Miten onnistua grillipihveissä?
Tarkoitus on grillata sellaisia kalliita paksuhkoja fileepihvejä kaasugrillisdä. Antakaa parhaat vinkit!
T. Tumpelo
Kommentit (6)
ITse suolaan lihan jo ennen paistoa, tämä on koulukuntakysymys. Grillaan pihvin melko nopeasti molemmin puolin niin että sisus jää miltei raa'aksi. Valmiin pihvin päälle mustapippuria myllystä ja maustevoinappi.
Kuvailehan ongelmaasi vähän tarkemmin, vai onko kyse siitä ettet ole koskaan grillannut lihaa? Kokeilemalla yleensä onnistuu ja vähintään se täytyy tietää, millaisesta lihasta pitää niin osaa hapuilla tavoitetta kohti.
Lihan pitää olla huoneenlämpöistä ja kun aloitat paiston, poista mahd. marinadi vaikka talouspaperilla mutta muista paistaessa valella esim. öljyllä ettei kuivu.
OK, jos kyse on naudan sisäfileestä niin olisi kyllä viiaampaa olla laittamatta sitä grilliiin ollenkaan. Saatat kuitenkin onnistua, jos käytä grillissä ritilän sijasta jotain sellaista paistolevyä, kivistä tai valurautaista, joka ensin öljytään, sitten kuumennetaan aika kuumaksi ja sitten paistetaan sen päällä kuten paistinpannussakin. Mausteena pippuria ja grillauksen jälkeen suolaa.
Yleensä grillissä kannattaa käyttää jotain sellaista lihaa, jossa on sen verran enemmän rasvaa, ettei se mene ihan kuivaksi ritilällä.
En ole siis koskaan grillannut mitään, kiitos vinkeistä!
T. Tumpelo
Aika oleellinen kysymys olisi, että minkä elukan flieetä ne on? Porsasta, lammasta ja nautaa kannattaa käsitellä aika eri tavoin ja hirveä tai poroa vielä enemmän erilailla. Ja onko ne ulko- vai sisäfileetä?