marinoitteko ruokia vai onko se mielestänne hienostelua?
Ja onko teillä marinointi reseptiä minka uskallatte jakaa muille?
Kommentit (11)
Viimeksi marinoin voipapuja. Tuoretta basilikaa, hyvää öljyä, sitruunamehua, hunajaa, suolaa, omenaviinietikkaa. Kruunaa minkä tahansa salaatin ja toimii myös lisukkeena sellaisenaan.
Myös marinoituja porkkanoita ja punakaalia on tullut syötyä paljon eli marinointi ei ole vain lihan maustamista.
Hyvä ruoka ei ole hienostelua vaan arjen pelastus ja kaikkien oikeus.
En koskaan osta valmiiksi marinoituja lihoja mutta marinoin itse joko kuivamarinadilla tai kastikkeella jonka teen itse. Ennen grillausta pyyhin ylimääräisen pois. Mutta siis vain grillilihat.
Lisäksi marinoin myös kasviksia erilaisilla yrttiöljyillä
Liha ei "ime" marinointilientä ja on ihan turhaa. Marinointiliemi vain suojelee lihaa pilaantumasta sillä aikaa kun liha mureutuu "riiputtamalla".
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi marinoin voipapuja. Tuoretta basilikaa, hyvää öljyä, sitruunamehua, hunajaa, suolaa, omenaviinietikkaa. Kruunaa minkä tahansa salaatin ja toimii myös lisukkeena sellaisenaan.
Myös marinoituja porkkanoita ja punakaalia on tullut syötyä paljon eli marinointi ei ole vain lihan maustamista.
Hyvä ruoka ei ole hienostelua vaan arjen pelastus ja kaikkien oikeus.
Ei ne kasvikset marinointilientä ime itsensä grammaakaan:)
Vierailija kirjoitti:
Liha ei "ime" marinointilientä ja on ihan turhaa. Marinointiliemi vain suojelee lihaa pilaantumasta sillä aikaa kun liha mureutuu "riiputtamalla".
Koskaan en ole riiputtanut lihaa, mutta olen kyllä pitänyt parikin vuorokautta jääkaapissa marinadissa, jossa on jotain hapanta (jogurttia, sitruunaa, viiniä...), ja kyllä se on silti mureutunut. Uskon, että juuri sillä hapolla on asian kanssa tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Liha ei "ime" marinointilientä ja on ihan turhaa. Marinointiliemi vain suojelee lihaa pilaantumasta sillä aikaa kun liha mureutuu "riiputtamalla".
Väität ettei liha suolaannu? Jos suolaantuu niin silloin myös maustuu.
Vierailija kirjoitti:
Liha ei "ime" marinointilientä ja on ihan turhaa. Marinointiliemi vain suojelee lihaa pilaantumasta sillä aikaa kun liha mureutuu "riiputtamalla".
Ja nostaa kilohintaa
En marinoi lihaa koska pidän lihan mausta. Maustan kypsennytvaiheessa, myös kastikkeilla lautasella.
En ole ikinä ymmärtänyt marinointia. Miksi ei voi vain lisätä mausteet ja öljy sellaisenaan? En usko että se liemessä seisottaminen kovin paljoa makuun vaikuttaa, tekee vain kokkaamisesta työläämpää ihan turhaan.
Eli mielestäni on turhaa hienostelua, kun tavallinen maustaminen riittää.
Ei se kai hienostelua ole, jos haluaa ruokaan makua...
Netistä löytyy reseptiä jokaiselle hienostelijalle.