Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auttakee... Täytekakku, kun on vain vähän lakkoja..

Vierailija
14.04.2013 |

Isä täyttää 70v ja pitäisi tehdä täytekakku ihan vaan oman perheen herkutteluksi. Pakasteessa on n. 3dl lakkoja, kuinka ne kannattaisi käyttää, jotta ei tule säälittävä yritys.

Mietin, että lakat voisi keittää hilloksi, mutta aika vähän sitäkin tulee. Toinen mieleen juolahtanut ajatus oli keittää kondensoitua maitoa toffeeksi ja ripotella sen päälle kakun väliin sulatettuja lakkoja sellaisenaan raikastamaan makeutta. Vai säästää lakat vain päälle esim. kiilteen kanssa koristeeksi?

Vai olisko muuta ehdotusta..? Pakasteesta löytyy myös mansikkaa ja mustikkaa, mutta ne meillä niin yleinen kakun täyte, ajattelin jotain meille harvinaisempaa.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhteen väliin toffeeta ja kermavaahtoa, toiseen lakko ja kermavaahtoa?

Vierailija
2/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis lakkoja... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jatka vauvojen mangososeella tai aprikoosisoseella osa lakoista täytteeksi ja loput lakat päällä.

Vierailija
4/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tuosta hätäseen kahteen väliin saa kun keität hilloksi.

Päälle kinuski ja reunoille kermapursotus.

Perinteinen lakka-kinuskikakku.

 

kondiittori

Vierailija
5/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisään vielä että hillon päälle kermavaahtoa.

 

[quote author="Vierailija" time="14.04.2013 klo 14:05"]

Kyllä tuosta hätäseen kahteen väliin saa kun keität hilloksi.

Päälle kinuski ja reunoille kermapursotus.

Perinteinen lakka-kinuskikakku.

 

kondiittori

[/quote]

Vierailija
6/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.04.2013 klo 14:03"]

Jatka vauvojen mangososeella tai aprikoosisoseella osa lakoista täytteeksi ja loput lakat päällä.

[/quote]

Ei noita missään tapauksessa, ei pidä tappaa lakan makua. Jos haluaa jatkaa jollain niin miedoin vaihtoehto on omenamarmeladi.

Mango on niin voimakas ettei sovi lakan kanssa.

kondiittori

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
14.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No niin, en ehtinyt tuota viimeisintä kondiittorin viestiä enää lukea, mutta tulin siihen lopputulokseen, että keitin lakat omenoiden kanssa hilloksi, siivilöin sen sileäksi, sillä emme tykkää niistä lakan isoista siemenistä. Hillosta tuli hyvää. Kakun väliin tulee lisäksi vaniljakreemiä, päälle kinuskia sekä kermavaahtoa. Eiköhän siitä kelpo kakku tule..

 

Juhla-ateriaksi laitan vihersalaatin, keitettyä parsakaalia, punasipulihilloketta, naudan paistin ja veneperunat. Jälkkäriksi tulee kakkukahvit. Onnea isä!

 

ap

 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kahdeksan