Miksi sulanutta tuotetta ei saisi pakastaa uudelleen?
Onko jotain tiettyjä ruoka-aineita, joille uudelleenpakastaminen on erityisen vahingollista?
Minulla pääsi pakastin sulamaan osittain. Alalokeroissa tavarat olivat vielä jäässä, pinnalla kylläkin jo kosteaa hilettä. Ylimmissä lokeroissa aivan sulia. Mietin tässä nyt, että mitä voi vielä syödä. Pakastin kaiken uudelleen ja pakastettuja kertaalleen sulaneita leipiä aion kyllä syödä. Ehkä marjojakin, vaikka ovatkin jäätyneet nyt kiinni toisiinsa kun pääsivät lämpiämään. Eineksiä en uskalla syödä ja jäätelöitä tuskin viitsin, koska ovat varmaan pinnalta nahkeita ja sisältä kivikovia ja hileisiä. Mutta mitkä tuotteet muuttuu vaarallisiksi kerran sulattuaan?
Kommentit (18)
Säilyyhän ne jonkin aikaa sulaneinakin, joten en nyt heti heittäis kaikkea pois. Mutta äkkiä koittaisin kyllä käyttää.
Nyrkkisääntö: jos ei se haise tai maistu pahalle, voi käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Onko jotain tiettyjä ruoka-aineita, joille uudelleenpakastaminen on erityisen vahingollista?
Onko jotain tiettyjä ruoka-aineita, joille uudelleenpakastaminen on erityisen vahingollista?
Kaikki sellainen ruoka joka koostuu soluista
Vierailija kirjoitti:
Bakteerit alkaa kasvaa. Siksi
Ja kasvaa muuten paljon.
Niin, ne se siinä samalla sekunnilla muutu myrkylliseksi, se sulanut pakaste, jos sen pakastaa uudelleen, mutta se vaikuttaa säilyvyyteen. Uudelleen pakastettu ei säily enää samaa aikaa.
Ruispaloja oon joskus heittäny takaisin pakastimeen jos on näyttänyt ettei tule syötyä. Eipä ole rakenne tai maku kärsinyt ollenkaan.
No nää on sulaneet sunnuntaina, maanantaina sain pakastimen uudelleen päälle ja nyt laitoin pakasteherneitä keittoon ja ihan hyviä olivat. Ilman kuumennusta en olisi niitä uskaltanut syödä, mutta keitossa kyllä.
Sulaneista marjoista teen kiisseliä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Niin, ne se siinä samalla sekunnilla muutu myrkylliseksi, se sulanut pakaste, jos sen pakastaa uudelleen, mutta se vaikuttaa säilyvyyteen. Uudelleen pakastettu ei säily enää samaa aikaa.
Käytännössä säilyvyys kertaalleen sulamisen jälkeen on samaa luokkaa kuin jos tuotetta säilytettäisiin jääkaapissa.
Mikrobiologiaa!
Sivistä itseäsi :)
Marjat voi pakastaa uudestaan, mutta lihaa ei.
Vierailija kirjoitti:
No nää on sulaneet sunnuntaina, maanantaina sain pakastimen uudelleen päälle ja nyt laitoin pakasteherneitä keittoon ja ihan hyviä olivat. Ilman kuumennusta en olisi niitä uskaltanut syödä, mutta keitossa kyllä.
Sulaneista marjoista teen kiisseliä.
ap
No ei kai ne nyt muutamassa päivässä miksikään menisikään!
Jeesus mitä uusavuttomuutta.
Vesi laajenee jäätyessään. Melkein kaikissa ruuissa on vettä, joten jäätyminen rikkoo mm. soluseinämiä ja muuttaa mm. koostumusta ja makua. Kun tuote sulaa ja jäätyy uudelleen jää muodostuu eri kohtiin ja koostumus taas muuttuu uudestaan.
Ja lisäksi bakteerit lisääntyvät.
Ennen muinoin lihapaloista leikattiin tummuneet tai homehtuneet tai muuten epämääräisen näköiset kohdat pois ja avot, siinä oli sitten käytössä "priima" tuote vaikka suolalihaksi tai keittoon. Nykyihmiset on kasvatettu liian pumpulissa.
Jos sulaneessa tuotteessa ”bakteerit hulluna lisääntyy”, niin miten sen ylipäätään voi syödä? Ja vaikka bakteerit lisääntyisivät, nehän kuolevat siellä pakkasessa? Hysteeristä hössötystä, sanon minä. Yhtään järkevää vasta-argumenttia ei ole tullut.
Vierailija kirjoitti:
Jos sulaneessa tuotteessa ”bakteerit hulluna lisääntyy”, niin miten sen ylipäätään voi syödä? Ja vaikka bakteerit lisääntyisivät, nehän kuolevat siellä pakkasessa? Hysteeristä hössötystä, sanon minä. Yhtään järkevää vasta-argumenttia ei ole tullut.
Bakteerit ei kuole pakkasessa vaan horrostavat. Eikä kaikki edes horrosta, vaan hidastuvat. Nämä hidastuvat bakteerit alkavat lisääntymään vauhdilla kun lämpöä tulee, ja jos tuotteen pakastaa uudelleen niin niitä on jo satakertainen määrä verrattuna siihen, että tuote olisi koko ajan ollut pakkasessa. Sata bakteeria lisääntyy nopeammin kuin yksi bakteeri, oli kuinka hidas lisääntyminen tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Jos sulaneessa tuotteessa ”bakteerit hulluna lisääntyy”, niin miten sen ylipäätään voi syödä? Ja vaikka bakteerit lisääntyisivät, nehän kuolevat siellä pakkasessa? Hysteeristä hössötystä, sanon minä. Yhtään järkevää vasta-argumenttia ei ole tullut.
Saatan olla väärässäkin, yritin tarkistaakin, mutta käsittääkseni bakteerien lisääntyminen pysähtyy pakkasessa, samoin bakteerien mahdollinen myrkkyjen tuotanto. Sulaessaan elintarvikkeessa bakteerit alkavat taas tuottaa myrkkyjä ja lisääntyä.
Marjat voi keittää hilloksi tai mehuksi ja pakastaa uudelleen.
Lihoista teet ruokaa ja pakastat.
Vihannekset myös tehdä ruoaksi ja pakastaa.
Käytät vain mahdollisimman paljon niitä ruoanlaitossa.
Kyllähän ne periaatteessa voi, mutta pahiten tässä kärsii maku ja koostumus. Mietipä vaikka jäätelöä, kun se sulahtaa vaikka kaupan pakastimessa ja jäätyy sitten uudestaan.
Bakteerit alkaa kasvaa. Siksi