Nuotiolla grillaamiseen neuvoja
Nyt tulee niitä tyhmiä kysymyksiä. Älkää ihan täysin tyrmätkö. Osaan ihan ruokaa laittaa mutta en ole koskaan nuotiolla (ritilällä) grillannut.
Ajatuksissa kanan valmiiksi maustettuja fileitä ja kasviksia (luumutomaatteja ja kesäkurpitsaa).
Laitanko ne siis folion sisään? Eihän kana jää folioon kiinni?
Vihanneksista tulee varmaan parempia jos tekee jonkun öljymausteseoksen valmiiksi, pyörittää sitten vihannekset siinä ja laittaa folion sisään?
Kuinka iso/lähellä ruokia tulen tulisi olla ja kauan tarvitaan aikaa? Luin jostain että 5-10 minuuttia per kananfileen puoli?
Kommentit (25)
moi jos se ritilä on valurautaa ja siinä on rasvapoltto kunnossa (siis se on sellainen musta ja kiiltävä) niin ei pitäisi tarttua kiinni. Jos siinä pinnassa on karstaa tai ruostetta, niin tarttuu niihin kohtiin kiinni.
Minä laittaisin kanafileet halsteriin, niin on helppo käännellä ja eivät ainakaan tartu sinne liekkeihin kiinni vaan saat ne pois.
Kasvikset voi laittaa grillausalustalle (sellainen foliovuoka jossa on reikiä pohjassa) jos ne on niin pieniä palasia että voisivat tippua ritilän läpi. Mutta isot palat voi grillata sellaisenaan.
Kypsyminen kestää minkä kestää, näet kyllä. Leikkaa yksi file halki kun näyttävät kypsiltä, niin näet onko sisältäkin kypsää.
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea on grillata nuotiolla ja pilata koko nautinto foliolla?
Juuri näin. Jos kappaleet ovat liian pieniä yksittäin paistettavaksi ritilällä tai vartaaseen pujoteltavaksi, niin on valittu väärät raaka-aineet grilliruoaksi.
Luulen että varras on sitten vaihtoehto. Luumutomaatit saa pujotettua siihen. Kesäkurpitsan saa ritilällä kun ovat sen verran isoja.
Yksi tärkeä asia on hiillos!
Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.
6: olen menossa grillaamaan kodalle, jonne pitää kävellä jonkun verran, eli grillihiiliä ei tule mukaan.
Eli liekki ei saa koskettaa ruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kun sain hyviä neuvoja :) lisääkin saa antaa :)
https://yle.fi/uutiset/3-10644819
Ei koskaan valmiiksi maustettuja lihoja! Maldonsuola riittää:-)
Äläkä itse hengitä sitä savua!
Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.
Vierailija kirjoitti:
Yksi tärkeä asia on hiillos!
Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.
Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.
File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.
Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.
Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.
Liekin tulee nimenomaan välillä nuolaista ruokaa, siinä se idea mutta se ei saa polttaa sitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksi tärkeä asia on hiillos!
Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.
File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.
Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.
Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.
Jos et ole kuullut, niin puista tulee hiiliä niiden palaessa. Grillaus tehdään aina hiilloksella, mutta sen saadakseen pitää polttaa puuta.
Vierailija kirjoitti:
Liekin tulee nimenomaan välillä nuolaista ruokaa, siinä se idea mutta se ei saa polttaa sitä.
Ei. Grillatessa liekkejä ei saa olla. Liekkejä voi olla eri osassa tulisijaa, mutta ei ruoan alla/lähellä. Liekki polttaa ja nokeaa, tulee pahaa. Lämpö tulee saada yksinomaan hehkuvassa hiilloksesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksi tärkeä asia on hiillos!
Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.
File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.
Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.
Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.Jos et ole kuullut, niin puista tulee hiiliä niiden palaessa. Grillaus tehdään aina hiilloksella, mutta sen saadakseen pitää polttaa puuta.
Et ole ilmeisesti takapihaa kauempana käynyt 🙄
Vierailija kirjoitti:
Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.
Sehän oli totta.
Vierailija kirjoitti:
Yksi tärkeä asia on hiillos!
Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.
Sinähän se varsinainen eräopas olet 🤣
Vierailija kirjoitti:
Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.
Siksi koska eka viesti saa aina eniten nuolia. Hydytön neuvo ei ole, jokainen grillannut tietää, ettei ole grillaamista kääriä folioon, vaan se on keittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.
Sehän oli totta.
Se oli hyödytöntä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksi tärkeä asia on hiillos!
Älä grillaa tulella. Hiilloksen täytyy olla kunnollinen. Tee ensin pienet tulet ja sitten kaadat päälle reilusti grillihiiliä. Anna hiilloksen tekeytyä rauhassa punahehkuiseksi, sitten sinulla on aikaa grillata rauhassa. Tai laita suoran paksu kerros grillihiiliä ja käytä sytytysnestettä, mutta siitä tulee oma ikävä arominsa. Tärkeää on kuitenkin kunnon hiillos, puita polttamalla hiilloksen aikaansaaminen on pitkä prosessi.Eihän tämä ole mitään avotulella ja nuotiolla grillaamista. Avotuleen käytetään puita, mieluummin lehtipuita. Hiilet kuuluvat grilliin.
File ei jää kiinni mihinkään ritilään kunhan kuumuutta on tarpeeksi ja käännät fileen kerran kun sen aika on. Älä grillaa kuivaksi ja muista että harjoitus tekee mestarin.
Vartaisiin kaikki pienet, unohda puiset ja osta esim Weberin vartaita joka on ns tuplaversio jolloin grillattava eivät pyöri tikussa kun kääntelet niitä.
Siis avotuleen/nuotioon puita eikä hiiliä. Ja tuulella sekä ritilän korkeuden säätövaralla on myös suuri merkitys.Jos et ole kuullut, niin puista tulee hiiliä niiden palaessa. Grillaus tehdään aina hiilloksella, mutta sen saadakseen pitää polttaa puuta.
Et ole ilmeisesti takapihaa kauempana käynyt 🙄
Et ilmeisesti ole tottunut keskustelemaan asioista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ensimmäisen kirjoittajan täysin hyödytön vittuiluviesti saa noin paljon ylänuolia? Ja fiksut neuvot vain pari.
Sehän oli totta.
Se oli hyödytöntä.
Ei ollut vaan sisälsi hyödyllisen tiedon.
Mikä idea on grillata nuotiolla ja pilata koko nautinto foliolla?