Teen kohta nautasika säilykkeestä perunasopan perheelle
Nomnomnomnom! =) Se on hyvää tumman vuokaleivän kanssa..
Kommentit (5)
Säilykelihaa käytettiin lapsuudenkodissani keittoihin ja kastikkeisiin, tapan on jäänyt varmaan sieltä. Laitan mukaan lihaliemikuutioita, porkkanaa, sekä muita keittojuureksia.
ap
Miksi se on perunasoppaa? Meillä oli lapsuudessa myös perunasoppaa, mutta siinä ei sitten ollut lihaa.
Kuulostaa kamalalta, mulla on niistä purkeista mielikuva ruskehtavasta lihasta jonka seassa on runsaasti valkoista rasvaa. Eikös ennenvanhaan ollut jotain reseptejä, että siitä paistetaan pihvejä? Saisikos tähän keittoon reseptin, kiitos. Ja kastikkeisiin myös. Voihan se olla oikeasti hyvääkin ;)
En ole ap, mutta meillä tehdään tuota purkkilihakeittoa melko usein.
Muutama peruna
Keittojuureksia pari pussia (jos jaksaa pilkkoa niin voi käyttää tuoreitakin)
Purkillinen purkkilihaa sopivan kokoisiksi paloiksi pilkottuna (rasvat kaavitaan mahdollisimman tarkkaan mukaan keittoon)
Vettä
Mausteina mustapippurirouhetta, vähän suolaa, lipstikkaa, tuoretta persiljaa silppuna. Liemikuutiota en tähän keittoon laita, sillä purkkiliha on sen verran maukasta ja rasvaista, että liemikuutiota ei mielestäni siksi tarvita.
Meillä on hirvi-sika, nauta, sika-nauta purkkeja varmaan sen verran, että pienessä ydinräjähdyksessä selvittäis ainakin nälkäkuolemalta.
Mitä muuta siihen tulee? Miksi käytät säilykelihaa?