Syöttekö raakaa raparperia?
Näkyi olevan reseptikin raaásta raparperista.
Raparperikoleslawia suunnittelin, mutta ikuinen ongelma ettei kestä kypsennystä ja kypsentää pitäisi.
Kommentit (17)
Miksi en söisi? Lapsena paloiteltiin lasiin, päälle sokeria ja maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi en söisi? Lapsena paloiteltiin lasiin, päälle sokeria ja maitoa.[/quote
Siksi koska kerrotaan että ei saisi syödä. Onko TEHY väärässä?
https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/tiesitko-etta-raparperi-raakana-myr…
ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi en söisi? Lapsena paloiteltiin lasiin, päälle sokeria ja maitoa.[/quote
Siksi koska kerrotaan että ei saisi syödä. Onko TEHY väärässä?
https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/tiesitko-etta-raparperi-raakana-myr…
ap.
Mihin se myrkky katoaa keitettäessä, jos tekee esim. raparperikiisseliä? Haihtuu höyrynä ilmaan?
Vain raparperin lehti on myrkyllistä. Pelkkää huuhaata, ettei raakaa raparperia saisi syödä.
En syö. En tykkää raparperista muuten kuin raparperipiirakan muodossa.
Hirvittävän hapanta ja kirpeää, miksi sitä pitäisi raakana syödä? Piirakassa ja ehkä juuri ja juuri jonain hillona menee.
Vierailija kirjoitti:
Hirvittävän hapanta ja kirpeää, miksi sitä pitäisi raakana syödä? Piirakassa ja ehkä juuri ja juuri jonain hillona menee.
Kohta pitäisi syödä. Kunhan saan ensin lohileivät ales ..
Zinc
Sitten tehdään salaattia, lampaan paistia, kastiketta onkin jo kahta sorttia, uusia perunoita jaahas mitäs sitä vielä oli .. Jotain täytettyjä tuorepastoja ostelin, saas nähä onko niistä mihinkään ..
Hyvin ristiriitaista tietoa taas netissä. Jotkut sanoo, ettei saa syödä raakana ja toisilla sivustoilla taas kehotetaan juomaan vaikka maitoa, jos on syönyt raparperia, koska se imee kaiken kaliumin.
Vierailija kirjoitti:
Hyvin ristiriitaista tietoa taas netissä. Jotkut sanoo, ettei saa syödä raakana ja toisilla sivustoilla taas kehotetaan juomaan vaikka maitoa, jos on syönyt raparperia, koska se imee kaiken kaliumin.
Kalsiumin, ei kaliumin.
Näin sanoo HUS:n myrkytystietokeskus
Raparperi [K] (Rheum rhaponticum)
Kasvi on myrkyllinen, mutta pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin oireita. Huom! Etenkin lehti on myrkyllinen.
Vierailija kirjoitti:
Kohta pitäisi syödä. Kunhan saan ensin lohileivät ales ..
Zinc
Sitten tehdään salaattia, lampaan paistia, kastiketta onkin jo kahta sorttia, uusia perunoita jaahas mitäs sitä vielä oli .. Jotain täytettyjä tuorepastoja ostelin, saas nähä onko niistä mihinkään ..
Pirkan ravioli ricotta-pinaatti on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Näin sanoo HUS:n myrkytystietokeskus
Raparperi [K] (Rheum rhaponticum)
Kasvi on myrkyllinen, mutta pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin oireita. Huom! Etenkin lehti on myrkyllinen.
Johan oli taas alapeukutuksen paikka, kun laittaa asiantuntijoiden tietoa tänne.
Söin lapsena raakaa raparperiä ehkä n. 5 vartta ja minulta meni makuaisti reiluksi viikoksi kokonaan
Sen jälkeen olen nauttinut raakaa raparperia erittäin kohtuudella.
Nuo munuaidvauriot ovat kyllä uutinen minulle.
Jaa lapsena tuli varsi tai pari silloin tällöin nakertettua, ei kukaan puhunut mistään myrkyllisyydestä, sillä ei kellekään tullut näemmä mitään myrkytysoireita
Syön,tänäänkin vähän kolmatta kiloa on mennyt.