Apteekissa ei voi asioida ilman, että kaikki kuulevat, mitä ostat.

Vierailija

Lähiapteekkini on sellainen pieni kahden kassan apteekki.

Ei minkäännäköistä kuulo- eikä näkösuojaa, pelkät normikassat..

Sitten ne työntekijät huutelee kovaan ääneen, että onko lääke tuttu ja jos ei ole, jakavat neuvonsa kaikkien kuultaville.

Samoin kaikki kuulevat mistä lääkkeestä on kyse: "Niin, tämä mielialalääkeresepti loppuukin nyt, se pitää uusia".

Huutavat kovaan ääneen: "Ai sulla pitäisi olla sossun maksusitoumus, pitää etsiä se, jos löytyisi, koneella sitä ei näy".

Kyllä otti päähän ostaa ihan tavallista peräpuikkoa ummetukseen, kun kassa alkoi esittelynsä: kuinka sitä käytetään yms. Kaikki tuijotti mua, ajatellen, että "toi ostaa peräpuikkoja".

Vähän hienotunteisuutta farmaseuteille kiitos!

 

Sivut

Kommentit (46)

Vierailija

Tää on oikeasti niin kurjaa. Eikä vain pienissä apteekeissa, vaan myös isoissakin asioita kailotetaan isoon ääneen. Kai ne saa siitä jotain nautintoa kun kiusaavat asiakasta.

Toki olen muutaman fiksunkin tavannut - kun olen itse vähän "salassa" muilta kysynyt jotain pakkausta, on farmaseuttikin sitten hiljaisella äänellä puhunut tai puhunut niin, ettei muut tiedä mistä lääkkeestä on kyse.

 

Ennenhän apteekissa ei edes tarjottu apua, mutta voihan siitä nykyäänkin kieltäytyä. Toki ei reseptilääkkeeiden kohdalla. Mutta mä kyllä sanoisin, että "voisitko puhua hiljempaa ettei kaikki kuule" jos jotain ns. noloa ostaisin. Kyllä jokaisella on oikeus yksityisyyteen noin aroissa asioissa.

Vierailija

Joo. Meidän apteekissa on sijoitettu kaikki noloimmat lääkkeet tiskin taakse, joten niitä ei voi ottaa sieltä ja maksaa huomaamattomasti vaan aina on ääneen käytävä keskustelu farmaseutin kanssa siitä mitä haluaa. Peräpuikot, hiivalääkkeet, kihomatolääkkeet ja niin edelleen. Kerran jonossa seisoessani katselin mitä siellä on enkä meinannut uskoa silmiäni. Noh, tiedänpähän kumpaan apteekkiin menen jos tarvii jotain noloa ostaa, nimittäin siinä toisessa apteekissa ei ole tuollaista tiskintakavalikoimaa ollenkaan.

Vierailija

4 vielä lisää että miettikää nyt oikeesti, jos on jotain kysyttävää niin se hoidettava siinä kassan vieressä ihan kaikkien jonossa olevien ihmisten kuullen, koska tuskin sitä kihomatolääkettä otetaan käteen ja siirrytään farmaseutin kanssa toiselle puolelle liikettä.

Vierailija

Yksityisyyden suojaan on ihan lakipykälätkin. Tutkintapyyntö poliisille auttaa apteekia muuttamaan toimintatapojaan lain vaatimusten mukaisiksi.

Ehkäpä lääninhallinnolla ja/tai mastraateillakin voisi olla keinoja puuttua asiaan, ainakin sieltä voi kysyä asiasta. Jokin viranomaistahohan niitä apteekkejakin valvoo ...

Vierailija
Vierailija

Yksityisyyden suojaan on ihan lakipykälätkin. Tutkintapyyntö poliisille auttaa apteekia muuttamaan toimintatapojaan lain vaatimusten mukaisiksi.

Ehkäpä lääninhallinnolla ja/tai mastraateillakin voisi olla keinoja puuttua asiaan, ainakin sieltä voi kysyä asiasta. Jokin viranomaistahohan niitä apteekkejakin valvoo ...

 

Psst.. lääninhallituksia ei ole ollut enää kolmeen vuoteen :)

 

Mutta tosiaan, mä kannatan ehdottomasti sitä, että pyydetään apteekin henkilökuntaa ystävällisesti puhumaan hiljempaa.Jos ei auta, niin sitten ottaisin viranomaistahoon yhteyttä.

 

Vinkki: Jos haluaa jotain noloa sieltä tiskin takaa, niin mä menisin esim. särkylääkehyllyn eteen odottamaan, että joku tulee kysymään tarvinko apua. Sitten sanoisin, että "katson tästä sopivaa särkylääkettä, mutta voisitko hakea minulle myös peräpukama-lääkkeen?" Ja jäisin odottamaan sinne särkylääkkeiden luo.

Vierailija

Joo tuo on tosi inhottavaa! Minä kerran jouduin ostamaan jälkiehkäisypillereitä Salosta, jonka lähellä oltiin mökkeilemässä kun kumi hajosi kesken petileikkien. Menin sinne paikalliseen apteekkiin niitä ostamaan, ja kyllä nolotti kun isoääninen apteekintäti alkoi kysellä niin että varmasti kaikki kuuli: "kauanko siitä YHDYNNÄSTÄ nyt on" ja opasti muutenkin lääkkeen käytössä niin että kaikki varmasti kuulivat minkä lajin vahinkoon lääkettä asiakas hakee...

Vierailija

Jep, onneksi meille tuli uusi apteekki, ja on sentäs nykyaikaisemmin jonotussysteemit ja muutama istumapaikka sermillä erotettuna.

Ennen kaikki joutuivat seilaamaan kahteen kertaan tiskin ääressä, ja odottamaan puoli tuntia lääkettä ahtaalla käytävällä, kun ensin yksi otti reseptin vastaan, ja sitten toinen ne myöhemmin toi, huudellen nimellä vielä, pienessä pitäjässä. Ja sitten päälle ne ohjeet...

Taitaa ohikulkevat työmatkalaisetkin käydä nykyään meillä, kun omalla paikkakunnalla on vielä 60-luvun systeemit ja tilat.

Vierailija

Jopa on alkeellista. Meidan apteekissa on vain yksi kassa ja joudut jonottamaan kolmen metrin paassa siina asioivan ihmisen selan takana. Laakkeet annetaan aina paperipussissa ja niiden mukana tulee painetut ohjeet.

Perapukamavoiteet ja paljon muutakin on ihan hyllyissa mista saa itse valita.

t.usalainen

Vierailija

Ei ongelma koske pelkkiä pieniä sivukyien apteekkeja. Ihan Tampereen suurimmissa ja keskeisimmissä apteekeissa olen tuskaillut monta kertaa. Ottaa niin aivoon, kun heti apteekkiin astuessaan farmaseutti hyökkää kimppuun: "Voinko auttaa?" En mä ainakaan halua sanoa ääneen edes sille pelkälle farmaseutille, vaikka kukaan muu asiakas ei kuulisikaan, että tarvitsisin peräpukamavoidetta tms. Vaatekaupassa sentään voi yli-innokkaalle myyjälle tokaista, että "ei kiitos, katselen vain", mutta eihän kukaan apteekkiin mene vain katselemaan! :D

Vierailija

Apteekki onkin lähes monopolibisnestä ja vielä tarkkaan säädeltyä, joten oikeaa kilpailua ei juurikaan ole ja saavat pyytää lähes mitä vain lääkkeistä ja ihmisten on pakko maksaa.

Tämän takia siellä on osaamatonta ja ärsyttävää henkilöstöä palvelemassa. Jos joku haluaisi tehdä rahaa niin suosittelen lääkealaa, täälläkin niin paljon tullut jo hyviä kehittämisehdotuksia.

Tosiaan pitäisi keskittyä paremman henkilökunnan hankkimiseen, tuotesijoitteluun (esim. ne peräpukamavoiteet pois ikkunan edestä...) ja halvempiin hintoihin. Näin käy luonnollisesti kaikilla muilla aloilla, kun heikot karsiutuvat pois.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat