko sisältäkin kypsää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä idea on grillata nuotiolla ja pilata koko nautinto foliolla?

Juuri näin. Jos kappaleet ovat liian pieniä yksittäin paistettavaksi ritilällä tai vartaaseen pujoteltavaksi, niin on valittu väärät raaka-aineet grilliruoaksi.

Vierailija
4/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen että varras on sitten vaihtoehto. Luumutomaatit saa pujotettua siihen. Kesäkurpitsan saa ritilällä kun ovat sen verran isoja.

Vierailija
5/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kun sain hyviä neuvoja :) lisääkin saa antaa :)

Vierailija
6/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi tärkeä asia on hiillos!

Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

6: olen menossa grillaamaan kodalle, jonne pitää kävellä jonkun verran, eli grillihiiliä ei tule mukaan.

Eli liekki ei saa koskettaa ruokaa?

Vierailija
8/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos kun sain hyviä neuvoja :) lisääkin saa antaa :)

https://yle.fi/uutiset/3-10644819

Ei koskaan valmiiksi maustettuja lihoja! Maldonsuola riittää:-)

Äläkä itse hengitä sitä savua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.

Vierailija
10/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yksi tärkeä asia on hiillos!

Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.

Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.

File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.

Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.

Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liekin tulee nimenomaan välillä nuolaista ruokaa, siinä se idea mutta se ei saa polttaa sitä.

Vierailija
12/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi tärkeä asia on hiillos!

Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.

Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.

File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.

Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.

Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.

Jos et ole kuullut, niin puista tulee hiiliä niiden palaessa. Grillaus tehdään aina hiilloksella, mutta sen saadakseen pitää polttaa puuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liekin tulee nimenomaan välillä nuolaista ruokaa, siinä se idea mutta se ei saa polttaa sitä.

Ei. Grillatessa liekkejä ei saa olla. Liekkejä voi olla eri osassa tulisijaa, mutta ei ruoan alla/lähellä. Liekki polttaa ja nokeaa, tulee pahaa. Lämpö tulee saada yksinomaan hehkuvassa hiilloksesta.

Vierailija
14/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi tärkeä asia on hiillos!

Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.

Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.

File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.

Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.

Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.

Jos et ole kuullut, niin puista tulee hiiliä niiden palaessa. Grillaus tehdään aina hiilloksella, mutta sen saadakseen pitää polttaa puuta.

Et ole ilmeisesti takapihaa kauempana käynyt 🙄

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.

Sehän oli totta.

Vierailija
16/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yksi tärkeä asia on hiillos!

Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.

Sinähän se varsinainen eräopas olet 🤣

Vierailija
17/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.

Siksi koska eka viesti saa aina eniten nuolia. Hydytön neuvo ei ole, jokainen grillannut tietää, ettei ole grillaamista kääriä folioon, vaan se on keittämistä.

Vierailija
18/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.

Sehän oli totta.

Se oli hyödytöntä.

Vierailija
19/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi tärkeä asia on hiillos!

Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.

Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.

File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.

Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.

Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.

Jos et ole kuullut, niin puista tulee hiiliä niiden palaessa. Grillaus tehdään aina hiilloksella, mutta sen saadakseen pitää polttaa puuta.

Et ole ilmeisesti takapihaa kauempana käynyt 🙄

Et ilmeisesti ole tottunut keskustelemaan asioista

Vierailija
20/25 |
02.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.

Sehän oli totta.

Se oli hyödytöntä.

Ei ollut vaan sisälsi hyödyllisen tiedon.