Meksikolainen ruoka: oletko tehnyt quesadilloja?
Niitä littanoita kolmion muotoisia läpysköjä, joissa on välissä lihaa/ kanaa ja/tai juustoa. Saako niihin ainekset valmiiksi kaupasta? Jos niin millä nimellä lätyt myydään?
Kommentit (10)
En, enkä tule tekemään. Haluan vain sinaolan rikkaassa maaperässä kasvatettuja potentiaalisia chilejä.
Pidän itse enemmän kanaenchiladoista :) Meksikolainen "lasagnevuoka". Helppo kuin mikä.
Paista suikaloitua kanaa pannulla, tee tomaattinen enchiladakastike, ja sekoita puolet siitä kastikkeesta ja puolet cheddarjuustoraasreesta yhteen kanan kanssa, ja kääri täytteet 8:aan pehmeään maissivehnätortillaan (ne kellertävämmät tortillat). Laita voideltuun vuokaan riviin, saumakohta alaspäin.
Tämän jälkeen levitä loput eli puolet kastikkeesta tortillojen päälle, ja loput eli puolet juustoraasteesta. Lisää purkkijalapenoja juuston päälle jos haluat seoksesta hieman tulisempaa.
Paista 200-asteisessa uunissa, ota uunista ennen kuin juusto alkaa ruskistumaan. Muistaakseni pidän ne uunissa noin 15 min.
Nautitaan kermaviilin kanssa. Juomana toimii Sol tai Corona.
Enciladat maistuu ehkä vieläkin paremmilta seuraavana päivänä, eli mikrossa vaan lämpimäksi.
Teen quasidilloja useinkin. Ei niihin olen yhtä. Ja samaa reseptiä.
Me tykätään siitä, että sisällä on kanaa, paprikaa, sipulia ja paljon jalapenoja ja juustoa. Joskus laitan sekaan salsaakin vähän.
Täh? Ihan tavallisia tortillalättyjä + muut ainekset tex-mex-hyllystä ja muualta kaupasta. Kolmioita tai siis ympyräsektoreita noista saa leikkaamalla ne veitsellä.
Vierailija kirjoitti:
Täh? Ihan tavallisia tortillalättyjä + muut ainekset tex-mex-hyllystä ja muualta kaupasta. Kolmioita tai siis ympyräsektoreita noista saa leikkaamalla ne veitsellä.
Ei vaan saksilla leikataan.
Siis sehän tehdään niin, että lätty täytetään puoliksi ja käännetään toinen puoli kanneksi siihen päälle ja paistetaan paistinpannulla
Vierailija kirjoitti:
Siis sehän tehdään niin, että lätty täytetään puoliksi ja käännetään toinen puoli kanneksi siihen päälle ja paistetaan paistinpannulla
Aivan, sellaisena puolikuuna sen saakin käännettyä kohtuullisesti.
Tortillalevy ja leikattuna neljään lohkoon kypsennyksen eli paistamisen jälkeen?