Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos teen tänään pullataikinan, voinko leipoa esim korvapuusteja, jättää jääkaappiin ja huomenna paistaa?

Vierailija
29.07.2020 |

Meille tulee huomenna vieraita heti kun pääsen töistä. Mies ei osaa leipoa, mutta pääsee aikaisemmin töistä niin voisi ottaa "valmiit" pullat jääkaapista ja pistää uuniin. Onko joku tehnyt näin vai miten saisi mahdollisimman tuoreenmakuista pullaa?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä.

2/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa vastata kysymykseen varmuudella, mutta luulisin olevan ok.

Ihanaa että haluat tarjota vieraillesi täysin tuoretta pullaa. Edellisenä päivänä paistettukin olisi ihan hyvää, mutta juuri uunista tullut on aina parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisi olla, tai en tiedä miten sen kohoamisen kanssa sitten käy? Mutta ilmeisesti voi myös puoliraakoja säilöä ja paistaa myöhemmin loppuun vrt. kaupassa myytävät pakastealtaan paistovalmiit pullat.

Vierailija
4/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysypä ensin mieheltä lupa.

Vierailija
5/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu.

Vierailija
6/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelisin raakojen pullien säilytyspaikaksi kuitenkin pakastinta. Silloinhan se menetelmä on suunnilleen sama mitä isot leipomot käyttävät niin sanottujen raakapakasteiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt usein taikinan ja jättänyt yön yli kylmään. Se on vaan noussut lisää ja pullat oli hyviä. Jos teet pullat valmiiksi, niihin voi tulla ehkä hieman kova kuori, mutta voitelu ja uuni tasoittaa tilanteen .

Vierailija
8/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite oon tehny illalla pullat ja paistanu aamulla. Taikinaa ei kohoteta, kun taikina valmis muotoillaan pullat ja nostetaan jääkaappiin. En muista laitetaanko suoraan kylmästä uuniin vai pitikö pitää huoneen lämmössä tai poikkesko uunin lämpö normaalista, mutta googlaamalla löytyy tarkempia ohjeita. Samalla idealla tehny sämpylöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu. Tee pullat kylmään maitoon. Ilman kulhossa kohotusta. Leivo ja jääkaappiin muovin alle. Kunnon kohotus ennen paistamista, voitelu ja paisto.

Vierailija
10/10 |
29.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onnistuu. Tee pullat kylmään maitoon. Ilman kulhossa kohotusta. Leivo ja jääkaappiin muovin alle. Kunnon kohotus ennen paistamista, voitelu ja paisto.

Mites kun mulla ei ole nyt tuore hiivaa, vaan kuivahiivaa?

Ehkä teen taikinan, sit puolet kohottamatta "valmiina" jääkaappiin ja loput paistan varoiksi jo tänään. 😊