Miten tehdään hyviä korvapuusteja?
en oo koskaan ennen tehny ja nyt pitäis opetella...
Kommentit (7)
Ensimmäisen vastaajan erinomaisista ohjeista nostaisin vielä kaksi tärkeintä tekijää: 1) tarpeeksi löysä taikina 2) tarpeeksi täytteitä, erityisesti voita.
Korvapuusteja tehtäessä ei tehdä terveyspullia. Niitä voi sitten syödä vähemmän, mutta vähällä rasvalla ja sokerilla vaan ei tule hyvää.
Kunnolla sokeria ja kanelia väliin ja taikina todellakin huolella leivottu = vaivaat sitä käsin niin paljon, että voin määrässä voit jopa lipsua hieman lopulta, koska käsissä oleva taikina venyvää, kuohkeaa ja sitkeää samaan aikaan jo.
Voin päälle kanelin ja sokerin lisäksi pikku ripaus suolaa.
Munat voi jättää huolella pois taikinasta,muna vain kovettaa sitä.Ilman niitä saa mahtavan pehmeitä pullia.Voidella toki saa..
kiitos ohjeista :) Heti huomenna menee kokeiluun :)
ap
Yhdyn aiempiin! (täytyy kokeilla tuota suolaa täytteeksi, minä laitan suolan suoraan taikinaan)
Kokemus ja kantapää ovat nostaneet minulle tärkeimmiksi vinkeiksi hyvän taikinaohjeen lisäksi:
-pidä jauhon määrä minimissä. Se onnistuu kun jaksaa vaivata, vaivata ja vaivata.
-kohota taikina rauhassa ilman kiirettä ainakin kaksinkertaiseksi. Minä laitan kelmulla peitetyn taikinakulhon uuniin, jonka olen esilämmittänyt 50-asteiseksi ja laittanut lämmöt pois. Kohotusaika n. tunti. Myös valmiit pullat kannattaa kohottaa ennen paistamista.
-täytteen voin tulee todellakin olla huoneenlämpöistä ja helposti leviävää. Nostan voin pöydälle pehmenemään jo heti leipomista aloitellessa.
-täytteen kanssa voi ja kannattaa kikkailla. Voin, kanelin ja sokerin lisäksi voi laittaa hunajaa, sitruunan/limen/appelsiinin kuorta tai raastettua ja valutettua omenaa/päärynää. Kanelia kannattaa aina laittaa enemmän kuin järki sanoisi.
-rullaussuunnalla on väliä. Jos rullaat lyhyen ja leveän rullan, saat sieviä normaaleja pullia. Jos taas kapean ja pitkän (monikerroksisen) rullan, lopputuloksena on valtavia monsteripuusteja, jotka eivät ole nättejä silmälle mutta mahtavia syötäviä.
-lopuksi itsestäänselvyys mutta valitettavasti tärkein vinkki: muista vahtia etteivät pullat pala! Itsellä tahtoo aina viimeinen pellillinen palaa kun en jaksa enää päivystää uunin vieressä ja uunikin kuumenee lopuksi niin että paistoaika lyhenee.
[quote author="Vierailija" time="17.06.2013 klo 16:16"]
en oo koskaan ennen tehny ja nyt pitäis opetella...
[/quote]
Hyvässä pullataikinassa on tarpeeksi kardemummaa, ei liikaa jauhoja, ja siinä on hyvä sitko (=vaivattu pitkään).
Puustien täyttämisessä oleellista on riittävän ohueksi kaulittu taikinalevy (tulee useita kierteteitä täytteineen), voin käyttö (levitetään huoneenlämpöisenä, ei juoksevana) sekä reilusti kanelia ja sokeria.