Auttakaa! KASVISLISUKE resepti tarvitaan!
Helppo, maukas, nopea! Raaka-aineiden hinta sivuseikka.
Kommentit (11)
Pnnulle öljyyn sipulia ja paprikaa eri väreissä. Ei liiian kuumaan vaan sopivaan . Mausteeksi ripaus suolaa riittää.
Pannulle öljyä, perään kaalisuikaleita, porkkanasuikaleita ja hetken päästä eri värisiä paprikasuikaleita. Paista käännellen vain hetki, pitää jäädä napsakoiksi. Mausta suolalla, pippurilla (+oman maun mukaan) ja hivenellä valkosipulijauhetta.
Parsa bearnaise- tai hollandaise-kastikkeella. Parasta.
Nyt on ihanaa tuoretta parsaa jo kaupassa!
Meillä on parsaa (ei parsakaalia)&pekonia grillissä. Parsa kypsyy samassa ajassa kun pekonikin. Tarvittaessa esikeitä paksut parsat parin minuutin ajan.
Paistettu porkkanaraaste on hyvää ja halpaa. Tee melko karkeaa raastetta ja paista sitä kovalla lämmöllä öljyssä muutama minuutti. Mausteeksi suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja meiramia.
Tässä pari hyvää jotka toimii lihan, nakkien ja makkaroiden tms kanssa.
Keitetyt uudet perunat (paloiteltuna), joihin on sekoitettu rucolaa, mozzarellajuustoa ja pieneksi viipaloitua aurinkokuivattua tomaattia. Sekaan kastike, jossa on oliiviöljyä, vähän sinappia, valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria.
Peperonata. Laitetaan laakeaan astiaan reilusti oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria, pikkupurkki kapriksia sekä tuoretta timjamia silputtuna. Liemeen laitetaan reilusti erivärisiä paprikoita viipaleina tai lohkoina. Annetaan tunnin verran marinoitua välillä käännellen. Marinoitumisen jälkeen kaadetaan paprikat marinadeineen pannulle ja paistetaan käännellen rapean kypsiksi (kestää noin 10 minuuttia).
Voi-balsamicoporkkanat: porkkanaviipaleet kuullotetaan voissa, lisätään hieman vettä ja suolaa, kypsennä hetki mutta jätä porkkanat vielä rapeiksi. Siirrä tarjoiluastiaan, mausta balsamicolla, suolalla, pippurilla ja tuoreella persiljalla (tai timjamilla, basilikalla, rakuunalla tms). Parhaimmillaan hieman jäähtyneenä. Muistaakseni ohje Saku Tuomisen kirjasta.
helppo, hyvä ja halpakin on ihan classic wok vihannekset:
Vau mitä ohjeita!
Minä ehdotan tylsästi paahdettuja uunijuureksia.
Pilkot porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa ja vaikka perunaa kulhoon. Päälle rkl öljyä, tl suolaa, ja mausteeksi yrttejä ja (paahdettua) paprikajauhetta. Voi myös raastaa yhden valkosipulinkynnen. Pyörittele niin että öljy ja mausteet leviää, sitten uuniin 225 kunnes ovat rapeita (puolesta tunnista tuntiin. Kokeile haarukalla punajuurta, sen kypsymisessä menee pisimpään).
Kaveriksi jugurtti- tai kermaviilikastike, joka maustetaan reilulla mustapippurilla ja joko mintulla tai basilikalla.
KIITOS! Lisää vielä jos joku tietää! AP
Tomaatista hattu pois. Koverra sisusta ja laita sinne aurajuustoa, päälle vähän yrttejä, esim. basilikaa ja sitten uuniin.
http://www.ruokala.net/resepti/kasvislisuke
http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/kesakurpitsa-vuohenjuustopaistos/0167
Kasvisgratiini on myös helppo ja nopea siinä mielessä, että työtä on vähän. Joutuu kyllä sitten pitämään uunissa. Kiehauta vähän kukkakaalia ja parsakaalia ja laita vuokaa + juustokastike päälle.
Nyt on myös kevät parsaa. Keitä sitä, tarjoa öljyn ja parmesanin kanssa.